Az ellenzék ellenzéke

2018. április 28. - Tarski

Ha csupán két politikai szereplőről gondolkodhatnánk, akkor az "ellenzék ellenzéke" fogalma alatt a Fideszt kellene értenünk. Ám a valóságban ritkán fordulhat az elő, hogy két szereplő létezik a politikai erőtérben, ezért az "ellenzék ellenzéke" fogalma alatt érthetünk ellenzéki erőket is. Ez pedig manapság egyre inkább valóságos erővé válhat, hiszen sokaknak elege lett abból, hogy a gyenge ellenzék miatt a Fidesz sorra nyeri a választásokat, mellé még újból kétharmaddal. Így egészen természetesnek tekinthető az, hogy magán az ellenzéken belül is kialakulhatott egy olyan csoport, amelyik a létező ellenzéki pártokon túllépve akar egy új ellenzéki csoportosulást létrehozni, amelyik aztán idővel párttá alakulva talán nagyobb sikerrel veheti fel a harcot a mai hatalommal szemben. Ennek a kívánalomnak adott hangot Márki-Zay Péter, az újonnan megválasztott vásárhelyi polgármester is az elmúlt hét szombati fővárosi tüntetésen.

 

A mintegy 23 percig tartó beszéde tartalmi szempontból nem lépett túl a mostanában szokásos ellenzéki beszédek alacsony színvonalán. Lényegében megismételte azokat a szónoki paneleket, amit mások is szoktak mondani: a választást csalással nyerte meg a Fidesz, ezért új választást kell kiírni, illiberális demokrácia van, ahol nincs demokrácia, a jogállamiság nem érvényesül, ha összefogunk, akkor leválthatjuk a kormányt, stb. stb. mind-mind olyan szöveg, ami már a könyökünkön jön ki. Az egész beszédnek talán csak egyetlen maradandó megállapítása lehet, mégpedig az, hogy nem lehet olyan ellenzékre bízni hazánk jövőjét, amelyik még önmagával sem képes megegyezni. Ez tényleg telitalálat volt, hiszen a balliberális ellenzék most 2018-ban szinte ugyanúgy cselekedett, mint a 2014-es választás alkalmával. Ahelyett, hogy a választási kampánnyal törődtek volna, még az utolsó nap során is azon töprengtek, hogy kinek, kiknek kellene visszalépni az egyes választási körzetekben, hogy maximalizálni tudják a mandátumukat. Arra azért kíváncsi lettem volna, ha egy jóságos tündér megsúgja nekik a végeredményt, tehát azt, hogy a Fidesz megint kétharmaddal fog így is nyerni, nos, akkor mit tettek volna. Tovább folytatták volna-e a sok felesleges huzavonát, a marakodást a semmiért, vagy pedig minden párt a saját érdekeit szem előtt tartva ezerrel kampányol a sikerük érdekében. Azt gondolom, hogy jobban tették volna, ha ez utóbbit cselekszik, mert a végeredmény ismeretében abszolút mindegy volt a Fidesznek, hogy a második helyen kit győz le, a DK, vagy az LMP jelöltjét. De ez utóbbi két pártnak is teljesen mindegy volt az, hogy éppen Kis Miska, vagy Nagy Jóska Fideszes jelölt győzte le, mert számukra is az volt a fontos, hogy ki lesz az első ebben a versenyben.

 

Ha pedig a jövőt nézzük, akkor a mostani ellenzék, amennyiben nem fognak valami gyökeresen újat kitalálni, akkor 2022-ben is, sőt, 2026-ban is ugyanezt a játékot fogja lejátszani, mert nem képes egyébre. A dolog ugyanis nem azon áll, vagy bukik, hogy lesz-e teljes összefogás az összes ellenzéki párt részvételével, mert ez korábban sem valósult meg, és naivitás azt képzelni, hogy a következő választásokon ez megvalósulhat. Amint azt oly sokan és sokszor elmondták, a döntő probléma a politikai szereplőkkel van, tehát azzal, hogy a balliberális pártok vezetőit ismét leváltották a választók. A különösen nagy baj immár az, hogy most harmadjára teszik ezt, amiből egyetlen balliberális pártvezető sem tanult. Sokkal kényelmesebb azt mondani, hogy a Fidesz csalt, minthogy bevallani azt, hogy nincs rájuk szüksége a népnek. Pedig a kibontakozás éppen ott kezdődhetne, hogy ezt belássák az illetékes pártok vezetői. De ha ezt megtennék, akkor jön ám az igazán fogas kérdés: hogyan tovább? Merthogy ma még léteznek azok a pártok, amelyek vezetői igazán felelősek a Fidesz harmadszori és feltehetően felelősek lesznek a további győzelméért, de legitim mandátumuk van a parlamenti politizálásra. Ezt nem lehet felülírni, hiszen ez is a választók döntése volt.

 

S itt most meg kell állnom, mert egy érdekes jelenségre szükséges felhívni a figyelmet. Az Olvasó emlékezhet még arra, hogy az előző parlamenti ciklus utolsó másfél évében a DK négy képviselője nem vett részt a parlamenti munkában, mert úgymond nem szolgálja ki az orbáni diktatúrát. A választási kampány során az egyik jelmondatuk is ez volt: “Orbánnal nincs alku”. Az előző ciklus parlamenti munkájától való távolmaradás éppen azért, mert a DK-nak nem lehetett önálló frakciója, nem jelentett sem hatalmi, sem pedig anyagi veszteséget a képviselők számára, ezért nyugodtan megtehették azt, hogy minden következmény nélkül távol maradjanak. Most azonban, amikor világossá vált az, hogy lehet önálló frakciójuk, és ebből következően megilleti őket parlamenti bizottsági elnöki és tagsági poszt, már nem voltak annyira finnyásak Orbánnal szemben és sutba dobva a korábbi álláspontjukat, kérték az őket törvényesen megillető posztokat. Ezek ugyanis nem kevés pénzzel is járnak, nem beszélve arról a hatalomról, ami egy-egy parlamenti bizottság elnöki és tagsági poszt jelent. Beleszólhatnak a parlament munkájába, az Uniós és a költségvetési pénzek elosztásába, és így tovább, ami egyúttal az “orbáni diktatúra” kiszolgálását is megvalósítja, legalábbis parlamentáris szinten. Ha ehhez hozzávesszük a személyes pénzbeli nyereségüket is, akkor láthatjuk csak világosan azt, hogy a DK képviselői Orbán Viktor zsoldosaivá váltak. Most már lehet alkudozni Orbán embereivel, mert az pénzzel és hatalommal jár együtt. Ezért sem lehet rájuk bízni az ország vezetését, és ezért lehet igaza Márki-Zay Péternek, mert nem egyszerűen kétszínűek, hanem sokszínűek, mint a kaméleon és úgy váltogatják a politikai arculatukat, ahogyan azt a politikai helyzet megkívánja. Egy ilyen pártra tehát még akkor sem lehet építeni, amikor reális esély nyílhat arra, hogy az orbáni kormányt leváltsák.

                        orbannal_nincs_alku.jpg

 

Az előbbi, tehát a hogyan tovább problémájára jómagam egyetlen megoldást látok: a mai helyzetet tudomásul véve az elhiteltelenedett politikusok mellett egy új és fiatal politikusokból álló csoport fejlődjön fel arra a szintre, hogy vállalhassa azt a kettős szerepet, ami rájuk várhat. Egyrészt meg kell küzdeniük a hatalommal, másrészt semlegesíteni kell a balliberális ellenzéki pártok hatását a választókra. Csakhogy ezzel, úgy tűnik, ismét csak egy új párt jönne létre, aminek elvileg azért nem lenne értelme, mert csak tovább osztja azt a tortaszeletet, amit a Fidesz meghagy az ellenzék számára. De ha jobban belegondolunk, akkor beláthatjuk azt, hogy egyszerűen nincs más út ahhoz, hogy ezt a kétfrontos harcot sikerrel meg tudják vívni. Egyrészt a Fidesznek jó az, ha az ellenzéki balliberális pártok vezetői levitézlett politikusok, akiket most már harmadszor nem kért újból a hatalomba a választók többsége. Másrészt a Fidesznek az is jól jön, hogy ezekkel sem a Jobbik, sem az LMP, sem pedig a Momentum nem hajlandó együttműködni. Ezt a patthelyzetet valóban nem lehetne másként feloldani, ha egy új párt lépne a helyükbe, akikkel már az utóbbi három párt is hajlandó lenne szóba állni.

 

S hogy melyik párt lehetne az, amelyik ezt a szükségszerű feladatot elvégezhetné? Ma még én nem látok ilyen szerveződést, de átmenetileg egy az előzőktől eltérő ellenzéki összefogást el tudok képzelni. A Jobbiknak végre be kellene látnia azt, hogy egyedül nem képes leváltani a Fideszt, tehát valakikkel szövetségre kell lépniük. Az LMP hasonló helyzetben van, ők szintén részeseivé válhatnak egy Fidesszel szembeni pártszövetségnek. Azt belátom és elfogadom, hogy az előző két párt nem akar szövetkezni a balliberális pártokkal, jelesül az MSZP – Párbeszéd pártszövetséggel, és a DK-val, mert az számukra jelentős presztízs és szavazat veszteséget jelentene. De egy gyökeresen új párttal, mint például a Momentummal már szövetségre léphetnének, ami már egy komoly egységfrontot jelentene a Fidesszel szemben. Ha csupán ez létre jönne, és a balliberális pártokkal koordináltan állíthatnának jelölteket, már akkor komoly esély lenne arra nézve, hogy a Fideszt leváltsák.

 

Végül mindenképpen kell lennie egy olyan hiteles politikusnak, aki ezt a politikai szövetséget összefogná, az élére állna és egy emberként képviselné az ellenzéket. Erre sokan magát Márki-Zay Pétert tartanák alkalmasnak, aki azonban világossá tette azt, hogy erre nem vállalkozhat, de segíteni fogja az ellenzéket. Összességében azt mondhatom, hogy különböző okok miatt nem csupán az ellenzéknek, hanem a Fidesznek is jót tenne az, ha 2022-ben a kormányváltás lehetősége szóba jöhetne, reális eséllyé válhatna. De ehhez még nagyon sok a tennivaló, főleg az ellenzék ellenzéke számára. Már nagyon ideje lenne annak, hogy a régi vágású ellenzék erőit a talonba tegyék.

 

Debrecen, 2018. 04. 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarski.blog.hu/api/trackback/id/tr8313875284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2018.04.29. 11:48:31

Tarcs ki!

Mind e mellett NEM CSAK AZ ELLENZÉKI POLITIKÁNAK KÉNE MEGÚJULNIA, HANEM AZ ELLENZÉKI FIRKÁSZOKNAK, ÉS FŐLEG A BALLIBSI BLOGEREKNEK!

Mert amit a HVG, RTL Klub, Népszava, index.hu, 168 óra és társai ellenzéki "újságírásként" művelnek, az csak arra jó, hogy a ballibsi szavazókat elriasszák maguktól!

Amit pedig a ballibsi blogerek művelnek.... hát az A LEGJOBB FIDESZES PROPAGANDÁNAK IS BEILLIK!!!!

Aki véletlenül beleolvas egy-egy ballibsi blogba az visítva menekül a ballibsiktől, és még véletlenül sem szavaz rájuk!

Alick 2018.04.29. 11:53:13

Ugyanakkor Thürmer elvtárs alapvetően elégedett a választások kimenetelével:

munkaspart.hu/hirek/2659-a-munkaspart-a-valasztasokrol.html

kvadrillio 2018.04.29. 12:06:59

az ellenzék ??? n em gyen ge, csak úgy csinál minthaaaa.....O), ezzel segíti orbán sékbenmaradását !

Ujhelyi „európai hazafiakat” toboroz
nepszava.hu|2018. ápr 27. 16:22
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Illusztráció: Alexey Vitvitsky / Sputnik
Hirdetés
Belföld
inShare
hirdetés

Görcsbe rándul a demokrata ember gyomra, ha arra gondol, hogy milyen dúlást végeztek a Fidesz-kormány tagjai és képviselői az európai intézmények színe előtt az elmúlt napokban – fogalmazott Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti politikusa budapesti sajtótájékoztatóján. Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy a magyar emberek többsége – még a kormánypárti szavazók jelentős része is – pontosan tudja, hogy csak az Európai Unió biztosíthatja gyermekeinknek a biztonságot és a fejlődést, ezért Magyarországot az európai közösségben kell tartani.

Ujhelyi szerint az európai fórumokon arrogánsan felszólaló kormánypártiakat nem a választási győzelem utáni gőg táplálta meggondolatlanság, hanem tudatos stratégia vezeti akkor, amikor durván nekitámadnak az európai közösségnek. Az MSZP politikusa szerint Orbán Viktor tudatosan le kívánja bontani a magyar emberek Európába vetett bizalmát és a saját bűnei miatt várható szankciókat is az Unió magyarellenes támadásaként állítja be.

Ujhelyi kiemelte: a következő hónapokban fontos kérdésekben várhatóak döntések az EU-ban: a Magyarország ellen indított 7-es cikkelyes eljárás végkimenetelén át az Európai Unió működésének stratégiai átalakításáig. Magyarország sorsa hosszú évekre eldől ezeknek a kérdéseknek a mentén.

Ujhelyi bejelentette, hogy személyes kezdeményezéseként „európai hazafiakat” fog toborozni a következő időszakban a közösségi felületeken, hogy legyenek olyan „szószólók”, akik eljuttatják az európai ügyeket a magyar emberekhez.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!
Címkék: MSZP, Magyarország, Európai Parlament, Európai Unió, Ujhelyi István

...ADJÁK CSAK VISSZA A MULTIK, OLIGARCHÁK ÁLTAL KIVITT MILLIÁRDOKAT A MAGYAR NÉPNEK ! OCCT MEHET MINDENKI INNEN A PICSÁBA !!!!! AZ ÖSSZES VÉRSZÍVÓ ALAPÍTVÁNYAIKKAL EGYÜTT !!! EZ A NÉP ÉLNI AKAR ! ORBÁN HALÁLA ÁRÁN IS !!! ELÉG VOLT A KISZIPOLYOZÁSÁBÓL ! EMELNI KELL A RABSZOLGABÉREKET, ÉS LEFOGLALNI AZ ÖSSZES ADÓPARADICSOMI, OPFFSHORESZÁMLÁKON LÉVŐ MILLIÁRDOKAT IS ! A NÉPNYÚZÓK MEG MIND TŰŰŰNJENEK EL INNEN A BÜDÖS FRANCBA ! A DEGENERÁLT MANTRÁIKKAL EGYÜTT !!!

kvadrillio 2018.04.29. 12:09:37

@kvadrillio: AZ ELLENZÉK NEVETSÉGES, BUGYUTA, HÜLYE JÁTÉKOT JÁCCIK, SOK MILLIÓ FIGYELŐSZEMŰ MAGYAR EMBER ELŐTT ! JÁCCÁK EZT EGYMÁSKÖPSZT, VALAHOL MÁSHOL, NE EBBEN AZ ORSZÁGBAN !

kvadrillio 2018.04.29. 12:11:28

@kvadrillio: KAMU AZ EGÉSZ TEVÉKENYSÉGÜK...SEMMI HASZNA A MAGYAR TÁRSADALOMNAK NINCSEN BELŐLÜK.

vakapad 2018.04.29. 12:12:44

Na, még egy hülye.

kvadrillio 2018.04.29. 12:17:41

@vakapad: NEM VÉGTELEN MANTRÁKAT, MEG MÉSZÁROSOKAT, HANEM ÉLETSZÍNVONAL EMELÉST, JOBB ÉLETET, MAGASABB BÉREKET ÉS NYUGDÍJAKAT ! AKIK EZEKET NEM BIZTOSÍTJÁK, MENJENEK A FRANCBA INNEN !

Reszelő Aladár 2018.04.29. 12:38:47

Marky Mark egyetlen jó gondolata Michelle Wild volt.
A vicc az, hogy rendes nemzeti ellenzék akkor lesz majd itt, ha Orbán Viktor összerak egyet. Ha azok nem internacionalista neolipsi programot akarnak vinni Brüsszelnek és Sorosnak csonton túlig benyalva, hanem a magyar embereket és magyar dolgozókat képviselnék, annak lenne értelme. Thürmer felkészül...
Kell még egy csurkai nemzeti radikális párt, egy élő lelkiismeret, aki nem akar hatalomra kerülni, de mindig figyelmeztet a helyes útra.
Az ellenzéknek a kampányban és a választások közti időben azt kell megmutatni, hogy ők jobban csinálnák. Nem ugyanúgy, hanem jobban. A jelenlegi ellenzék bemutatta, hogy velük egyértelműen rosszabb lenne. Az eredmény nem maradt el.

MACISAJT 2018.04.29. 12:58:42

Tisztázzuk: amíg ez az elmebeteg ellenzék van csak, aminek az egyetlen "programpontja" az hogy " vesszen Orbán", addig ilyen eredményekre kell számítani.
"Csináljunk egy ellenzéket"... aha, kiváló ötlet...gyurcsány ennek hallatán boldog lehet, hiszen ő még az mszp-ből is hármat csinált, kóka nevű samesza is széthasította néhány darabra az SZDSZ-t...

Recept kellene? Hogyne. Pl. rögtön abba kellene hagyni az elmebeteg Orbán-fóbiát. Mert a szavazók többségét nem az érdekli elsősorban hogy megszabaduljon Orbántól, hanem hogy mi lesz/lenne az alternatíva utána.
És ha erre csakis olyan baromságok jöttek válaszként mint "500 napos átmenet lesz", "visszaállítjuk a demokráciát", "előrehozott választásokat tartunk, akkor logikus egy ilyen kilátásra csak manifeszt elmeroggyantak szavaznak.

2010,2014,2018...háromszor, mondom HÁROMSZOR buktak az agyonvert ballibák...
És még mindig ott tartanak hogy már csak 17456-ot kell aludni és mindjárt most bukik a Zorbán....:P

Most már jó volna (nekik) az Árpád-sávos zászló, az MTV székház ostromát egy rendőrautóból vezénylő torockai lászló, zazrivecz, simicska....bárki csak mentse meg őket az Orbántól :P
Gondolják, rákosiék már megcsinálták: a nyilasokból csináltak ávós verőlegényeket.
A mai "demokraták" pedig szeretnék ugyanezt ugyanazokkal akiknek a betiltásáért itthon és külföldön évekig hiszterizáltak.
"Ezeknek" ugyanis már semmi sem számít, csak valahogy a patás Orbánt eltávolíthassák, különben lassan éhen halnak ők is, külföldi támogatóik is.

És a legfontosabb: el kellene zavarni Brüsszelből a picsába az összes hazaárulót, valamint itthoni megfelelőiket.Addig amíg jávorok, újhelyiek stb. ott ügyködnek, addig esély sincs.
Amíg momentumosok macronoznak, Orbán nyugodtan szundíthat.

Itthon pedig neki kellene állni egy valódi baloldali( nem liberális!) párt felépítésének, amely valóban a magyar nemzeti érdekeket képviseli. Ugyanis, most elárulok egy megdöbbentő tényt: a nemzeti érdekek elleni politizálás nem okvetlenül és nem minden országban tartozik a baloldali pártok profiljába.Bizony vannak még az EU-ban is olyan baloldali pártok, melyek saját országuk érdekeit tartják szem előtt és nem azon ügyködnek hogy a brüsszeliták segítségével hogy buktassák meg országuk legitim vezetését, illetve hogy fosszák meg minél több EU-s pénztől és beruházástól.
Magyarországnak viszont hagyományosan még hazaárulóból is csakis a legalja jutott.

És ha volna egy ilyen ellenzéki párt, amelyiknek az elmebeteg Orbán-gyűlölet a hajtóereje, akkor már lehetne gesztusokat tenni, nemzeti minimumban állapodni, konszolidációt követelni (amire igenis van igény, lásd a konzervatív keresztény értelmiségiek összefoglalóját).
De addig amíg verhofstadtok, sargentieri judithok etc. vonulnak niedermüllerkkel, újhülyékkel Magyarország ellen, soros pedig már a fiát is frontvonalba küldte...addig a magyarok többsége-teljesen logikus amúgy, minden nemzet öbbsége így tesz ha megtámadják- összezár és össze is fog zárni Orbánék mellett.

sztd 2018.04.29. 13:03:26

1. Szerintem a szavazóknak el kell fogadni, hogy sem a pártok, és különösen a tagjaik nem tökéletesek.
Miután ezt elfogadták, ki kell találni, hogy ki kormányozzon a tökéletlenek közül.
Vagyis lehet az egy most még nem létező új erő de nem látom be, hogy a mostaniak közül miért nem jó egyik sem, és, ha nem jó, akkor az új tökéletlen erő miért lenne jobb?
2. Szerintem egy esetleges Jobbik-LMP(-Momentum) együttműködés akkor járhat sikerrel, ha a régi ellenzékkel minden együttműködést elutasít. Ha ezt nem teszi, akkor a részévé válik.
Valójában egymással is csak az utolsó pillanatban szabadna megállapodniuk.

röf 2018.04.29. 13:05:14

Orbán már megint a libbantak előtt jár egy fényévvel....
Megmondta, hogy ellenzékváltó hangulat van.
Nem? De. Kilenc....

morph on deer 2018.04.29. 13:11:41

@Jakab.gipsz:
“Kezdjük talán a " Világ proletárjai egyesüljetek" szlogennel.”
:)
Nem értem, mi bajod ezzel!
Épp most indul valami hatalmas demográfiai program, nem?
Akkor pedig tessék szépen egyesülni, mert ejnyebejnyét fogtok kapni viktorkától, ha mégsem lesz meg a kívánt mennyiségű gyermekáldás!

Fröccs Öntő 2018.04.29. 13:12:54

@MACISAJT: Tisztázzuk: elmebeteg te vagy

morph on deer 2018.04.29. 13:17:02

@ulpius66:
“Brüsszelben ezerrel uszítanak a magyarok ellen, lebontanák a kerítést,”

Ezt konkrétan ki és mikor mondta?

Mert hallom, hallom, meg látom is a plakátokra írva, csak éppen konkrétum nincs, legfeljebb “biztos, hogy lebontanák..” szintű jövendőmondókák.

Szóval ki mondta, és mikor, hogy lebontják a kerítést?
Az orbán vagy a Szijjártó nem ér! :)

Ad Dio 2018.04.29. 13:28:58

Az ellenzéknek a 0. dolog amit meg kellene tanulnia, hogy nem az a dolga, hogy ellenkezzen. Értelmes, konstruktív, probléma orientált hozzáállásra van szüksége a sikerhez.

morph on deer 2018.04.29. 13:31:48

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
“Szerintem tehát az ellenzéki felemelkedést ott kellene elkezdeni, hogy a "21. századi pártok", a Jobbik, az LMP, a Momentum nyíltan szakítana a szocikkal és a DK-val, deklarálva, hogy soha, semmilyen körülmények között, nem működnek velük többet együtt.”

Még egy dolgot azért nem ártana belevenni abba a deklarációba, - ha netán valóban legalább a hitelelesség látszatát szeretnék kelteni, - mégpedig azt, hogy a fidesszel sem fognak együttműködni semmilyen okból!
Sem nyiltan a parlamenti munkában, sem titokban, mondjuk ajánlószelvények seftelésével, sehogy!

Mert ez a fentebb említett pártok többségénél nem egyértelmű állapot, jelenleg sem.

Enélkül ugyanis marad a jelenlegi hazudozás, meg a - számomra a gerinctelenséget jelentő - pávatánc, a “se ezt, se azt” hamissága, azaz a nagy magyar valóság...

SpiSi 2018.04.29. 13:48:34

Ez baromság. Mi az, hogy ezek helyébe új párt? Ha félreállnak gyurcsányék, akkor a jelenlegi kormányzó férgek azt böfögnék, hogy a háttérből irányítanak. Csak meg kell nézni a fideszférgek momentum felé irányított okádását. Vagy meg lehet nézni mit tettek az lmp, jobbik vezetőivel. Szél soros bérenc, vona meg egy buzi kerítésbontó. Bárki jönne is a fideszférgek ugyanúgy okádnának arra is, ahogy gyurcsányra vagy bajnaira. A fideszférgeknek tök mindegy ki áll velük szemben mindenkire okádják a hazugságokat. Tehát nem az ellenzékkel van a baj, hanem orbáncgecivel és maffiahaverjaival a legfontosabb feladat az ő eltávolításuk. A másik probléma pedig hogy van pár millió fideszbirka, akik a geci minden okádását elhiszik, így bárki is lenne a fideszférgekkel szemben, azok akkor is a gecinek hinnének, mert agyatlan birkák. Nehéz ügy, a geci anyagilag lesz megfingatva. Meg hogy az illiberális rendszere működésképtelen. Pár évtizedig fenn lehet tartani manipulációval a látszatát annak, hogy minden rendben, azonban ahogy kádári, az orbanisztáni rendszer is abba fog elbukni, hogy a környező országokban jobban fognak élni az emberek. Ez már most, 8 év után is látszik, de még a fideszbirkák bizakodnak, hogy talán utolérik őket. De mivel a különbség egyre nő, ezt idővel észreveszik.

BéLóg 2018.04.29. 14:30:27

Gyurcsány nélkül NINCS Fidesz kétharmad, tehát elemi érdek hogy ő jó egézségben hosszú évtizedekig MARADJON az ellenzék egyetlen vezére.

HABONYKOMMANDÓ. 2018.04.29. 14:39:20

"hogy különböző okok miatt nem csupán az ellenzéknek, hanem a Fidesznek is jót tenne az, ha 2022-ben a kormányváltás lehetősége szóba jöhetne, reális eséllyé válhatna."

Az ellenzek eroszakkal iszlamizalni akarja Magyarorszagot, ezert semikkor nem tenne jot, ha hatalomra kerulnenek.Remelem, hogy sima a tobbsege meg legalabb 50 evig meg lesz a fidesznek.

dare 2018.04.29. 14:51:44

A fidesznek az tett volna jót, ha 2018-ban újra többpárti parlamentáris demokrácia lett volna, és nem (a lassan megszokott) pártállam.
75-80 képviselő a Fidesznek.
30-35 körūl a régi baloldalnak
40-45 a Jobbiknak
A maradék mandátumok pedig a kisebb pártok között oszlanának el

Így kellene kinéznie egy nem pártállami berendezkedésre hajazó parlamentnek, de ilyen már biztos nem lesz 4 év múlva se.
Erre a mostani választás a garancia.
A baloldal meg fogja ismételni a 2014-es összefogást, a középutas politikát folytatók pedig egy új pólusban fogják felvenni a harcot a Fidesszel.
Igen tudom, ezt már az Egyūtt mondja egy pár éve, csak sajnos abban a pólusban az Lmp és a Párbeszéd az nincs egy platformon, és az Egyūtt sincs a Momentummal közös nevezőn, ezért ez a kezdeményezés kuka.
Aki baloldali, az találja meg végre a helyét a baloldalon, akkor is ha fájdalmas neki az ottlét a régiekkel, aki középutas az ott szervezze meg végre magát.
Nagyon hiányzik egy erős jobboldal a Fidesz ellen, de nem tudom eldönteni, hogy szūkség lenne nagyon most erre, vagy teljesen felesleges, és inkább csak hátrány lenne 4 év múlva.
Mert aki jobboldalinak vallja magát (a divatos és a haszonlesők jelentős hányada), az már a Fidesz zászló alatt tartózkodik, és a Fidesz mindent el is követ majd azért, hogy ott is maradjanak.
Én baromira unom ezt a megosztottságot, ezért nagyon örūlnék végre egy olyan új pólusnak, amelyben a jobb és baloldali mentalitás is megfér egymás mellett, és lezárnánk végre vele a 20-ik századot.
Egyébként a Fidesz is középutas politikát folytat, néha elég erős kitérőkkel mind a jobb, mind a baloldalon, de ők vannak az erőtér közepén.
Az elmúlt hónapokban és években egy párszor hallottuk már azt hogy nem, pedig de.
Ha a baloldal veszélyes rájuk nézve, akkor baloldalivá válnak, ha a Jobbik, akkor akár a szélsőjobbon is tudnak időzni ha arról van szó.

Ezért gondolom azt, hogy a Fideszt középről kellene leváltani, és nincs szūkség erős jobboldalra, és erős baloldalra ellenūk, mert ezek mind neki kedveznek.
Egy új pólus középre az erőtérben, ez lenne a leghatékonyabb megoldás a Fidesz ellen.
Mi szūkséges ehhez?
Jobboldali és baloldali ellenzékiek legalább beszélni leūlnének egymással ördögözés és leszerepelt arcozás helyett.
Aki nem képes erre, az maradjon a baloldalon és a jobboldalon, csak ne felejtsenek majd el koordinálni a választáson, mert 3 ilyen nagy pofon után azért nem ártana már kicsit kompromisszumkészebbnek lenni.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.04.29. 15:09:00

" Sokkal kényelmesebb azt mondani, hogy a Fidesz csalt, minthogy bevallani azt, hogy nincs rájuk szüksége a népnek. "

Mivel a kormany rendkivul jol iranyitja az orszagot, egy tiszteseges ellenzeki partnak azt kene mondani, hogy a valasztoik kepviselte mellett, egyutt mukodik a kormannyal, mert ez az orszag erdeke. Es nem az esznelkuli, barmi aron valo hatalomra jutas.
Az egyetlen tiszteseges normalis ellenzeki part jelenleg, a munkaspart.

Voznyák Pista 2018.04.29. 15:11:09

@Ad Dio:

"Az ellenzéknek a 0. dolog amit meg kellene tanulnia, hogy nem az a dolga, hogy ellenkezzen. Értelmes, konstruktív, probléma orientált hozzáállásra van szüksége a sikerhez."

Pontosan. Nem elutasítani mindent amit a fidesz esetleg jól csinál, hanem deklarálni, hogy "OK ezt mi is hasonlóan képzeljük el, de ezt meg ezt másképpen csinálnánk".
8 év nem nagy idő, és az emberek még emlékeznek, mikor 7 éve a ballibák a gazdasági "szakembereikkel" az élen még közeli államcsődöt, összeomlást, és előrehozott választásokat vizionáltak.
Ja, meg hogy diktatúra van. Aztán "váltsuk le Orbánt" toposszal elkezdenek kampányolni a "diktatúrában" a parlamenti választások előtt. Röhejes na.
A Fidesznek is vannak néha komolytalan kampányfogásai, de amit az ellenzék művel, az infantilis és ennek megfelelően hiteltelen, és önpusztító.

Momentum ? Andriska bemegy az Origó szerkesztőségébe emberkedni ? Ez ebben az országban nem működik, de gyanítom sehol sem. (Talán 1968-ban a diáktüntik idején, "esetleg")
Meg az a debilis kis Gulyás gyerek ?
Reménytelen na.
Az ellenzéknek olyan emberek tanácsaira kéne hallgatni, akik kicsit jobban tisztában vannak a közép-európai gondolkodás sajátosságaival. Amit el lehet adni az USA valamelyik északi államának a fővárosában, vagy mondjuk hollandiában, az nem biztos hogy itt is működik. A Fidesz ezt ezerszer jobban csinálja. Sokkal pragmatikusabb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.29. 15:15:54

@MACISAJT:

Már 8-a előtt azon voltam kiakadva, hogy az ellenzék - beleértve az LMP-t és a Momentumot is - a nácifasisztarasszistaantiszemitasöpredék Jobbikkal is képes lett volna összefogni Orbán leváltására. Azzal a Jobbikkal, amellyel nemrég még a nácizmus megtestesítőjeként riogattak. Ez olyan szintű elvtelenségre, gerinctelenségre, hataloméhségre utal, ami mellett még az 1994-es maszop-szadesz paktum is eltörpül.

Természetesen itt nem az a lényeg, vajon a Jobbik ténylegesen az-e, aminek korábban bemutatták, hanem az, hogy egy általuk ilyennek titulált párttal is képesek lettek volna összefogni.

Khonsu 2018.04.29. 15:16:15

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Úgy mondanám, hogy sok jó ötletet valósított meg, de rosszul. Ha a Fidesz, vagy az új ellenzék az alapötleket megtartva kijavítanák a megvalósításba csúszott hibákat, illetve a "nemzeti tőkésosztály" építésénél a vállalkozói/innovációs tehetség lenne a szempont, nem a párthűség, akkor én már elégedett lennék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.29. 15:18:25

@dare:

"A fidesznek az tett volna jót, ha 2018-ban újra többpárti parlamentáris demokrácia lett volna, és nem (a lassan megszokott) pártállam.
75-80 képviselő a Fidesznek.
30-35 körūl a régi baloldalnak
40-45 a Jobbiknak
A maradék mandátumok pedig a kisebb pártok között oszlanának el"

Kurvára nagy kár, hogy Magyarországon demokrácia és szabad választások vannak, a nép pedig másképp döntött. :DDD

dare 2018.04.29. 15:24:25

Az Mszp-Dk nem képes a középutas politikára, ezért 4 év múlva biztos két ellenzéki erő lesz majd a Fidesz ellen.
A Jobbik talány, nem kizárt ezért a három se.
(kamupártok és haszonlesők nem számítanak erőnek.)
Ha lehetne erre fogadni, akkor én lehet tennék erre egy kisebb összeget, csak az a baj nem nyernék vele sokat, mivel nagyon kicsi lenne a szorzó.
A poszt jól leírja hogyan is lehetne kétosztatúvá tenni az ellenzéki oldalt, amely majd a választás előtt koordinálna egymással a Fidesz leváltása érdekében.
Talán érdekli majd őket.
Nem ártana.

dare 2018.04.29. 15:26:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az a nagy kár, hogy ti jól érzitek magatokat egy pártállamban, az itt lakók többsége viszont nem. :DDD

Khonsu 2018.04.29. 15:35:31

@dare:

A győzelemhez semennyi osztatú nem lehet az ellenzék, egyetlen egységes tömb kell, mint a Fidesz. Ez pedig a jelenlegi ellenzéki pártokkal elképzelhetetlen. Egy egységes erő kellene, ami még csak nem is a Fidesz ellen kampányolna, hanem minden erejét a mai ellenzék kiszorítására fordítaná. Ha ez sikerül, és csak egyetlen megbonthatatlan erő van az ellenzéki oldalon, akkor fordulhatnak rá a kormányváltásra. Másképp nem megy.

dare 2018.04.29. 15:45:42

@Khonsu: Nem fog megvalósulni.
De ha meg is valósul, az a Fidesznek lehet hogy jó lenne.
Nem tudom.
Én nem gondolkoznék egységes ellenzékben, de ez csak saját vélemény.
Túl nagy lenne benne a szélsőség, nem tudom így mennyire lenne erős egység.

dare 2018.04.29. 15:57:15

@Voznyák Pista: Megszámolni se tudom a Jobbik hányszor nem mondott ellent ( mivel az ő programjukból szemezgetett a Fidesz), és az Lmp is sokszor megkapta a kollaboráns jelzőt 8 év alatt.
De továbbmegyek, az Mszp is sokszor szavazott egyūtt a Fidesszel.
Csak olyan jól hangzik, hogy az ellenzék mindig ellenkezik.
Azt megértem, ha olyanok elhiszik ezt, akik nem figyelik a politikát, de akik figyelik miért írnak ilyet, arról fogalmam sincs.

Khonsu 2018.04.29. 16:06:33

@dare:

Az egy dolog, hogy mennyire reális. Az meg egy másik, hogy egységes ellenzéki erő nélkül még 40 év múlva is Fidesz-kormány lesz.

Andy73 2018.04.29. 16:10:32

"Végül mindenképpen kell lennie egy olyan hiteles politikusnak, aki ezt a politikai szövetséget összefogná, az élére állna és egy emberként képviselné az ellenzéket."

Ez teljesen nyilvánvaló. Amíg a képen látható politikus az ellenzék legismertebb alakja, sőt vezéralakja, addig nincs félnivalója a kormánypártoknak. Sokan megírták már, hogy bíztak benne, hogy a böszme kiesik a parlamentből, így viszont legalább még négy évig lehet vele riogatni. Érdekes egyébként a böszme szlogenje is: "Orbánnal nincs alku!" Ez mutatja az egész ellenzék szereptévesztését is: ha majd ők kormányra kerülnek, nem alkusznak Orbánnal. Közben Orbán szóba sem áll velük, hanem kétharmaddal nyer.

dare 2018.04.29. 16:10:39

@Khonsu: Egységes ellenzék kell a Fidesz, és nem egymás ellen, ezt én nem vitatom.
Viszont ez az ellenzék egy vagy kétosztatú legyen, az már más kérdés.

jajdehülyevagyok 2018.04.29. 16:13:20

Az a politikus akinazzal kampányol, hogy a másik mekkora koncot szakított, az világossá teszi, hogy őt sem érdekli más mint a konc. Márkyt sem szabad komolyan venni, mert a frissen elnyert posztja eredményeképpen a városi adminisztráció szétesett, szétzilálta a helyi közigazgatást, ami a helyieknek előbb-utóbb anyagi hátránnyal jár, s meghatározzák Márky jövőjét.

Behajtó70 2018.04.29. 17:32:39

Amit nem értetek és nem vagytok képesek felfogni: nem a Fidesz az ellenség! Ezt a gyűlöletkampányt be kéne fejezni! Senki nem veszi be, hogy 10-ből tíz intézkedés szar. Nem vagytok képesek egy nemzeti minimumban megegyezni. Nincs is a szótáratokban olyan, hogy nemzeti. Az egész kampányotok hazugságra épül (és ezt mi tudjuk), emiatt még az olyan dolgokra is lári-fárit mondunk, aminek esetleg lehet alapja. Összefoglalva: ostobák, írigyek, rosszindulatúak vagytok.

Jazo 2018.04.29. 17:41:59

Láthatóan ennyi párt összefogása nem működik. Túl sokan tolonganak a húsosfazék körül és a többségüknek az is elég ha 4 évig csak néha leesik nekik valami. A Fidesz miért nyert? Az egyik oka az, hogy egy pártként működik a választásokon. Nincs más alternatíva, ha az ő oldalukon állsz.

A mai választási rendszerben csak az USA-ban létező kétpárti megoszlás teszi lehetővé, hogy mindkét oldal nyerhessen, ne csak az egyik. 1 db ellenzéki pártra van szükség, nem többnek a szövetségére. Egy normális, igazságos, demokratikus választási rendszerben nem kellene ez, de ami nálunk van, az nem az.

Szóval nem az kell, hogy a Jobbik szövetségre lépjen az LMP-vel, Momentummal és még ki tudja hány pártocskával, hanem alakítsanak 1db közös pártot. Persze ehhez az kellene, hogy a pártok vezetése az ország érdekét nézze és ne a saját zsebét és ambícióját tekintse elsődlegesnek. Erre nagyon kicsi az esély, mert a politikusok nagy többsége önző. Mindegyik csak azt nézi, hogy hanyadik a listán és hogy mennyi esélye van bejutni azzal a sorszámmal. Épp ezért még ha csoda történne, a kimaradók azonnal alapítanának egy-egy új pártot, azt meg már láttuk, hogy a magyar szavazó olyan ostoba, hogy képes kamupártokra és viccpártra is szavazni.

Az egész eszmefuttatás felesleges, mert ezek a pártok csak azt nézik, hogy miben különböznek és nem azt, hogy miben hasonlítanak, mik a közös céljaik. Ha az egyik azt mondja, hogy ők a kék színt preferálják, akkor a másik csak azért is a pirost teszi a zászlójára. Ha van egy "jobb oldali"-ként tetszelgő párt, akkor a többi azt mondja, hogy ők liberálisok, vagy zöldek, vagy baloldaliak, vagy szélsőbalosok, szélsőjobbosok. Mondhatni azzal próbálnak helyet csinálni maguknak, hogy elhatárolják magukat a többi ellenzéki párttól. A Fidesz nem skatulyázta be magát. Ha kell a szélsőjobbos, ha kell a szélsőbalos választókat szólitja meg. Egy semmilyen párt. Nincs programja, csak propagandája, nincsenek benne külön arcok és külön vélemények, csak csápok. Egy polipnak a csápjai, vagy más példával élve madzagon rángatott bábúk. A bábmester akarata számít csak.

Netuddki. 2018.04.29. 18:15:44

Egyértelmű volt, hogy a mostani választáson milyen módszerrel lehetett volna a politika szemétdombjára küldeni a tolvaj fideszes vezérkart és holdudvarukat. Évek óta szajkóztuk mindenfelé többen is a fórumokon. Nem igaz, hogy az ellenzéki pártok vezetőinek nem volt annyi eszük, hogy választási szövetségre lépjenek, jobbikostul Momentumostul, elempéig bezárólag. Hát így jártak.

Mint adófizető, azt mondom, kidobott pénz amit az ellenzékre költünk, és valóban csak úgy lehet itt változást elérni, ha pártokon kívül szervezkedik a magyar lakosság. Nem valaki ellen, hanem elsősorban a demokratikus alapjogok és törvények betartásáért. Ha valaki ezt ellenséges lépésnek veszi, az azt jelenti, hogy nem érdemes arra, hogy ezt az országot vezesse! Ennyi.

Netuddki. 2018.04.29. 18:19:39

@Jazo: Elsősorban, ha itt egy új párt alakulna, amit én legnagyobb mértékig támogatni tudnék, teljesen függetlennek kell lennie az állami költségvetéstől. Teljes egészében a tagságra és a tagdíjakra kell támaszkodnia.
Ez most per pillanat ennek az egész pártos homokozósdi rákfenéje. Ki "kerül be a parlamentbe" aztán 4 évig ki fogja felvenni a zsíros 1 millás tiszteletdíjat. Amiért gyakorlatilag semmit nem kell csinálni, csak a tolvaj maffia hatalmát legitimálni. Normális dolog az ilyen? Szerintem nem.

Netuddki. 2018.04.29. 18:22:38

Ja, és a legfontosabb dolog! A mai magyar pártoknak nincsen tagságuk, szimpatizánsaik. Még a fidesznek se, maximum drukkereik. Így nem is tudnak megmozgatni tömegeket ha arra lenne szükség. Pedig lenne, sajnos...

Brix 2018.04.29. 18:51:03

A legnagyobb ostobasàg az ellenzéki pàrtokat okolni az elmaradt kormànyvàltás miatt. Ebben a jól megkomponàlt autokrata rendszerben nem volt semmi esélye az eszköztelen ellenzéki pàrtoknak A Fidesz feudàlis összefonódàsokon alapuló rendszere olyan mélyen "beleégett " a tàrsadalomba , amit egy normàl " demokratikus" választàssal nem lehet lerombolni...Ehhez valami több kell, de még nem adottak hozzà a társadalmi feltételek...A vàlasztási rendszer eleve nem a pártok egyenlő versenyére és vàltógazdàlkodàsàra van kitalàlva, hanem a jelenlegi hatalom bebetonozàsára...Leváltani csak egy hasonlóan erős egységes ellenzéki tömb lenne képes, amely talàn soha sem jön létre , az ideológiai tàvolsàgok miatt...A pártrendszer fejlődése két nagy , egységes tömb kialakulàsànak irànyàba halad, vagy Orbàn marad örökre...Egyszer , 4-8- 12 év múlva- lesz vàltàs, de ehhez még több fiatalra lesz szükség, hogy elzavarjàk az addigra kivénhedő 60-as korosztàlyt a hatalomból...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.29. 19:06:06

@dare:

Mondom: a NÉP (tudod, ez nem a faszbukos ismiket meg a tüntiző haverokat jelenti) így döntött, és nem titeket választott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.29. 19:09:37

@dare:

Sőt! Kormánypárt és ellenzék ritka szép egysége és összefogása mutatkozik meg a képviselői fizetések emeléséről való szavazáskor.

arabok balrol 2018.04.29. 19:14:02

@dare: A 20. századot már lezártuk a ballib kiirtásával

ők már nem szivárognak vissza soha még egy járási bizottságba se

aquaticus 2018.04.29. 19:59:41

@Brix: Veszprém, Tapolca, Hódmezővásárhely... "Ebben a jól megkomponàlt autokrata rendszerben nem volt semmi esélye az eszköztelen ellenzéki pàrtoknak"...
Ráadásul 8.-án 23 óráig országos demokrácia volt, szavazott a fenséges nép! Akikről éjfélre kiderítettétek, hogy bunkó, analfabéta tanyasiak...

dare 2018.04.29. 20:06:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nincs facebookom, és tūntetésre is csak a Jobbik gigabūntetése miatt voltam eddig egyszer.
(nem számolom 2007 márc. 15-ét, mert akkor csak belesétáltam a nyugatinál, nem akartam tūntetni, csak nem járt a villamos)

Aki úgy gondolkodik hogy titeket, az szerintem beteg.
Kezeltesd magad, talán még nem késő.

@arabok balrol: Pedig ott vannak.
Őfelsége ellenzéke elpusztíthatatlan.

arabok balrol 2018.04.29. 20:12:29

becsokizott ez a starski

igenember 2018.04.29. 20:44:29

most van 4 év kegyelmi időszak. Ezalatt még a momentumból is lehet valami.

neovolontaire 2018.04.29. 20:55:31

Rég olvastam ennyire szinvonaltalan bejegyzést.Jol megmondtad a frankót! Azzal kezdted, hogy uj ellenzék kell, de végére csak kiböffent a lényeg: Gyurcsányoztál egy jot. Jo a Jobbik, az LMP, a Momentum, azok akik külön indultak, rossz a Dk, aki a legnagyobb áldozatot hozta.Csinállj egy pártot és mutasd meg hogyan kell ezt csinálni, akkor majd hiteles leszel,addig csak egy fotelforradalmár vagy, aki felemelt kisujjal fikáz maga körül mindenit.Olyan LMP,-s...

SpiSi 2018.04.29. 20:59:17

Nem az ellenzék gyenge, hanem a magyar ember begyepesedett agyú, képtelen a globalizációval lépést tartani, és van egy féreg, hazug, csaló párt, amelyik kihasználja és becsapja ezeket a birkákat. Az ellenzéki pártok csak a demokratikus játékszabályokat követik, csalásra, hazudozára nincsenek felkészülve, egyszerűen a magyar birkáknak kellene észrevenniük, hogy becsapják őket, de a pár agysejtjükkel erre képtelenek. Ugyanúgy, ahogy Hitler meg Sztálin esetében. Az orbánci rendszer ezen populista, autokrata, fasiszta, kommunista diktatórikus rendszereket másolja.

SpiSi 2018.04.29. 21:03:47

@neovolontaire: Bárki is csinál pártot az arrogáns, hazudozó, csaló fideszférgek pillanatok alatt leszalámizzák. Becstelen, jellemtelen fideszférgekkel nehéz megküzdeni, ha van egy pár millió magyar birka, aki ezt nem látja át, és mindig a fideszférgekre szavaznak, ha kapnak egy kis alamizsnát a hűbéruruktól.

arabok balrol 2018.04.29. 21:11:26

@SpiSi: Így van annyira nehéz mekküzdeni a magyar emberekkel hogy a lippsik 2022ben is veszteni fognak.

SpiSi 2018.04.29. 21:26:13

@arabok balrol: Ilyen diktatúrában nem lehet nyerni. Orbáncot saját rendszere fogja felemészteni, mint Kádárt, Sztálint és Hitlert. Eme dicső államférfiak orbáncgecihez hasonló rendszereket vezettek, és idővel mind elbuktak. A hazudozás csalás előbb-utóbb elnyeri büntetését.

HaD 2018.04.29. 21:33:01

bocs...mi lett a tüntetésekkel...nem úgy volt hogy nem állnak le:)????

laci_52 2018.04.29. 21:41:17

Hogyan lehet leváltani a Fideszt? Jobbról nem, mert egyszerűen kevés a tőle jobbra álló szavazó, ezért van zsákutcában a Jobbik. Balról lehetne leváltani, de ehhez egy olyan párt kell, amely nem vállalja fel a liberalizmust, mert az már teljesen lejáratódott a mostani baloldali ellenzékkel együtt.

Van egy lehetséges megoldás: alakítani kell egy új szociáldemokrata pártot, amely tisztán azok érdekeit képviseli, akiknek nincs saját egzisztenciájuk(ők a többség!), hanem másoknak(munkaadó, állam stb.) kiszolgáltatottak és emiatt kevesebb jut nekik a tortából, mint amennyit megérdemelnének. Ehhez még kellene egy karizmatikus vezető és sok-sok pénz. Talán vannak még Fidesz-ellenes oligarchák, akik hajlandóak lennének a zsebükbe nyúlni...

Lehet, hiogy mindez utópia, de ha nem valósul meg, csak a Fidesz szétesésétől(aminek vannak jelei!) remélhetjük '22-ben az Orbán-rendszer bukását.

Alick 2018.04.29. 21:49:46

@Brix: Azt pontosan tudhatták az ellenzéki pártok, hogy közös lista nélkül esélytelen a leváltás... de hát fontosabb volt nekik a jól fizető pozíció, rámenősség helyett csak a langyos szólamok és a saját különutas érdekeik védelme.

ulpius66 2018.04.29. 21:59:29

Kedves ballibsi elvtársak!

Ingyenes továbbképzés számtanból!

A Fidesz-KDNP listán kapott 49,6%-t.

Az ellenzék, akiknek össze kellett volna fognia, hogy legyőzze a Fideszt, az alábbi százalékokat kapta:
JOBBIK --- 19,2
MSZPP ---- 12,0
LMP ------ 7,1
DK ---- 5,4
Momentum --- 3,1
Kétfarkúak --- 1,8
Együtt ------ 0,6

Az ellenzék ÖSSZESEN ---- 49,2

Kérdem én: mikor több a 49,2 a 49,6-nál??????????
(egyéb pártok összesen 1,2%)

Nyilvánvalóan a 49,6% TÖBB, A 49,2%-nál, úgyhogy kedves ballibsi elvtársak kár abba a hitbe ringatni magatokat, hogy tik kaptátok a több szavazatot!!!!!!

agarik 2018.04.29. 22:12:23

@ulpius66: Lévén azok a 49%-ok valójában csak 30%-ok, azt hiszem mégis az ellenzék kapta a több szavazatot. Mégpedig kétharmados többséggel.

arabok balrol 2018.04.29. 23:11:45

@SpiSi: Nagy valószínüséggel csak sima többbsége lett volna a gecinek, de mivel rendszeresen olvastam a ballib gyülöletpropagandát a Zindexen és főbasztam magam, a választás napján elkértem 2 transitot a cégbő és egész nap hordtam Szlovákiából a szavazókat.

Így a 2/3ot most kicsit a magaménak is érzem, s ez jó érzéssel tölt el. Jó érzés volt ezekkel az igazi magyarokkal találkozni, akik bármikor ölnének ballibeket, ha úgy adná ki.

HaCS 2018.04.30. 02:11:00

@SpiSi: @arabok balrol:

"Le style c`est l`homme meme."

SpiSi 2018.04.30. 06:13:13

@arabok balrol: Ezt szeretem bennetek illiberalista fasiszták. Még akkor is liberálist öldököltök, amikor kétharmaddal, igaz csalással és hazugsággal, de választást nyertek korlátlan hatalommal. Normális politikusok ilyen választási győzelem után már megnyugszanak és nyugodtan kormányoznak. Azon meg ne csodálkozzatok húgyagy, hogy a csalókat, hazugokat nem ismerik el a becsületesek. Ez a sorsotok. A csaló, tolvaj mindig megvetés tárgya lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 07:58:33

@dare:

"Kezeltesd magad, talán még nem késő."

No comment

Netuddki. 2018.04.30. 08:00:58

@arabok balrol: Hazudol balfasz, mert a zukránokat hordták, nem a szlovákokat...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 08:01:01

@neovolontaire:

"Rég olvastam ennyire szinvonaltalan bejegyzést."

Nem a bejegyzés színvonaltalan, hanem a mai magyar ellenzék. Erről még tisztességes elemzést is nehéz írni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 08:02:21

@SpiSi:

"A csaló, tolvaj mindig megvetés tárgya lesz."

Így igaz. Ez a választási eredményben is megmutatkozott, ezért lett szarrá verve az ellenzék.

Netuddki. 2018.04.30. 08:03:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nézd megosztó köcsög, aki még mindig mi- meg ti-ben gondolkodik az egy megosztó narancskomcsi féreg. Tuggyuk ám, hogy ez az egész megosztósdi csak a lopások fedősztorija.

Mégis mi a fasz van a ledes vejjel? A választások utáni bulikázáson még ott volt, azóta előzetesben van? Miért nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 08:04:25

@ulpius66:

"Nyilvánvalóan a 49,6% TÖBB, A 49,2%-nál, úgyhogy kedves ballibsi elvtársak kár abba a hitbe ringatni magatokat, hogy tik kaptátok a több szavazatot!!!!!!"

Megfeledkezel a nem szavazókról, akik mind a Fidesz ellen szavaztak volna, ha elmentek volna szavazni. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 08:17:03

@SpiSi:

Wer so viel Huld vergessen kann,
den seh' man mit Verachtung an:

www.youtube.com/watch?v=Tw84smtNE1Q

paráznabillegető 2018.04.30. 08:23:58

mit kellene tenni?
ugyan. nem ez a kérdés.
hanem mi fog történni!
ja, semmi...
e.

febiha 2018.04.30. 09:12:45

Neoo7: "behívnák fél Afrika lakosságát". Vigyázat, ez Habony-panel! Gyurcsányékról én is minden rosszat el tudok képzelni, de ez azért túlzás, a drótvágós óriásplakát kistestvére. (Ezen pld. Vona is szorongatja a drótvágót, ami nyilván óriási hazugság, az 1-10-es Habony-skálán úgy 9-es. Arról nem is beszélve, hogy a többi párt Soros ügynöke, a Jobbik pedig ugye Simicskáé. Róla meg minden elhangzott már, de az éppen nem, hogy migrácssimogató.) Nomármost az ellenzék jövőjéről azért ne habonypanelekre támaszkodva beszéljünk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 09:23:21

Itt a 123. hülyegyerek, aki azt hiszi, hogy az összefogás nyert volna.

1) Az összefogás 2014-ben sem nyert.
2) A DK és az MSZP maximálisan összefogott.
3) A Jobbikkal való összefogás rosszabb lett volna, mert ha lemond egy jobbikos képviselő, több, mint a fele szavazó a Fideszre szavazott volna át. Gulyás Mártonék felmérése ezt egyértelműen kimutatta.

4) A Momentum, az MKKP és az LMP tényleg elbaszták, de ezen csak a kétharmad múlott:

Balango 2018.04.30. 10:37:02

Kedves Tarski!

Nekem aztán mindegy, miként szenved az ellenzék, de azt nem értem, hogy nem veszik észre, hogy Márki-Zay még Gyurcsánynál és Orbánnál is nárcisztikusabb személyiség, emellett nem is különösebben jó képességű.

Protokolldroid 2018.04.30. 10:40:24

@arabok balrol: te most saját magyar honfitársaidról beszélsz? Barátról, szomszédról, családtagról, munka/osztálytársról? Az ország fele nem a fideszre szavazott. Minden második ember kb. ha nem is mind "libsi"... Milyen frusztrált pszcihopata már az ilyen? Pont hogy nekünk kéne levetni már ezt a megosztottságot, mert amég a fidesz kormányoz addig ez felülről nem fog megoldódni. Addig pedig ez csak 2× fél ország. Felénk egy jókora taslinál többet nem érdemelnél! ...de azt JOBBról, BALról!

Important roll 2018.04.30. 10:43:25

Én nem talonba tenném a jelenlegi "ellenzéket", hanem repülőre.

szepipiktor 2018.04.30. 11:27:12

Gyakorlatilag a poszt problémamegközelítése is igazolja a mai állapotokat.
Ugyanis nem az a gond, hogy a létező ellenzék gyenge-e, hanem az, hogy gyakorlatilag nem a magyar állampolgárok, választók érdekit képviselik.
A magyar polgár jellemzően jobbkozép polgári és keresztény és nem baloldali vagy liberális.
Ma viszont az ellenzék - a most kiismerhetetlen jobbik kivételével, akiktől meg FÉL a normális választó - számukra ne jelent alternatívát.
Az nem alternatíva, hogy "utáljuk a fideszt, mert lopnak és MI AKARUNK hozzájutni a kasszakulcshoz"
Ez nem alternatíva már, 28 év alatt a választókat annyiszor csapták be EZEK vagy csapták be az "újak" által kínált ideológiákkal, hogy csak legyintenek és 1) otthon maradnak 2) megélhetési érdekből a fideszt választják.
Mert lehet hogy a fidesz lop, de legalább nem hozzák a nyakukra az ideológialiga vállalhatalan eszméiket.
Gondoljunk bele, hogy az mszp/dk (akiknek nem is lenne helyük ma a politikai életben, mert a MÚLTAT képviselik), az lmp, a momemtum, a jobbik vagy a törpepártok mind x-x % választóhalmaznak megfelelő.
De ezek az x halmazok meg ütik egymást! Ki az a barom, aki azt hiszi, hogy egy szűk rétegnek beszélő momentum, lmp kell, mondjuk a jobbikos tábornak? Ki az a barom, aki azt hisz, hogy egy lmp-snek, egy ökoterrorosta neoliberális pártnak a hívei egy gyujcsányra vagy a mszp kommunista alapú emberkéire bízná a jövőjét?
Csak mert gyűlöljük orbánt?????
Ez nem a választók érdeke, hanem az ellenzéki pártoké, a hatalom, a állami támogatások, az ingyenélet miatt.
Erre nem adnak választ! Hogy MIÉRT ŐKET!
Ezért ma 1/3 otthon marad és egy másik nagy halmaz meg megélhetési érdekből a fideszt választja.
Mindig hazudozta az ellenzék, a "legkisebb rossz" elvét...
Ja de ez megvan ám a másik oldalon is! Egy jobbközép keresztény polgári emberke (nem Y generációs, hanem egy középkorú) számára is ott van: a legkisebb rossz, ha a fidesz marad.
Az ellenzék belesült a facebook-alapú aktivista módszerekbe, a neoliberális (azaz neobolsevik) elvekbe, mert azt hitte, ha nekik este a romkocsmákban a spangliszívás közben jó valami, akkor az egy faluban a mari néniknek, a Laci bácsiknak is jó.
A momemtum azt hiszi, hogy egy nagymama felköti magát, hogy az unoka boldog legyen, munka nélkül kvótalapon gazdag és sikeres életet élhessen... Nem drágáim, nem köti fel magát, mert ő még úgy gondolkodik, hogy ha ő túlélte a korszakát, akkor arra az unoka is képes lesz.
Az ellenzék biankócsekkeket akart! Arra hivatkozva, hogy a rohadt orbán, a korrupt fidesz!
De semmit nem adott, de még nem is igért ellenében.
Mert például valódi programja sem volt egyiknek sem, csak demagók, közhelygyűjtemények, hogy megoldjuk az egészségügy, az oktatás gondjait. A hogyan azonban egyiknél sem szerepelt. Mert 28 éve tudjuk, hogy ígérni mind tud, tenni egy sem.
Az ország várhatóan most el fog pusztulni, gazdaságilag, kultúrálisan egyaránt.
És ez nem a fidesz bűne (mert ezeket egy normális banánköztársaságban már lelőték volna!), hanem az ellebzéké és az őket gátlástalanul kiszolgáló bérmédiájáé, például az internetes portálok, blogok kollaboránsaié.
Nézzük meg, mileyn agyzsugorítás zajlik ma is itt a blog.hu-n, az indexen, a 444-en!
Mintha nem is lett volna választás, mintha nem derültek volna ki a hazugságok.
Ugyanaz a csoport, ugyanzzal a baromsággal publikál ma is, ugyanúgy.
Na ez a gond és nem az, hogy gyengék vagy összefognak-e!
Ez csak az ÉRINTETTEKNEK probléma és nem az állampolgároké...

szepipiktor 2018.04.30. 11:41:44

De részletezzük egy picit!
Tényleg az hiszik a bloggerek, a médában működők, hogy a magyarok legnagyobb problémája a feminizmus, a metoo vagy a melegek (egyébként létező) jogai????? Tényleg azt hiszik, hogy a lakhatási problémára a megoldás (a momentum szerint), hogy az egyetemsitáknak olcsó albérletetet teremtenek?
Ez a ellenzéki médiában dolgozók, a bér-bloggerek számára fontos! Az index kollektívájának, a 444-nek és a "hivatásos" média PC elvű kollaboránasainak fontos.
Ha ezt összeadjuk nincs ÖSSZESEN 10%, és ezik is gyűlölik egymást.
Nem hiszem, hogy az lmp elvei az ország választóinak döntő részének fontos lenne! Nem, azokat a normális világba kell(ene) beépíteni és nem kicserélve azt, kizárolagossá tenni. Ez a baj a momemtummal is.
Ugyanakkor a baloldal is halott, hiszen a szükséges (ma távolmaradó vagy a fideszt választó) genereációk még jól ismerik a 28 évvel ezelőtti vagy korábbi mocskos időket! És ismerik a módszereket, olvasnak a "sorok között", mert kényszerből megtanulták azt. A túlélés miatt.
És ezektől azt várják el, hogy hirtelen elfogadják az mszmp-ből túlélő "veteránokat"? A borka-féle függetlenített pártmunkásokat? A KISZ-es jellegű kunhalmikat? Gyujcsányokat?
Elég sok választó soha nem akarja ezeket vissza, azokat, akiket 1990-ben nem számoltattak el, akik átmentették a pártvagyont (a MI VAGYONUNKAT!!!) és abbó lettek "sikeres" vállalkozók... Nem, mert előbb elő a farbával, kérjük az ügynökaktákat! Látni akarja a magya nép többsége, hogy mocskos besúgó-e az, aki most a voksáért ígérget neki fűt-fát.
Szóval jó lenne, ha az ellenzék előbb leszámolna végre a múltjával és valódi érdekeket képviselne. És akiknek kell, végre TAKARODJANAK el, 28 év után tünjenek el a közéletből, mert addig a fidesz lesz a nyerő.
Na jó, tudjuk, ez a baloldalnak jó, hiszen a fideszt is a BM tenyésztette ki, tehát a múlt mocskainak mindegy, hogy fidesz, mszp vagy dk, mind az ő szörnyszüleményük.
Aki "billeg", olvasson már utána 1917-nel, 1919-nek, 1945-nek, az 1950-es éveknek! Hogy lássák, mi a valoldal ideológiai alapja. Hogyan kell szalámizni, beolvasztani, zsarolni.
A magyar majd akkor megy el választani, dönteni, ha végre lesz rendszerváltás.
Addig meg jó belterjes vitázást!

agarik 2018.04.30. 12:25:00

@szepipiktor: Nem tudsz mutatni nekem keresztényt akit érdekelne is a szón kívül bármi.
Egyébként meg ILLEGÁLIS A POLITIKÁBAN KERESZTÉNYNEK LENNI. Ezt az Alapvető Emberi Jogok Nyilatkozata mondja ki. Rég fel kellett volna számolni az összes ilyen pártot az Állam és az egyházak szétválasztásának elvének megsértése miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 12:34:26

@agarik:

El vagy tévedve. Az állam és az egyház elválasztása nem egyenlő az állam és a vallás szétválasztásával, hiszen vallás != egyház.

Amíg egy párt egy adott vallás ideológiáját képviseli, addig semmi törvényt nem sért. Törvényt akkor sért, ha egy egyház intézményesen beáll mögé.

Elismerem, a határ nem húzható meg pontosan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 12:36:24

@Important roll:

"Én nem talonba tenném a jelenlegi "ellenzéket", hanem repülőre."

Én inkább vennék nekik egy csak odaútra szóló jegyet a Marsra.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 12:52:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a 2. pontban is igazam van: az MSZP és a DK sehol nem indult egyéniben egymással szemben. listán meg külön indultak, ez is maximalizálta a szavazatokat. az MSZP és a DK tökéletesen csinálta azt, ami a választási rendszerből következett.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 12:55:00

@szepipiktor: a magyar választók nagy része HÜLYE. a Fidesz lement értük hülyébe, ezért nyert. az ellenzék nem ment le értük hülyébe.

ha olyan párt kormányoz, amelyik lement hülyébe, és a hülyék szavazatával kormányoz, az maga is hülye párt, és ez nem jó az országnak. nem lett volna jobb az országnak, ha egy hülyébe lemenő MSZP és DK nyerte volna a választást. gyakorlatilag semmit nem ért volna. de nehéz is lett volna, mert a Fidesz már elfoglalta ezt a nichét.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 12:56:19

@szepipiktor: még annyit tennék hozzá, hogy te pontosan azok közé a hülyék közé tartozol, akikről beszélek. tiszta ostobaság az egész hozzászólásod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 12:59:55

@szepipiktor:

csak egy példa:

"Mert lehet hogy a fidesz lop, de legalább nem hozzák a nyakukra az ideológialiga vállalhatalan eszméiket."

ez most amellett, hogy oltári baromság, mert a Fidesznek olyan ordas vállalhatatlan ideológiája van, hogy csak na, amellett, ez még náci nézőpontból is csak a legkisebb rossz elve.

és akkor pár sorral lentebb jössz ezzel:

"Mindig hazudozta az ellenzék, a "legkisebb rossz" elvét..."

hát bazdmeg, pár sorral fentebb te jöttél a legkisebb rossz elvével, ami még rádaásul ordas baromság is volt.

na, ilyen iszonyatosan sötét, elmebeteg emberek miatt nyert a Fidesz, mint te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 13:01:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "vallás != egyház. "

mutass egy vallást, amelynek nincs egyháza Magyarországon! ja, az iszlám. na akkor szavazz az iszlám pártra, te nyomorék!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 13:11:35

@Brendel Mátyás:

Talán az egyetlen, nyomorék agysejteddel is képes vagy felfogni, hogy egy eszmerendszer létezésének nem feltétele, hogy intézményesített szervezeti formája is legyen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 17:18:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tehát az egyetlen, nyomorék agysejttel nem tudtál ilyen vallást mondani. akkor meg dugd fel magadnak az okoskodásod!

Jakab.gipsz 2018.04.30. 20:56:03

@Brendel Mátyás: Szia Soros csicska: harcos ateista !

T. Mindenki !

Nem árt ha tudjátok, nem vagyok pletykás de azért elmondom, ez a félnótás, szokta politikailag korrekt módon qurva anyázni a keresztényeket.

És persze kitiltani teljesen demokratikusan az ateista blogról, azokat, akik szót mernek emelni egy rendet és harmóniát feltételező tudatosan megtervezett, univerzum, érdekében. Mert aki ellent mer mondani, egy modern liberális ateista demokratának kis hazánkban, az csak klerikális Fidesz hívő lehet.

Hol ott ennek a két dolognak semmi köze sincs egymáshoz. Felmerül egy kérdés. Vajon ki a dilis = figyelmetlen, hebrencs, megbízhatatlan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 21:01:37

@Jakab.gipsz: Körbe lehet nézni, hogy félnótás, hülye keresztények (még olyanok is, akik nem tudják helyesen leírni, hogy "Hol ott ") hónapokig kommentelnek a blogomon.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.30. 21:02:55

@Jakab.gipsz:

"Hol ott"

"Felmerül egy kérdés. Vajon ki a dilis = figyelmetlen, hebrencs, megbízhatatlan. "

Szerintem ez a kérdés a "Hol ott"mondatkezdéseddel mindjárt az elején el is dőlt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.30. 21:56:19

@Jakab.gipsz:

"És persze kitiltani teljesen demokratikusan az ateista blogról, azokat"

Jé, tényleg, blogja is van. Én eddig észre sem vettem, de eztán se, fogom, mert nem fogom olvasni, kommentelni meg még úgy sem. Pedig biztos perverz, kéjes örömmel tiltana ki a kis privát szemétdombjáról. :D

Jakab.gipsz 2018.04.30. 23:49:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így igaz, ahogyan mondod.

Ez az agyament Brendel és a gazdája, a sátánfajzat Soros, privát szemét dombnak nézik a bolygónkat.

Eljött az ideje, hogy móresre tanítsuk ezeket, a kisistent játszó, kreténeket, (persze csak és kizáróan csak, a lovagiasság szabályai szerint), ezeknek a komcsi-fattyaknak, fogalmuk sincs a tudomány-filozófiáról.

Most kezdődik a tánc.

Jakab.gipsz 2018.04.30. 23:58:03

@Brendel Mátyás: Matyi ! Te semmiből sem, tanulsz ? Mond tényleg hülye vagy ?

Elmagyaráztam már nem is egyszer, az érvelési, hibákat.

Az nem érv, hanem érvelési hiba, hogy Jakab. gipsz nem tud vagy nem akar, vagy nincs kedve, helyesen írni.

Megjegyzem, ez idáig még minden korban, a kitűnő tudományos pedigrével rendelkező, helyesen író, értelmiség tett tönkre minden civilizációt.

Jobban tennéd te és elvbarátaid, ha nem vágnátok saját magatok alatt a fát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.05.01. 06:32:37

@Jakab.gipsz:

"Az nem érv, hanem érvelési hiba, hogy Jakab. gipsz nem tud vagy nem akar, vagy nincs kedve, helyesen írni. "

De. Te jöttél azzal, hogy:

" Vajon ki a dilis = figyelmetlen, hebrencs, megbízhatatlan. "

Az, hogy nem tudsz helyesen írni, az nagyon is jó érv amellett, hogy figyelmetlen hebrencs vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.05.01. 06:36:26

@Jakab.gipsz:

" Vajon ki a dilis = figyelmetlen, hebrencs, megbízhatatlan. "

Az, hogy én moderációs elvek alapján, figyelmeztetés után kimoderálok egyes hozzászólókat a blogomból, sehogy sem jelenti azt, hogy figyelmetlen hebrencs, megbízhatatlan lennék. Inkább ellene érv.

Az, hogy te nem tudsz helyesen írni, az a figyelmetlen hebrencsség egy eklatáns esete.

De vagy te olyan ostoba faszbarom, hogy pont az ellenkezőjét hazudjad: azzal rágalmazol, amilyen te magad vagy. Magadból indulsz ki.

Jakab.gipsz 2018.05.03. 08:57:23

@Brendel Mátyás:

Mentségedre szólva Brendel, egy apróság elkerülte a figyelmedet, és pedig egy egyszerű összefüggés, a tudásról, a tudás az sohasem okoz gyűlöletet, a tudás rendszerint szórakoztat és megnevettet.

Tudnod kell nem csak az bosszantott, hogy "qurva anyázod, az Istenben hívő ember társaidat", hanem az is, hogy a lebutított csőcselékeddel, mint modern demokrata politikailag korrekt módon. a ki tiltásomat, megszavaztattad. "Ott a bűnös feszítsd meg" hergelted a tömeget !

Ezek szerint az elmúlt két évezred során, semmit sem tanultál, és semmit sem érettetek meg. És ha már rám kiosztottad, a bűnös szerepét, - tudd amit mondok, - felvállalom.

Ezt a döntést Te hoztad, ne feledd, Te akartad ! Ám legyen. Új világot akartok: megkapjátok !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.05.03. 09:04:04

@Jakab.gipsz:

"Mentségedre szólva Brendel, egy apróság elkerülte a figyelmedet, és pedig egy egyszerű összefüggés, a tudásról, a tudás az sohasem okoz gyűlöletet, a tudás rendszerint szórakoztat és megnevettet. "

Figyelembe véve, hogy te mennyire gyűlölsz engem, általában utánam jársz, és utánam csapkodsz, te nem lehetsz egy túl okos állat.

"a lebutított csőcselékeddel, mint modern demokrata politikailag korrekt módon. a ki tiltásomat, megszavaztattad."

a blogomon? általában simán kidobok valakit, nem emlékszem én szavazásra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.03. 11:45:32

@Jakab.gipsz:

Kár volt megírnod neki, hogy bosszantott, sőt bántott, amiért kitiltott, mert ettől most qrva fontosnak és nagyhatalmúnak fogja képzelni magát a szaros kis szemétdombján.

Jakab.gipsz 2018.05.03. 20:37:02

@Brendel Mátyás: Ugyan már gyűlölni tégedet, eszem ágában sincs, mi végre ? Csak a parazita gyűlöli az áldozatát, tovább a pszicho valamint a szociopata, érzéketlen mások érzelmeire.

Ha dilis vagy legfeljebb meg nevettetlek, és nem leszel dilis.

Az igazság nem érzelmi kérdés, hanem matek! Egy igazságról szóló állítás, ami bizonyosan és szigorúan: igaz. Vagy van vagy nincs, de ha van nem tudod, dekonstruálni (Derrida), szerint, ez a filozófiai gondolat pedig egy matek tételt is magában foglal. Kitiltottál az nem az én bajom, Te maradsz hülye.

Már akkor gyanús voltál amikor közzé tetted, hogy Carnap munkásságáról írtad a szakdolgozatodat, atya ég, gondoltam magamban, kik voltak azok a hülyék akik díjazták erőfeszítéseidet, szerintem fingjuk nincs a tudomány-filozófiáról.

Ezért nem tudsz érvelni, csak hivatkozni, és személyeskedni, a tagadáson kívül egyetlen egy gondolatod sincs.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.05.03. 20:48:26

@Jakab.gipsz: "Az igazság nem érzelmi kérdés, hanem matek!"

Akkor bizonyítsd ezt matematikai levezetéssel!

"a tudás az sohasem okoz gyűlöletet,"

Ha nem tudod bizonyítani, akkor máris demonstráltad, hogy hülye vagy.