Soros megmenti Európát

2018. június 02. - Tarski

Soros György egy korábbi 2015-ös híres-hírhedt cikkében (Here's my plan to solve to asylum chaos) vázolta fel azt a tervét, hogyan kezelné az Európai Unió felé irányuló migrációs inváziót. Ezt a cikket én már korábban elemeztem, amelyikből most csak néhány következtetést szeretnék felidézni. Eszerint: az ellenzék pedig nem tudja letagadni azt, hogy 1. ez a cikk létezik, 2. ennek a cikknek a véleményét nem tette magáévá a Bizottság, 3. az Unió korábbi és mostani betelepítési terve ne lenne a Soros-terv kivitelezésének a része. Maga ez a kételkedési lehetőség elég volt ahhoz, hogy a kiváló Fideszes kommunikáció felépítsen egy olyan gyűlöletkampányt, amelyik (ma már tudjuk) alkalmas volt arra, hogy 2018-ban ismét, immár harmadjára kétharmaddal nyerjen a választáson.

 

 

Soros György most ismét egy új javaslattal jelentkezett, ami már egyenesen Európa megmentését kívánja megoldani. A címe is ezt sugallja: Hogyan mentsük meg Európát? A egész cikk nem tekinthető egy kidolgozott elemzésnek, gondolatilag ide-oda csapongó, nincs egységes logikailag jól áttekinthető gondolatmenete, inkább csak egyes problémák felvillantását jeleníti meg és a Soros által jónak tartott megoldás leírását olvashatjuk. A szerző elsőként rögzíti azt, hogy a migrációs invázió és az Unió egyéb más működési zavarai miatt az Unió válságban van. Ezek alapvetően három problémára vezethetők vissza: a menekültválságra, a gazdasági fejlődést akadályozó megszorításokra és a dezintegrációra, ez utóbbi első példája a Brexit.

 

 

A menekültválság problémáját elemezve Soros arra a következtetésre jut, hogy azt a hatóságok nem voltak képesek kezelni. Ezzel nyilvánvalóan egyet lehet érteni. A szerző a továbbiakban azt fejtegeti, hogy a menekültválsággal egy időben bizonyos populista pártok megerősödtek. Ezek közé sorolja a német AfD-t és a Fideszt is. Majd ezt állítja: “Gátlástalan vezetők még azokban az országokban is ki tudták használni (ti. a menekültválságot – Sz. Sz.), ahová szinte egyáltalán nem érkeztek menekültek. Magyarországon Orbán Viktor arra alapozta a kampányát, hogy engem vádolt hamisan azzal, hogy muszlim menekültekkel akarom elárasztani Európát és benne Magyarországot.” (kiemelés tőlem – Sz. Sz.)

                                 soros.jpg

Pedig a valóságban, állítja Soros, “a menekültek szétosztásának teljesen önkéntes alapon kell történnie. Sem a tagállamokat nem szabad befogadásra kényszeríteni, sem a menekülteket olyan országokba irányítani, ahová ők nem akarnak menni.” Ez azonban már egy gyökeresen új fordulat az eddigi nézetéhez viszonyítva, hiszen a nevezetes 2015-ös cikkében még úgy nyilatkozott, hogy az Uniónak évente legalább egymillió menekültet kell befogadnia. “....the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future.” S ha már befogadták őket, akkor annak szétosztásában is minden tagállamnak ki kell vennie a maga részét. Orbán Viktor viszont azt állította, hogy nem kell ennyi menekültet befogadni, de amely ország mégis befogad, akkor azt a saját elhatározásából tegye. Tehát van különbség és van közös érintkezési felület is a két vélemény között. S azt, hogy Orbán helyesen cselekedett 2015-ben és az azt következő években, maga a 2018-as választás igazolta vissza a Fidesz kétharmados győzelmével.

 


Soros egy nagyon fontos javaslattal állt elő: “Az EU-nak meg kell védenie külső határait, de nyitva kell állnia a legális bevándorlás előtt. Ezzel szemben a belső határokat nem szabad lezárni. Az Európa-erőd, amely totálisan zárt mindenfajta bevándorlás előtt, nemcsak a nemzetközi és európai joggal ellentétes, de teljesen lehetetlen is.” Ezt úgy kell érteni, hogy míg az illegális bevándorlást ellenzi, addig a legális bevándorlásnak nem szabna gátat. Ez érthető is egy liberális részéről, aki szerint “.....az EU-t a nyílt társadalom megtestesülésének láttam. Egyenlő államok önkéntes társulása, amelyek a közjóért szövetkeznek és adják fel szuverenitásuk egy részét.” De Orbán Viktor éppen az ellenkezőjét akarja: Magyarország nemzeti mivoltának a megőrzését, nem pedig párhuzamos társadalmak kialakulását. S itt van a lényeg, mert a kormányfő éppen ezért, tehát a “nyílt társadalom” eszményképe miatt kritizálta elsősorban Soros Györgyöt, és a 2015-ös cikkében leírtakat jó érzékkel használta fel a kampányában. Az, hogy ez a kampány végül is gyűlöletkampánnyá fajult, természetesen rossz dolog, de tartalmi mondanivalója mindenképpen a magyarság perspektivikus megmaradását szolgálta.

 A második probléma Soros szerint az Unió gazdasági fejlődését akadályozó megszorítások. A szerző szerint ez nem járható út, mert a gazdasági fejlődést visszaszorítja. Ezzel szemben jobban járható út az, ha hitelt vesznek fel. “Olyan új pénzügyi eljárást szorgalmazok, amellyel az EU anélkül veheti igénybe a pénzpiac segítségét, hogy közvetlen kötelezettséget vállalna akár uniós, akár tagállami szinten.” Egy ilyen hitelfelvétel egyúttal alkalmat adhat arra, hogy Afrika számára Marschall-segélyt adjanak, hogy ott próbálják kezelni a gazdasági bajokat és ennek nyomán kisebb legyen az onnan történő elvándorlás. Soros György szerint “Ahhoz, hogy egy afrikai Marshall-terv sikeres legyen, legalább 30 milliárd euróra lenne szükség évente.” S honnan vennék ezt a pénzt? “....oldjuk meg a finanszírozását innovatívan és bátran.” Úgy, mint amelyik az amerikai önkormányzati kötvények működéséhez, illetve a járványok elleni védekezésekhez rendezett sprint-gyűjtésekhez hasonló lehet. A lényeg Soros szerint az, hogy “Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért.” Ezzel most szintén egyet lehet érteni, hiszen az Uniónak eddig sem volt kidolgozott és jól működő pénzügyi politikája és gyakorlata.

 A harmadik probléma a szerző szerint dezintegráció, ami a Brexittel kezdődött. Soros nagy kárnak tekinti az Egyesült Királyság kiválását az Unióból, amelyik elképesztő veszteséggel jár. Ez igaz, amit alátámaszthat az, hogy a 2020 és 2028 közötti Uniós pénzügyi ciklusban már alaposan megnyirbálják az egyes tagországok, így Magyarország Uniós támogatását is. Abban is igaza van Soros Györgynek, hogy az Uniót olyan szervezetté kell átalakítani, ami később vonzóvá válhat az Egyesült Királyság számára, hogy ismét csatlakozzon hozzánk. A továbbiakban kritizálja a ”többsebességes Európa” ideáját és helyette ezt javasolja: “A többsebességes Európa helyett többsávos Európát építeni, amelyben a  tagállamoknak több választási lehetőségük van.” Hogy ez konkrétan mit jelent, nem tudjuk, csak annyit olvashatunk ki a cikkből, hogy inkább a tagállamok közötti kooperációra helyeznék a hangsúlyt.

 


A cikk végén Soros kijelenti: a rideg valóság az, hogy a tagállamokat rá kell kényszeríteni arra, hogy a nemzeti érdekek helyett az uniós érdekeket kell előtérbe állítani. Ezt az álláspontot fémjelzi Macron és Merkel politikája, amit ő maga és a Nyílt Társadalom alapítványai támogatni fognak. Ez utóbbi állítás megítélésem szerint ismét kiveri majd Orbán Viktornál a biztosítékot, mert hosszú ideje nyílt támadást folytat a “Soros-bérencek” ellen és mindent megtesz majd azért, hogy a munkájukat, legalábbis hazánkban, akadályozza, vagy lehetetlenné tegye. S ehhez Soros György jelenlegi cikke csak olajat öntött az eddig is óriási lánggal égő tűzre. A Fidesz kétharmados parlamenti többsége pedig jogi alapot biztosít majd arra, hogy ezt az ördögi tervét kivitelezze.

 Debrecen, 2018. 06. 02.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarski.blog.hu/api/trackback/id/tr3614018158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.06.02. 22:33:10

T. Tarski + T. Mindenki !

Amikor valamilyen hatás, kiveri a biztosítékot, sötétség van, ezek szerint a fejetekben!

Sötétség esetében, nem az a megoldás, ha mindenki összeveszik mindenkivel, hanem, az első lépés az, hogy megkeressük a hiba okát, ami a sötétséget elő idézte, ezt követően lészen ismét világosság, a fejetekben is.

Tehát a címet adó kijelentő, mondatod, „Soros megmenti Európát" helytelen, nézőpont.

A helyes kérdés felvetés számunkra így hangzik: hogyan mentsük meg Európát, a sátánfajzat Soros György, gonosz globalista tervétől, a nyitott társadalomtól.
A "megmentés" probléma taglalása nem új keletű ügy.

Itt a STOP SOROS, törvény nem sokat segít, annyi, mint halottnak a csók.

Egy olyan cégéres gazember ellen aki, a világunk egyik felét demokrácia export címén kirabolta a másik felét pedig, az orránál fogva vezette és kilóra megvette, hazugságaival beetette, az ember alkotta törvény kevés.
Itt most több kell, azért mert. Soros olyan alkimista, aki a koronás főket a bölcsek kövével és az arany csinálás receptjével beetette, miközben fogalma sincs arról, mit művel az egész emberiséggel.

Teremtőm bocsáss meg nekik: nem tudják, mit cselekszenek: bevégeztetett!

Ha csak!

Hacsak nem, Orbán Viktor, személyesen nem keres fel, engemet, ámde szigorúan magán emberként, egy a lovagiasság szabályai szerinti baráti beszélgetésre, amely hosszát Ő szabja meg, (főnök csak semmi flanc, csak egyszerűen kopogtasson be). Majd akkor, ha itt van ingyen-ért, elmagyarázom, a fején kívül ne hozzon, nekem semmit sem.
Egy biztos Orbán nem egy buta ember, de mondandómra, amely a demokráciáról és a gondolkodás szabadságáról szól, neki, is (mint mindenki másnak), rá kell egyet aludnia neki is, mielőtt ismét megszólal.

Ugyanis, nem az a kérdés, hogy a sátánfajzat Soros terveitől, a "globalista nyitott társadalom felé vezető útról hogyan térjünk le, hogyan szabaduljunk meg, az emberi ostobaságtól, annak végtelen cinizmusától és aljasságától, gőgjétől és hatalom vágyától.

Hanem az, az előttünk álló kérdés lényege, hogy mit mutassunk fel, egy olyan koherens és önkozisztens elméletet, amely megalapozottságát, kis iskolások is megérthetik, és a magasan kvalifikált tudomány is csemegézhet belőle, nos ezt az új kultúra-filozófiát felmutatni, egy kicsit nehezebb.

Azért "csak" egy kicsit nehezebb, mert mi "a magyarok", magyar szellemóriások vállain csücsülünk, olyan óriások vállain, akik, a saját korukat fényévekkel előzték meg. És az eltelt időszak, tudományos eredményei, igazolták vissza, napnál világosabban, munkásságuk halhatatlan érdemeit. Tehát a világunk törvényeit nem kitalálni kell, hanem megérteni, és a megértést követően tanulhatunk meg, alkalmazkodni hozzájuk, majd a magunk javára, javunkra, és az egy és oszthatatlan emberiség javára fordítani.

És ez az új kultúra-filozófia az amitől, igazából retteg és reszket, a Soros Gyuri, azért mert minden korba tudta sejtette, a gonosz banális hatalma, banálisan egyszerű matematikai tételek félre értelmezésén alapul. Ennyi.