Sargentini csapás

2018. szeptember 15. - Tarski

Az egész ország szem- és fültanúja lehetett annak a strasbourgi EP vitának, amelyet a Sargentini-jelentés fölött folytattak le. Akinek volt szeme, az láthatta, hogy az ottani Uniós képviselők sem különbek a hazaiaknál: éppúgy próbálták manipulálni a jó népet, a mintegy 500 milliós Uniós lakosokat, mint kis hazánkban. Volt ott minden, ami szem szájnak ingere: Orbán Viktort hol az agyagba döngölték, mint egy diktátort, hol pedig az 1956-os szabadságharcosokhoz hasonlították. Az embernek az volt az érzése, hogy itt és most elkezdődött a 2019-es EP választás kampánya, amit minden képviselő igyekszik a maximális fordulatszámon abszolválni.

 

Pedig nagyon is komoly problémák voltak a terítéken, és csupán a képviselőink tették azt nevetségessé a sok mellébeszéléssel, torzítással, szándékos félrevezetéssel és minden olyan kommunikációs trükkel, amivel a saját imázsukat vélték szebb formában megjeleníteni. A demokrácia, a jogállamiság és az emberi szabadságjogok érvényesülése Magyarországon sokkal fontosabb dolog lett volna annál, minthogy abból ilyen szánalmasan gyenge előadást produkáljanak. Ez a mostani EP vita nem csupán az Unió egészének a szégyenévé vált, hanem számunkra is, mert megmutatta azt, hogy nem az elvek és a tények számítanak, hanem az, hogy a képviselőink a politikai céljaikat minél jobban tudják szolgálni. Ma már egészen nyilvánvalóvá vált az, hogy ennek a Sargentini-jelentésnek nem lehetett más a célja, mint megbélyegezni a magyar kormányfőt, amivel előkészíthetik a jövő májusban történő EP képviselői választást. S hogy ez valóban így történt, azt az alábbiakban próbálom bebizonyítani.

 

Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy tisztázzuk: itt ma Magyarországon liberális demokrácia van, amit tagadnak egyes Uniós képviselők. Ennek a politikai rendszer főtípusnak két fő jellemzője van, amiben egyúttal különbözik a korábbi hűbériségtől is: a hatalommegosztás és a népszuverenitás elve. A hatalommegosztás az Unióban több szinten jelentkezik, amelyik közül az első éppen az EP és a tagállami parlamentek között jön létre. A szuverén maga az EP, tehát ez a testület az a legfőbb jogalkotó hatalom, amelyik az egész Unió jogrendjét kialakítja és meghatározza. A tagállamok jogrendjét ebből a jogrendből kell levezetni. Mármost, ha egy demokrácia fogalmat és annak konkrét tartalmát konszenzus formájában alakítanak ki, akkor annak elsőként az Unió jogrendjében kell megjelenni. Tehát az első problémának is éppen itt kell jelentkeznie, ha azt később különböző emberek különböző képen értelmeznek. Ha ugyanis a tagállami szinten valamelyik jogszabályt másképpen értelmeznek, mint azt elvárják az Uniós képviselők, akkor elsőként azt a kérdést kell felvetniük, hogy a Lisszaboni Szerződésben vajon elég pontosan, szabatosan és világosan leírták-e, vagy sem. De itt is csupán általános megfogalmazásokkal találkozunk, éppúgy, mint minden nemzetállam alkotmányában, amit mindenki a saját szája íze szerint értelmezhet. Éppen ezért nem kell senkinek sem azon csodálkozni, hogy Orbán Viktor úgy értelmezte azokat, ahogyan az a saját hatalmi céljainak megfelelt. Azt utólag a szemére hányni, hogy a demokrácia, a jogállamiság és az emberi szabadságjogok fogalmát, annak konkrét tartalmát rosszul értelmezte és alkalmazta, nos, ez ebben a helyzetben nevetséges dolog. Márpedig a Sargentini-jelentés kizárólag olyan problémákat vet a kormányfő szemére, ami az ugyanazon alapjognak a különböző értelmezéséből adódik. Azt persze el lehet várni Orbántól, hogy úgy értelmezze ezeket a fogalmakat, ahogyan az EP képviselőinek többsége értelmezi, de ezt eddig hivatalos formában nem tették nyilvánvalóvá, csak most. Ma viszont úgy néz ki a helyzet, hogy néhány szélsőséges esettől eltekintve, szinte ezerféle értelmezése lehet a fenti fogalmaknak. Mondok erre néhány példát.

                                 szavazas_eredmenye.png

A Sargentini-jelentés foglalkozik a Baka-üggyel, amit így ír le: A Baka kontra Magyarország ügyben 2016. június 23-án hozott ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) megállapította, hogy sérült a bírósághoz forduláshoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való jog Baka András esetében, akit 2009 júniusában hatéves időtartamra választottak meg a Legfelsőbb Bíróság elnökének, de a tisztsége megszűnt, amikor az Alaptörvény átmeneti rendelkezései értelmében a Kúria lett a Legfelsőbb Bíróság jogutóda. Az ítélet végrehajtása még folyamatban van.” Az Olvasó nyilván emlékszik erre az ügyre, ami óriási felháborodást keltett az ellenzék körében. Ez részben jogos lehetett, hiszen a volt főbírót 6 évre választották meg, és ha a megbízatását hamarabb megszüntetik, akkor sérülhet a jogbiztonság, hiszen senki sem lehet biztos abban, hogy kitöltheti a szolgálati idejét. Ezzel a joggal áll szemben az a tény, amelyik szerint egy új hatalom, amelyik mellé még kétharmados többséget szerzett a választáson, és egy új alkotmányt alakíthatott ki, annak jogában áll olyan politikai rendszer modellt létrehoznia, ami hatékonyan szolgálhatja a politikai céljait. Mindkét jogot el kell ismerni, de azt, hogy a kettő közül melyiket részesítik előnyben, az már az illető egyén politikai álláspontjától függ. Egy liberális nyilvánvalóan az egyéni szabadságjogokat részesíti előnyben, egy Fideszes szimpatizáns pedig a közösségi jogot.

 

Hasonló a helyzet az NGO-kal kapcsolatban is, amelyik az egyik különösen érzékeny probléma volt az Uniós képviselők vitája során. A Sargentini-jelentés így ír erről: „...a nem kormányzati szervezeteknek szánt külföldi finanszírozásra vonatkozó korlátozások bevezetése az ilyen szervezetekre való törvényellenes nyomásgyakorlásra és a tevékenységeikbe való indokolatlan beavatkozásra is felhasználható lenne. A jogszabálytervezetek egyikének az volt a célja, hogy 25%-os adókulcsot vessen ki a nem kormányzati szervezetek számára Magyarországon kívülről érkező támogatásokra, köztük az uniós támogatásokra is. A jogalkotási csomag megfosztaná továbbá a nem kormányzati szervezeteket attól a jogorvoslati lehetőségtől, hogy az önkényes határozatokkal szemben fellebbezéssel éljenek.” Ezek a szervezetek azonban közismerten olyan tevékenységet folytattak, amelyik a kormány hatáskörét sértették, hogy úgy mondjam a kormány helyett végeztek el olyan munkákat, amit számukra hivatalosan senki sem engedélyezett. Egy igazi hatalom ilyen tevékenységet nem tűrhet meg, hiszen annak kimenetele nem lehet hatóságilag ellenőrzött sem, ezért az akár káros is lehet az ország biztonságára nézve, aminek a rendjéért viszont a kormány a felelős. Éppen ez utóbbiak miatt egészen természetesnek is lehet tekinteni azt, hogy a hatalom olyan törvényt fogadott el, amelyik szabályozta a NGO-k működését. Lehet ezt a jogszabályt a civil szervezetek elleni támadásként is felfogni, ezt teszik a liberálisok is, de a NGO-k tevékenységének következményeiért a felelősség mindenképpen a kormányt terheli.

 

A CEU-val kapcsolatos kormány intézkedéseket is bírálták az EP képviselői, ami szintén a korábbi problémákhoz sorolhatók. Egyrészről minden kormánynak joga van ahhoz, hogy az egyetemek működési feltételeit meghatározza, ez történt az ún. CEU törvénnyel kapcsolatban is. Ezt a jogalkotást szintén lehet bírálni azért, mert az egyetem függetlenségét és önállóságát korlátozták, ami szintén igaz lehet, mert végül is tovább szigorították a működési feltételeiket. Az egyes konkrét megítélés pedig ismét csak attól függ, hogy milyen politikai alapállásból minősítik azt. Azt elvárni, hogy Orbán Viktor szeressen egy Soros György által létrehozott és finanszírozott egyetemet, meglehetősen humoros dolognak tekinthető, így érthető az is, hogy a kormányfő foggal-körömmel ragaszkodott a törvény megtartása mellett.

 

Tehát látható az, hogy az Orbán-kormányt olyan vádakkal illették, amit lehet így is, meg úgyis értelmezni, ahogyan az éppen adott politikai helyzetben az adott politikusnak kedvez. Nekem olybá tűnt, hogy a Sargentini-jelentéssel egy csapást akartak mérni a kormányfőre, mert az a migráns-ügy kapcsán kilógott a „mainstream” sorából. Azt ugyanis senki sem tudná bebizonyítani, hogy Magyarországon nincs liberális demokrácia, hiszen arra utaló komoly tényeket sem tudtak felsorolni. Az pedig, hogy Orbán Viktor éppen olyan liberális demokrácia modellt épített ki, amelyik nem tetszik a liberálisoknak és még sok más Uniós politikusnak, annak tudható be, hogy a kormányfő egy félkatonai és félfeudális politikai rendszert akart létrehozni, hogy az ország lakosságát alattvalójává tegye. Ez itt az igazán nagy gond, amit kívülről egyetlen Uniós politikus sem tud orvosolni, és hiába fognak össze ellene, semmit sem tudnak tenni. Orbán Viktor csak röhög a markába, és folytatja tovább az eddigi munkáját. Teheti, mert az ellenzék impotenciája miatt még sok éves uralkodás elé nézhet.

 

Debrecen, 2018. 09. 15.

 

Kedves Olvasók!

 

Többen kérdeztétek, hogy mit értek a "félkatonai és félfeudális" politikai rendszer alatt, amit Orbán Viktor kiépített. Ezt a problémát a "Legitim maffia" című könyvemben fejtettem ki részletesen, így csak arra tudok utalni.

 

http://aristotle.5mp.eu/web.php?a=aristotle&o=ju80ZAiESk

 

Ugyancsak javaslom elolvasásra az e-könyv ajánlónál lévő ismertetőt:

 

http://e-konyvbolt.eu/termek/szekely-szabolcs-legitim-maffia/

 

Továbbá:

 

A "liberális demokrácia" fogalom értelmezése itt olvasható:

 

http://tarski.hu/?page_id=484

 

 

Az "illiberális demokrácia" fogalom értelmezése itt olvasható:

 

http://tarski.hu/?page_id=802

 

Debrecen, 2018. 09. 16.

 

 

                                                            Székely Szabolcs.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarski.blog.hu/api/trackback/id/tr9614241259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pan Modry 2018.09.16. 09:25:09

Orban nem egyenlo Magyarorszaggal, hogy mi jo vagy rossz Orbannak azt le se szarom, az a lenyeg hogy mi jo vagy rossz Magyarorszagnak.
Amit Tiborcz es meszaros megcsinalhat az Orban reszerol nepotizmus, a nepotizmus ellen barmi bevetheto, nincs az az ordog akivel nem eri meg egyuttmukodni egy nepotista rendszer elpusztitasaert.

WYW 2018.09.16. 09:31:36

Ha már csúsztatás, akkor érdemes lenne átfésülni a bizonyítást is, mert pl. amit CEU és Orbán viszonyáról írtál az bizony nagyon durva csúsztatás.
Kifejezetten a CEU ellehetetlenítésére alkotott törvénynek az intézmény már régen megfelel, de a kormány tovább lebegteti hogy bizony be kell zárnia, hazudoznak ahogy a csövön kifér.

blaubner 2018.09.16. 09:36:27

mulatságosnak tartom, hogy egy jogértelmezési különbségekről szóló cikkben komolyan használsz olyan érvelést , hogy "...ezek a szervezetek azonban közismerten olyan tevékenységet folytattak…".

röf 2018.09.16. 09:42:21

Arról lehet értekezni, hogy miért akarnak borsot törni Orbán orra alá, és a borstörés jogos vagy jogtalan.
Hogy erre pont a Szardzsentini irodalmat használják, az már az EP kritikája és szegénységi bizonyítványa.
De hogy ebben a "jelentésben" mi van leírva, azon normális emberek nem vitatkoznak, mert nincs jelentősége. Ez a 68 oldal úgy hülyeség ahogy van, és ennek megfelelően kell kezelni....

putris72 2018.09.16. 09:49:17

Tegnap láttam egy videót amiben a szavazatukról kérdezték az eu-s képviselőket!Azt mondja a lelkem,hogy tudja,hogy hazugság az egész meg hogy politikai bosszú,de hát meg szavazta,mert akkor az ország vezetése be tudja bizonyítani,hogy hiteltelenek a vádak! Ez kb olyan értelmezés mintha valakinek azt mondanák,hogy tudjuk,hogy neked van igazad,és mi csak azokat a kisebbségben lévő ellenségeidet kérdeztük meg akik utálnak téged!A többség és az igazság nem érdekel,de ha majd kirúgunk akkor hitelesen be tudod bizonyítani,hogy hazugságok alapján rúgtunk ki téged! Mi van?? Ez az Uniós demokrácia?

rallus 2018.09.16. 09:49:28

Mit lehet várni egy olyan szervezettől, amit egy isiász elleni kezelésbe belehülyült spekuláns vezet és ahova Soros nem rágógumit árulni jár, hanem utasításokat adni?

MACISAJT 2018.09.16. 09:54:49

Magy a szar hentini jelentés pont annyit ér mint egy másik "zöldé", bizonoys tavaresé. Semmit.
Egyetértek Schiffer jogi elemzésével.

Viszont ismét bemutatta az EP "liberálisait", akik szavazási csalástól, országában megtámadott miniszterelnök felszólalásának 7(hét) percben való korlátozásától, któl, "a világsajtóban" ömlő támadásoktól sem riadtak vissza. Vagyis pontosan azt mutatták amivel vádolják őket, a"demokratákat".

Mindezt miért? Mire volt jó ez a túlzás nélkül, világbotrány? Hogy egy 28 országból álló európai közösség egyik legkisebb, legjelentéktelenebb államát megleckéztessék és másoknak is elvegyék a kedvét az "illiberalizmustól". Úgy viselkedtek a "demokraták" a 2019-es EP választások előtt mint a hitlerájosok Budapesten 1945 tavaszán: ha már úgyis vége volt mindennek, még bucsúzóul a hídakat is berobbantották a Dunába.

valaki nagyon más 2018.09.16. 09:55:27

Az EU egész demokráciának vallott lénye undorító. És azok is akik arra a demokráciára hivatkoznak.

Boar. 2018.09.16. 09:56:01

Mit szedsz?
Mindegy tulajdonképpen, csúnyán túladagoltad. A mellékhatás a demagógiaszint emelkedése...
Az nem jogértelmezés kérdése, hogy ne lopj, hogy az ellenfél nem ellenség, hogy az országgyűlési választáson miniszterelnököt és nem maffiavezért választanak...

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.16. 09:58:17

A valódi cél a háttérhatalom kétségbeesett próbálkozása.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.16. 10:00:47

Engem speciel érdekelne, mekkora sivalkodást csapnál, ha a 8-10 évre választott Polpotodat egy sikeres orbánganéba tolás után pl. 2 év után elmozdítanák a helyéről, mert éppen váltás volt a politikai berendezkedésben.

Szánalmas a buta kettős mércés fajtád.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 10:03:25

"mert végül is tovább szigorították a működési feltételeiket."

Már megbocsáss, a CEU-nak csak pontosan azoknak a feltételeknek kell(ene) eleget tennie, mint a többi egyetemnek. Az eddigi könnyítések visszavonása valóban tekinthető szigorításnak, de az egyenlő elbírálás követelménye alól a CEU miért maradna kivétel? Ha megmaradna a CEU kivételezett helyzete, joggal lázadozhatna a többi egyetem az őket érő, a CEU-hoz képest hátrányos megkülönböztetés ellen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 10:14:19

Aki még nem olvasta, annak javaslom elolvasásra az alábbi posztot:

kilonem100.blog.hu/2018/09/14/sargentini_jelentes_veszelyes_europara

A fenti blog nem Orbán-párti, ahogy Tarski blogja sem, különben nem is kerülhetett volna index címoldalra. Más oldalról ugyan, de szintén alaposan elítéli Szar Dzsentini hazugságcunamiját.

Remélem, nem sértettem meg a házigazdát azzal, hogy belinkeltem egy másik blogot, semmiképpen nem állt szándékomban.

Kincse- 2018.09.16. 10:15:24

Tarski jól látod a helyzetet, ami a Sargentini jelentés és a libsi bagázs reakcióját illeti.
Azt azonban te sem látod, hogy a liberálisok miért nem engedik Orbánnak, hogy másként értelmezze és alkalmazza a demokráciát. Ugyanis a mostani neoliberálisok sosem lesznek képesek a liberalizmus eszméihez hűen gondolkodni és cselekedni. Mivel a neoliberálisok elvtelen, erkölcstelen közeget teremtettek meg, amiben ugye a betyárbecsület, a mi kutyánk kölke, nem lesz sosem egyenlő az egyetemes emberi értékekkel. Ezért sosem lesz demokrácia az ő uralkodásuk alatt, mert csak a hatalomhoz ragaszkodnak, és közben eltiporják a nép akaratát.
Az írásod végén lévő megállapításod, "a kormányfő egy félkatonai és félfeudális politikai rendszert akart létrehozni, hogy az ország lakosságát alattvalójává tegye" magyarázatra szorul, hogy mit értesz alatta, mert szerintem ez téves. Ha ennyire nem látod, hogy a katonai védelmet az ország megvédésére akarja használni, hanem hatalmának erőszakos fenntartására, akkor tévedsz.
Az EU, és soros szervezetei az ellenzékiekkel együtt, még azt is árgus figyelemmel követik, hogy rendőrök milyen eszközöket használnak intézkedéskor a velük szemben provokatívan fellépő tüntetőkkel. Látva a rendőrség tűrését, szerinted arra voltak képezve, hogy véres megtorlásokat vigyenek véghez, mint a legutóbb Németországban csinálták? Ezek után azt vizionálod, hogy a hadsereget arra képeznék, hogy a Orbán hatalmát támogatva a nép felet uralkodjanak, hát ezt gondolni nagy butaság.
Úgyhogy várom a magyarázatot arra, mit értesz félkatonai és félfeudális politikai rendszeren.
Mikor tapasztaltad te, hogy Orbán ideje alatt a nép meg van félemlítve, és úgy kell szavazni, mint a szocialista időkben, amikor börtön járt az ellenkezőknek?

Kopasz Szuzukis 2018.09.16. 10:17:40

Eftások!
A szardzsentíni-papír arról szólt, hogy pofán kéne csapni a csuti csüngőhasú vajdát. Mert a pofátlan EU-pénzlenyúlást oly szintre emelte, amitől még egy dél-amerikai banánköztársaság diktátora is elpirulna. Nincs itt semmilyen Soros-konteó. A lopás mértéke verte ki a biztit.

Indriq 2018.09.16. 10:19:09

Az első nagyobb hiba az érdeléseidben, hogy a 2/3-ad sem jogosít fel arra, hogy a saját politikai céljainak megfelelően semmissé tegye az előzőleg megkötött szerződéseket. Baka üggyel kapcsolatban, amatőr jogalkotás volt, hogy nem tudták kivárni amíg lejár a szerződése. Amúgy nem véletlen, hogy az MNB vezérváltásnál elküldték az anyjukba a fütyiszeseket, ott pontosan jól megfogalmazták az érveket, amibe SZINTÉN beletört a fütyesz jogászbandája.

A legnagyobb probléma a felfogásoddal van gond, a 2/3-ad NEM jogosít fel semmilyen hatalmat a korlátlan jogalkotásra. Mit szólnál hozzá, ha az alkotmányba foglalnánk, hogy aki a tarski.blog.hu-t vezeti, bűnöző, és a BTK-t úgy módosítanák, hogy ezért a cselekményért 25 év kiszabható. Benne lenne az alkotmányban, benne lenne a BTKban, egy szavad se lehetne.

Indriq 2018.09.16. 10:20:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: b*szod.... az hogy szerinted nem ovi párti egy/kettő/halom blog, attól még az....
tudod, ha valami úgy néz ki mint a kacsa, úgy viselkedik mint a kacsa, akkor az KACSA!

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.09.16. 10:32:12

Egyetértek nagyrészt, ez egy ócska színjáték volt, ep-s kampánypózőrködés és -ripacskodás. Mindenki kapott egy kis rivalda fényt, elmondhatta a betanult szövegét és tetszeleghetett a saját maga vagy főnöke által leosztott szerepben. De ezek minket magyar állampolgárokat letojnak magasról (a szomorú hogy a magyar EP-s képviselők is pártállástól függetlenül ugyanezt csinálták). Ha velük akarjuk megbuktatni Orbánt jóval nagyobb árat fogunk érte fizetni, mintha mi magunk tennénk. Szerintem nem éri meg, de ennek az egésznek semmi komoly következménye nem lesz. Maximum ha a ballib erők óriási túlsúlyban nyernek 2019-ben (nem valószínű). Tehát végül (egy megbukott eljárás indítással) ezzel pont hogy EU-s szinten legitimálják az orbáni államiságot... Előre is gratulálok nekik hozzá! Orbán akar lenni az elitellenes, migránsellenes vezérarc, csakhogy ezzel fel tudja rúgni a régi status quo-t és ballib túlsúlyt, és ezért kezdték torpedózni. De direkt vagy sem belementek a táncba (migránspárti vs. migránsellenes).

EU-s alapértékek? Kérdezzük meg róla 2006 tüntetőit, vagy arra tévedő tudatlan turistákat (!) vagy a közelmúltból a lerohant katalán népszavazókat! Amíg a status qou-t védik belefér a fizikai terror is, de ha már azt nem szolgálják ki teljes mértékben mindjárt jön az ejnye-bejnye. De Juncker is megmondta Orbánnak, hogy nem az a baja, hogy Orbán szétlopja az országot, meg az EU-s pénzeket lenyúlja, nem is az, hogy törvényeket farigcsáltat kedvére, ha nem hogy szidja Brüsszelt és annak irányvonalát, aminek az élén ő van (Juncker). Szinte már hiúsági kérdéssé degradálódik az egész. (Sajnálom, hogy EU-tagok lettünk. Hosszútávon Svájc és Norvégia jól döntött, Görögország meg nem.)

Egy kérdés: miit érteszt félkatonain? Mitől félkatonai Orbán Magyarországa?

deneskata 2018.09.16. 10:32:16

Több megállapításával vitatkoznék, először is a legelsővel, ami azután végigvonul az egész elmefuttatáson. Méghogy ne lehetne bebizonyítani, hogy Magyarországon nincsen demokrácia? Márpedig Magyarországon nincsen demokrácia. Ahogy írja, a demokrácia fogalma a Montesquieu-féle hatalommegosztási elven nyugszik. Vagyis: a végrehajtó hatalom(=kormány) a törvényhozó hatalom (=parlament) és az igazságszolgáltatás (=bíróságok) külön kézben vannak. Magyarországon a parlament úgy táncol, ahogy Orbán Viktor fütyül. Semmi javaslat nem megy át, ha azt nem a kormánypárt javasolja. (más kérdés, hogy a töketlen ellenzéknek a legtöbbször javaslata sincs.) A parlament nevetséges színház, csakúgy, mint a szocializmusban volt. Ez a két ág tehát már most egy kézben van, továbbá elkezdődött a bíróságok bedarálása is, mint ahogy a jelentés is megállapította.
Jó úton haladunk az autokrácia felé.
Ön több olyan változást is említ (az alkotmány átdolgozása, a bíróságok személyi változásai), amit mások a demokrácia sérelmeként tartanak számon, Ön szerint azonban a kormánynak ehhez joga van. Épp ez a probléma: a mi pártunk és kormányunk úgy gondolja, ehhez jogga van és meg is teszi. Olyanok ők, mint a kisgyerek a homokozóban: lerombolnak mindent, ami előzőleg épült, mérlegelés és gondolkodás nélkül, csak hogy a saját akaratuk érvényesüljön. Nem gondolkodnak el azon, mi az, ami megtartható, mi az, ami felhasználható. Az ő világuk a rombolás. Hogy azután mi épül a helyébe, épül-e egyáltalán valami, az már mindegy. (ld. oktatás)

élveteg 2018.09.16. 10:32:32

Akkor idéznék a 2004 éviLXI törvényből

2) Az Egyetem alapképzést nem folytat, egyebekben a nem állami egyetemekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint működik

mkogy.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0400061.TV

Vagyis ez az egyetem ami más nem állami egyetemekel szemben nem folytat alapképzést Namost megkérdeznám az uniós hölygyeket urakat Ez így rendben volt amikor meghozták ezt a törvény? Ez megfelelt az uniós vagy bármiféle jognak ?

patkányarcúáginéni 2018.09.16. 10:40:54

@Kincse-:

Ehhez nincs mit hozzátenni. Az utolsó mondata a "vörös farok". Ki tudja miért érzett a blogger kényszert arra, hogy ezt a következetlenséget odaszúrja.

Néhány idetévedt libsi meg csak arra képes most - látva, hogy kisebbségbe szorultak -, hogy a legprimitívebb mantra-töredékeket felöklendik.

Kincse- 2018.09.16. 10:41:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jó írás, köszi, hogy felhívtad a figyelmem!

rallus 2018.09.16. 10:44:27

@deneskata: Utoljára Gyurcsány kormányzása alatt fogadták el az ellenzék minden javaslatát!
Milyen ötletei lennének a mai ellenzéknek, amivel előre vihetnék az ország fejlődését? Adjuk el a közműveket, verjük meg a PSZÁF elnököt és a pestieket, vegyünk fel IMF hitelt és adósodjunk el teljesen?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.16. 10:55:20

@WYW: "Kifejezetten a CEU ellehetetlenítésére alkotott törvénynek az intézmény már régen megfelel,"

Hogy tud megfelelni a CEU egy olyan törvénynek, amit az ő ellehetetlenítésére hoztak? :D Akkor talán nem is volt olyan lehetetlen, nem? :D

Ellenzéki Tüntető 2018.09.16. 11:00:42

Amúgy mindenhová belinkelem Schiffer cikkét, mert szerintem remekül érez rá a jelentés lényegére, és fideszfannak se mondható:

azonnali.hu/cikk/20180802_-a-7-es-cikkes-jelentes-ajandek-a-kormanyzati-propagandanak

Lényege, hogy a jelentés célja az éledező v4-ek visszaszorítása, a "vádirat" pedig komolytalan, mert
1. olyan dologkat mond amik ezer éve így vannak
2. nem igaz dolgokat állít
3. nem EU hatáskörben lévő dolgokat kritizál
4. egy csomó ÁP jogot meg nem feszeget, pl. sztrájk, szakszervezetek túlórák. Miért? HÁT MERT EZEK BETARTATÁSA ROSSZ LENNE A MULTIKNAK :DD

Indriq 2018.09.16. 11:07:37

@Ellenzéki Tüntető: jahhh, és kihagyta a reptiliánokat!
hozzá kell tennem, milyen hozzáértésről tanuskodik, ha ezeket az "érveket" egy ellenzékinek mondott embertől hallhatjuk, és a kormány korlátlan erőforrással rendelkező jogi és propaganda apparátusa nem vetette fel?

vagy b*szott kretének vannak a fütyesz kormány közelében, van Schiffer akkorát kamuzik, hogy kap egy tanácsadói posztot.

deneskata 2018.09.16. 11:09:10

@Ellenzéki Tüntető: Schiffer? Igazi, hozzáértő becsületes és független politikus! XD Ez az állandó multi-ellenesség meg annyira primitív. Na ja, "kiviszik a hasznot az országból". Hja, kérem, tessék megnézni a töténelemkönyvekben az újkori gyarmatosítás előnyeit-hátrányait. Ugyanez zajlott nálunk is a rendszerváltás után és most is. Valamit-valamiért. Tudomásul kell venni, hogy gyenge ország vagyunk, nincs önálló gazdaságunk.
Különben is, pártunk és kormányaink is szemezgetnek a multik közül, mint a tyúk a kendermagban. Van "jó" multi meg "rossz" multi. Szóval ez az ostoba év felejtős.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2018.09.16. 11:14:49

"egy új hatalom, amelyik mellé még kétharmados többséget szerzett a választáson, és egy új alkotmányt alakíthatott ki, annak jogában áll olyan politikai rendszer modellt létrehoznia, ami hatékonyan szolgálhatja a politikai céljait. "

mármint letérni a liberális demokráciák útjáról? :)

Ellenzéki Tüntető 2018.09.16. 11:17:36

@Indriq: Most vágod, hogy azon túl hogy gúnyolódtál egy sort, semmit nem mondtál Schiffer érvei ellen?

@deneskata: "Ez az állandó multi-ellenesség meg annyira primitív."

Te meg bazdmeg könyörgöm próbálj már meg túljutni azon az 1 bites világképen, hogy a multikat vagy gyűlölöd vagy imádod. De ha van egy olyan jelentés, ami az elnyomott szegény magyarok nulla jogairól szól, akkor ha abból mágikusan kimarad minden olyan állampolgári jog ami az itteni multiknak lenne szar, akkor hadd gondolja már az egyszeri paraszt hogy ez nem valami óriási vakvéletlen.

Galebeb 2018.09.16. 11:23:12

Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy tisztázzuk: itt ma Magyarországon liberális demokrácia van" Itt abbahagytam az olvasást. Fideszes propagandát már mindenhonnan lehet kapni!

flydomi 2018.09.16. 11:26:14

Bruhahaha.Annyi okoska van itt,aki annyira de annyira okos,h inkabb a fotelbil osztjak az észt,mert ők mindenkinel mindent jonnan tudnak. Bruhahaha

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.16. 11:28:02

A jelentésben legjobban tetszett, hogy a sajtószabadság hiányának bizonyítására azt hozza fel, hogy a Figyelő egy cikkben listázta a Magyarországgal ellenséges személyeket, köztük újságírókat.

Namármost akkor a magyar kormánynak vagy valakinek be kellett volna tiltani a Figyelőt, és bezúzni a kifogásolt cikket, és akkor helyreáll a sajtószabadság?

Még van benne jópár tipikusan zavaros agyú libsi totál önellentmondás, ha lesz időm egyszer leírom majd

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 11:28:02

@Indriq:

"Baka üggyel kapcsolatban, amatőr jogalkotás volt, hogy nem tudták kivárni amíg lejár a szerződése. [...] A legnagyobb probléma a felfogásoddal van gond, a 2/3-ad NEM jogosít fel semmilyen hatalmat a korlátlan jogalkotásra."

Ám arra igen, hogy felülbíráljon egy korábbi döntést.

TFH a szoclib kormány 2009-ben létrehozta a Rézfaszú Bagoly Intézetet és annak elnökévé 10 éves szerződéssel kinevezte Szanyi Tibort. Ez akkor szerinted azt jelenti, hogy egy 2/3-dal hivatalba lépő új kormány 2018-ig nem szüntetheti meg vagy szervezhet át a Rézfaszú Bagoly Intézetet, mert Szanyinak akkor jár le a szerződése?

patkányarcúáginéni 2018.09.16. 11:31:52

@henrik_:
Utoljára az ún. szocializmusnak volt "útja". Amiről nem volt szabad letérni.

Indriq 2018.09.16. 11:32:20

@Ellenzéki Tüntető: az megvan, hogy az eszement baromságokat nem cáfolni kell, hanem kiröhögni?

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mint például polpot péter 9 éves kinevezését?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 11:32:49

@Pan Modry: Szep szavak, de orban muci alatt tobb a pezmag, nem kell a rizsa.

dr. mesterséges színezék 2018.09.16. 11:37:38

"Ennek a politikai rendszer főtípusnak két fő jellemzője van, amiben egyúttal különbözik a korábbi hűbériségtől is: a hatalommegosztás és a népszuverenitás elve."

Eddig olvastam.

Ahol a hatalommegosztás arról szól, hogy a család és haveri kör mely tagja védi x hatalmi ág csúcsán a többieket, beleértve az y hatalmi ág csúcsán állókat; és a népszuverenitást az országot sosem látott, de minimum az ország közterheihez soha hozzá nem járuló szavazóréteg torzítja, ott olyan premisszákra építed a mondanivalódat, amelyek akkora hazugok, mint maga a rendszer.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 11:42:13

@dr. mesterséges színezék:

Ennél biztos sokkal demokratikusabb hatalommegosztás, ahol azonosító nélküli rendőrök lövik ki a tüntetők szemét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 11:42:53

@Indriq:

"mint például polpot péter 9 éves kinevezését?"

Nem ismerel Polpot Péter nevű politikust vagy közhivatalnokot.

RoxyCRX 2018.09.16. 11:44:35

Ezzel az irassal mindossze egy apro gond van. Ugyanis nem az a kerdes, hogy a szart hany szemszogbol lehet megszemlelni, hanem az, hogy a szarnak nincs letjogosultsaga ebben a formaban. Minden politikus lop es hazudik ez alap. De lopni es hazudni ugyis lehet, hogy kozben a "nep" elegedett legyen. Nezzuk egyszeruen, ha mondjuk viktor epittet egy stadiont unios penzbol, mert neki ez a szive vagya es kozben ebbol o es a haverjai joljarnak, am legyen, ha en kozben dolgozok egy kellemes fizetesert vagy viszem a vallakozasomat ugy hogy a nav nem basztat allandoan, vagy ha ellopjak az automat a rendorseg megkeresi es nem csak arra epit hogy minnel tobb buntetest beszedjen. De jelenleg nem ez van. Jelenleg minden eszkozzel torvenyesitik a viktorek maffiajat, mikozben az atlagpolgar vagy atlagszervezetek elete/mukodese el van lehetetlenitve es nincs is kihez/hova fordulni jogorvoslatert. Es nem kedves szerzo ez meg nevleg sem liberalis demokracia, hanem kokemeny rakosi fele diktatura.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 11:45:36

@deneskata:

"Ez az állandó multi-ellenesség meg annyira primitív."

Aha, a BMW is a kormány multi-ellenessége miatt jön ide.

dr. mesterséges színezék 2018.09.16. 11:47:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már szalmabábokig süllyedtél? Érthető, ha nincs más, de nem mondom, hogy előre láttam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 11:48:48

@RoxyCRX:

"viszem a vallakozasomat ugy hogy a nav nem basztat allandoan"

Aha, megszoktad, hogy a szoclibek alatt kedvedre csalhattál adót. Hát ennek most lassacskán vége, jobb, ha beletörődsz. Ettől függetlenül a statisztikák szerint a magyarok többségének Orbán alatt jobban megy a sora. Az a te személyes peched, hogy neked nem annyira, mert most már nem csalhatsz adót.

Indriq 2018.09.16. 11:50:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"
Aha, a BMW is a kormány multi-ellenessége miatt jön ide."

te direkt mászol bele ekkora pofonokba?
8 éve folyamatosan azt hangoztatjátok, hogy a gonosz multik talicskával viszik ki a pénzt, most meg véded?
döntsétek már el, hogy mit szeretnétek :)

Hogy lásd a sötétségben a fényt, oviék leszarják az összes létező elveket, nekik csak a pénz kell, amit valszeg most talicskán kivinni a BMW-gyár alvállalkozói állami támogatásaikon keresztül....

alfacharlybravo 2018.09.16. 11:53:33

Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de minek, felesleges libzsi gágogás ahol ráadásul még demokratikusan szóhoz sem engedték jutni a vádlottat.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 11:55:19

Nem kell a rizsa EUs gecik ha felemelitek ti is 50%kal a realbert 8 ev alatt mint a patas akkor szardzsentiin lehet tollem a fopolgarmester athenba.

A jogallam dumaval mi nem lakunk jol azt zabaljatok TIK brusszelba!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 11:57:01

@dr. mesterséges színezék: amerikaba meg elnok apanak elnok fia lesz meg elnok felesege, ennyit a csaladrol meg a jogallamisagrol.

rizsaval nem lakik joll a magyar

Indriq 2018.09.16. 11:58:54

@alfacharlybravo: "Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de minek, felesleges libzsi gágogás ahol ráadásul még demokratikusan szóhoz sem engedték jutni a vádlottat."

kreténkém, dicséretes, hogy szokod a gondolatot, hogy ovi vádlott :)
ha felfogja a csöppnyi agyad, ez nem bíróság volt, hanem az Európa Parlament :)

jajdehülyevagyok 2018.09.16. 12:01:41

Técedés. Ez nem Magyarországról szól. Ez az EP választási kampány.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:10:58

@MACISAJT: Majd a briteket is megleckeztetik, ezek ilyen leckeztetosok. Csak aztan nehogy a brit gazdasag veletlenul megse omoljon ossze, mint a magyar az IMF szakitas utan mer esetleg masnak is megjon a kedve a kilepegeteshez...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:13:41

@Indriq:

Te direkt rohansz tátott szájjal a faszerdőbe? A BMW eleinte az államnak nem hozza, hanem a viszi a pénzt a sok állami támogatáson keresztül, ami főként adókedvezmény és olcsó telephely. Ebből mit lehet ellopni? Hozni csak a dolgozóknak hoz, amit viszont szintén nem lehet ellopni.

Avagy az a bajod, hogy még több magyar embernek lesz munkája?

Tamáspatrik 2018.09.16. 12:17:43

Bezzeg a magyar parlament. Ott mennyire tájékozottak a képviselők...

A jelentésben SEMMI újdonság nem volt az égadta világon, amit az ellenzék vagy a civil szervezetek (amelyek minden normális országban a demokrácia őrei) ne mondtak volna már réges-régen a kormány kritikájaként.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.16. 12:22:23

A Sargetini-jelentés tényleg nem tökéletes, illetve az is igaz, hogy az EP-ben politikusok ülnek, ezért politikusként viselkednek, de

"Ezek a szervezetek azonban közismerten olyan tevékenységet folytattak, amelyik a kormány hatáskörét sértették, hogy úgy mondjam a kormány helyett végeztek el olyan munkákat, amit számukra hivatalosan senki sem engedélyezett."
Ez bullshit.
A civil szervezetek vegzálása nem az állítólagosan bevándorlást támogató szervezetekkel kezdődött. Előtte a norvég alapot zaklatták, befeketítették, rendőrök rohanták meg. Az egyetlen bűnük az volt, hogy szabályosan működtek, aminek része az, hogy pályázatok alapján osztották tovább a pénzt. Az állam viszont azt szerette volna, ha ők oszthatják a pénzt a saját önkényes szempontjainak megfelelően.
Hasonlóan bántak a hajléktalanokat segítő alapítványok némelyikével is. Az ő bűnük pedig az, hogy túlságosan láthatóvá tették a szegénységet, ami hivatalosan nincs.
Illetve azért is bullshit az, hogy nem engedélyezett tevékenységet folytattak, vagy folytatnak, mert nem igaz az, hogy mindenhez engedély szükséges. Miért kellene engedély ahhoz, hogy egy éhes embernek étel adjál? Vagy tanácsot?
Ebben nem olyan nehéz észrevenni, hogy a Casablancából ismert logika van. Valahogy úgy hangzott:
-Zárassa be a helyet!
-Milyen indokkal?
-Találjon egyet!
Különösen nem, hogy ha tudjuk, hogy mi történt a nem elég engedelmes egyházakkal, újságokkal is.
Sőt, mondok egy harmadik érvet is, hogy ez miért bullshit. Amennyiben igaz lenne, hogy tényleg törvénytelen tevékenységet végeznek, úgy arra nem lehetne adót kivetni.

"Azt elvárni, hogy Orbán Viktor szeressen egy Soros György által létrehozott és finanszírozott egyetemet, meglehetősen humoros dolognak tekinthető, így érthető az is, hogy a kormányfő foggal-körömmel ragaszkodott a törvény megtartása mellett."
Szeretnie nem kell, de elviselnie igen. Még a saját alkotmánya is erre kötelezi. Nagyon könnyű dolog hozni egy törvényt, amit nem lehet betartani*, majd mutogatni rá, hogy sajnálom, de ez a törvény.
*még most se tartja a CEU, hogy csak államközi egyezmény alapján működhetnek, mert a magyar állam azóta se írta alá... Nesze neked, jogállamiság.

"De itt is csupán általános megfogalmazásokkal találkozunk, éppúgy, mint minden nemzetállam alkotmányában, amit mindenki a saját szája íze szerint értelmezhet."
Úgy tudom, hogy jogász vagy, tehát elég vicces tőled ilyet hallani. Minden jogszabályban általánosságok vannak leírva, de egy bíróság előtt nem fogod megvédeni azt, hogy "én így értelmeztem". A bíró nem fogja értékelni a kreatív jogértelmezésedet. A jogszabálynak nem csak betűje van, hanem szelleme is és nem fakultatív.

Szerintem, te egyébként nem érted az illiberális demokrácia lényegét. Az illiberális demokráciában, más néven hibrid rezsimben a demokrácia összes kelléke megtalálható, csak épp az eredeti funkcióját nem tölti be. Van alkotmány, de az nem az államhatalmat korlátozza, hanem inkább megkérdőjelezhetetlen tekintélyt ad neki. Vannak választások, csak épp nem feltétlenül tisztességesek. Vannak népszavazások, csak épp nem feltétlenül tisztességesek. Vannak ellenzéki pártok is, csak épp nem tudnak működni ezer okból kifolyólag. Van ellenzéki sajtó is, csak épp nem tud komolyan működni pl. el vannak zárva az adatoktól, fenyegetve vannak. stb. Ha csak annyit csinálsz, hogy végig mész egy listával, akkor úgy fog tűnni, hogy minden megvan a demokráciához. Ha azonban jobban megnézed a lista elemeit, akkor kiderült, hogy minden lista elem csupán díszlet, tartalom nélkül.

Tamáspatrik 2018.09.16. 12:23:53

"itt ma Magyarországon liberális demokrácia van" ezt Orbán Viktor is tagadja, mert illiberális (azaz alapvető szabadságjogokat korlátozó) rendszert emleget.

'nem kell senkinek sem azon csodálkozni, hogy Orbán Viktor úgy értelmezte azokat, ahogyan az a saját hatalmi céljainak megfelelt.' Ezen nálunk nem csodálkozik senki, egy civilizáltabb országban nem a hatalmi szempont mindig az egyetlen és legfőbb dolog.

'Azt elvárni, hogy Orbán Viktor szeressen egy Soros György által létrehozott és finanszírozott egyetemet,' már megint milyen csúsztatás. Szeretni vagy eltűrni a működését, párbeszédet folytatni vele. Esetleg korlátozni ebben-abban, de nem megszüntetni.
Ez olyan szöveg, hogy "Nem szeretem a zsidókat. Mért kellene, hogy szeressem?" Cinikus szöveg.

Nagyon gyenge ez a cikk, valahonnan zsigerből jött, mint tudjuk minden bizonyítványt meg lehet magyarázni. Ajánlom Karinthyt.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:25:58

@deneskata: a demokracia fogalma nem montekriston mulik, de koszonjuk szardzsentina velemenyet

mi nem montekristora szavaztunk, nem is szrrdzsentinara szavaztunk hanem orbanra ha joll emlexem

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:28:18

@RoxyCRX: lopni es hazudni ugy is lehet, hogy a nep elegedett legyen.....es pont ez faj a lippsiknek hogy a nep itt, ellentetben brusszellel es a magyar lippsi kormanyok emlekevel, tokeletessen elegedett, es vilagcsucs szinten ujravalasztotta orbant

Indriq 2018.09.16. 12:29:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: érdekes, a TESCO-nál mennyire habzott a szátok.... hogy a CBA-nak kell mindent vinnie (és jó tudni, hogy a cba tulajdonosok svájcba talicskázzák ki a pénzt), mert a tesco kitalicskázza a pénzt....

emlékezet, memória, nem elég csak térdelni a seggre várva hogy nyalhasd :)

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:31:34

@Tamáspatrik: A jelentésben SEMMI újdonság nem volt az égadta világon, amit az ellenzék vagy a civil szervezetek (amelyek minden normális országban a demokrácia őrei) ne mondtak volna már réges-régen a kormány kritikájaként.

es amire ne mondtak volna a magyar szavazok egyertelmuen 2x ketharmaddal hogy KAMU, HAZUGSAG

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 12:35:37

Elég ostoba post.

"ma Magyarországon liberális demokrácia van"

Orbán szerint nem. Akkor Orbán a hülye, vagy te? (Természetesen mindketten hülyék vagytok):

"képviselők, akkor elsőként azt a kérdést kell felvetniük, hogy a Lisszaboni Szerződésben vajon elég pontosan, szabatosan és világosan leírták-e, vagy sem. De itt is csupán általános megfogalmazásokkal találkozunk"

A Liszaboni Szerződés egyfajta alkotmány. Az alkotmányokban általánosan fogalmaznak. Jó reggelt!

" Azt persze el lehet várni Orbántól, hogy úgy értelmezze ezeket a fogalmakat, ahogyan az EP képviselőinek többsége értelmezi, de ezt eddig hivatalos formában nem tették nyilvánvalóvá, csak most. Ma viszont úgy néz ki a helyzet, hogy néhány szélsőséges esettől eltekintve, szinte ezerféle értelmezése "

1) ha most nyilvánvalóvá tették, azaz pont az történt, amit vársz, akkor mi a gondod?
2) valójában a Sargentini jelentés egy hosszú folyamat része. a magyar kormány ellen sok eljárás történt már, bíróság is elmarasztalta Orbánékat. a néppártban is sokszor beszéltek már velük. nem ez az első figyelmeztetés, valójában igen türelmesek, és fokozatosak voltak az EU-ban.

www.google.com/search?q=k%C3%B6telezetts%C3%A9gszeg%C3%A9si+eu+elj%C3%A1r%C3%A1s+magyarorsz%C3%A1g+ellen&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwiBvOfap7_dAhWi_CoKHat6CFcQBQgqKAA&biw=1193&bih=614

www.google.com/search?biw=1193&bih=614&ei=0i-eW6TuNuLprgS9kJPYDA&q=+b%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1g+elmarasztalta+magyarorsz%C3%A1got&oq=+b%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1g+elmarasztalta+magyarorsz%C3%A1got&gs_l=psy-ab.3...16655.16655.0.17024.1.1.0.0.0.0.80.80.1.1.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.d-Nv3Oa1Q8s

hogy te erről mit sem tudsz, az csak azt jelenti, hogy iszonyatosan tájékozatlan vagy. de akkor minek teszed ezt ki az ablakba?

„A Baka kontra Magyarország ügyben 2016. június 23-án hozott ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) megállapította, hogy sérült a bírósághoz forduláshoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való jog Baka András esetében, akit 2009 júniusában hatéves időtartamra választottak meg a Legfelsőbb Bíróság elnökének, de a tisztsége megszűnt, amikor az Alaptörvény átmeneti rendelkezései értelmében a Kúria lett a Legfelsőbb Bíróság jogutóda. Az ítélet végrehajtása még folyamatban van.”

na látod, de behazudod, hogy nem volt figyelmeztetés. idióta, hazug köcsög vagy.

"Ezek a szervezetek azonban közismerten olyan tevékenységet folytattak, amelyik a kormány hatáskörét sértették, hogy úgy mondjam a kormány helyett végeztek el olyan munkákat, amit számukra hivatalosan senki sem engedélyezett."

Mármint, hogy például enni adtak menekülteknek? Ehhez kultúrországban miért kell engedély?! És miért nem ad a kormány enni a menekülteknek?! Miért kell megadóztatni 25%-kkal azt, aki enni ad embereknek?!
"Azt elvárni, hogy Orbán Viktor szeressen egy Soros György által létrehozott és finanszírozott egyetemet, meglehetősen humoros dolognak tekinthető, így érthető az is, hogy a kormányfő foggal-körömmel ragaszkodott a törvény megtartása mellett."

nem kell szeretnie, de jogállamban egy miniszterelnök nem arra használja a törvényeket, hogy bosszút álljon azokon, akiket nem szeret. egy miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy egy ország vezetése helyett az utálatait élje ki a kormányzásban.

" Azt ugyanis senki sem tudná bebizonyítani, hogy Magyarországon nincs liberális demokrácia, hiszen arra utaló komoly tényeket sem tudtak felsorolni. Az pedig, hogy Orbán Viktor éppen olyan liberális demokrácia modellt épített ki, amelyik nem tetszik a liberálisoknak és még sok más Uniós politikusnak, annak tudható be, hogy a kormányfő egy félkatonai és félfeudális politikai rendszert akart létrehozni, hogy az ország lakosságát alattvalójává tegye. Ez itt az igazán nagy gond, amit kívülről egyetlen Uniós politikus sem tud orvosolni, és hiába fognak össze ellene, semmit sem tudnak tenni. Orbán Viktor csak röhög a markába, és folytatja tovább az eddigi munkáját. Teheti, mert az ellenzék impotenciája miatt még sok éves uralkodás elé nézhet."

Itt nagyon pofán szarod magad, mert egy bekezdésben beismered, hogy Orbán Viktor élkatonai és félfeudális politikai rendszert akart létrehozni, de közben hajtogatod, hogy a liberális demokráciával semmi baj nincs. És ha van is baj, az ellen úgyse tudnak tenni, még ha tesznek is.

Egyszerűen kivehetetlen, hogy mégis mi a jó édes kurva anyád a bajod és az álláspontod. Neked az is baj, ha tesznek valamit, meg az is, ha nem. Szerinted az Orbán reszsimmel semmi baj nincs, csupán egy félkatonai, félfeudális politikai rendszer, ami az igazi baj vele.

Egy elmebeteg szintjén zavaros az írásod. Csak az vehető ki belőle, hogy zsigerileg gyűlölöd az EU-t, és megpróbálod ezt valahogy megmagyarázni, de nagyon összekavarodsz.

Debrecen, 2018. 09. 15.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 12:40:26

@Nincs közöttünk csicska: az EP most 70%-kkal azt mondta, hogy nem kamu hazugság. A Fideszre a választók 47-49%-a szavazott, nem kétharmad, te hazug faszfej!

deneskata 2018.09.16. 12:40:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kösz, hogy támogatsz!V :D Elolvastad legalább, amit írtam?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:43:07

@Tamáspatrik:

"A jelentésben SEMMI újdonság nem volt az égadta világon, amit az ellenzék vagy a civil szervezetek (amelyek minden normális országban a demokrácia őrei) ne mondtak volna már réges-régen a kormány kritikájaként."

Bárki is tagadta, hogy Szar Dzsentini innen ollózta össze a "jelentését"?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:44:59

@Indriq:

Az enyém aztán nem, mert a CBA boltokat kerülöm, mint a pestisest.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 12:45:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A BMW eleinte az államnak nem hozza, hanem a viszi a pénzt a sok állami támogatáson keresztül, ami főként adókedvezmény és olcsó telephely. Ebből mit lehet ellopni? Hozni csak a dolgozóknak hoz, amit viszont szintén nem lehet ellopni."

1) ugye vastag kenőpénzek lehetnek ott
2) esetleg legközelebb Orbán BMW-vel megy ki Münchenbe a BL döntőre, amire ka jegyet
3) engedélyek, melyik telephely, ki mit köt be, kinek a telkét veszik meg, stb..

nagyon sok a lopható dolog, és ebben Orbánék a legjobbak.

jános515 2018.09.16. 12:46:12

Talán egyszer végre tudomásul kellene venni, hogy az aki a pénzt adja, az akkor és ott ellenőrizhet amikor akar. Mert lehet itt nagyokat mondani, lehet mellet döngetni, lehet ostobának, soroscsicskának lehordani bárkit, akinek más a véleménye--mint a sorospénzén élőknek anno--de ez semmit nem változtat. Erre példának pont a mostani lakájok a jó példák .

Csak hogy a valóságról beszéljünk, talán azt kellene leírni, hogy ki és mikor, mennyi pénzt kapott sorsozsoldosként--sorosgyurkótól. Attól, akinek egykor a kezét, lábát, cipője talpát csokolgatták, aki kilóra megvette orbánékat--most pont azok kiabálnak és hazaárulóznak, azok kiabálnak akik az eu-s pénzekből lettek milliárdosok, akik lopnak, csalnak és hazudnak. De csakis hazafyas keresztényi meggyőződésből, és hazudnak is nagyokat mint tömjénzsolti.

Lehet itt a migránsozással jönni éjjel-nappal, de talán először azt kellene megnézni, hogy kinek a zsebébe ment a letelepedési kötvények, fejenkénti 300 ezer eurós pénze, amit a kamatokkal együtt az ország fogja kifizetni és nem orbán. Holott orbán és tsai lopták el, köztük antilop, hugyozós, portörlő, kötélbarát , dohányosjani, a nemzethy vő, na és ki ne maradjon az idegenforgalmat fellenditő sz@ros pelenkadobálás világbajnoka, a cöfös ingyenélők hazafias gittegylete--tömjénnel , farkasflórival az élen..A helyi kiskirályokat nem felsorolva, mert akkor egy hétig kellene írni, arra pedig felesleges időt pazarolni.

Mert nem kell félremagyarázni a dolgokat, hiszen nem Magyarországot itélték el, hanem azt a sok sok baromságot, amit orbánnak a lakájai leírtak és ő elhitte ! Igen, nem kell migráns, de az sem kell, hogy belehazudjon a sok lakája orbánnak a világ képébe. Tessék azt tenni, amit tettek --mondjuk '56-ban, a magyarokkal, Ausztriában, Olaszországban és nem nyávogni, nem háborúzni a szellem ellen mint Don Quijote a szélmalommal. Táborba tartani őket és onnan kiválasztani azt akire netán szükség van. Hiszen igy került az én édesapám is táborról táborra és telepedett le, az usákoknál, majd onnan ment át Kanadába, ahonnan meghalni jött haza !

De hogy ne csak a régmúltról beszéljünk, az 1988-as évben, a nyugatnémeteknél dolgozó és sváb ősökkel rendelkezőket is táborba zárták, aki menedékjogot kért. Ellátást kaptak, kimenőt is, de tudni kellett hogy mikor hol van és hová megy , kivel beszél, kivel találkozik. Hidd el , tapasztalatból mondom, mert mindezt az ott maradt sváboknál láttuk és tapasztaltuk. Mert kemény ellenőrzésen estek át ! Hszen visszajöttek néha hozzánk, beszélgetni !

Talán orbánnak a hű és okos alatt valóit kellene elzavarni, szakembereket maga mellé venni és a sok léhűtőt elzavarni végre dolgozni ! Mert csak léhűtők, herék lettek , akiket még véd a mentelmi jog. De vajon meddig ? Igaz, a colos vascső ellen, a mentelmi jog eddig sem védett meg és ezután sem fog !

Végül csak egy mondat. Talán kisebbre kellene venni az arcokat, átmenni okosba, mert a buták és a nagypofájúak még soha nem nyertek semmit. Max, időt, de annak is egyszer vége lesz. Ha lehet megbékélni a sógorokkal, a tokosokkal( németekkel ) és elhinni hogy a frankok ha nem is döngetik a mellüket, de ha akarnak, be tudnak tartani, keményen. Talán még nem késő. Mert a siserehad lesz az első aki orbánt ott hagyja, ha beüt a krakk, ezt remélem tudja. Egyedül marad és ha baj lesz, a pénzen vett emberek ellene fognak fordulni, mert a történelem mindezt igazolta már nem egyszer. Jó lenne, ha valaki közületek elmondja neki, halkan. Talán megérti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:46:48

@math0:

"A Fideszre a választók 47-49%-a szavazott."

Ahogy ugyanezen számítás alapján - a tartózkodásokat és a távol maradókat is figyelembe véve - Szar Gentini jelentését is a 2/3-nál jóval kevesebben fogadták el.

Ej, te vadász, te ugye szopni jársz ide?

ArriMedes 2018.09.16. 12:46:48

itt ma Magyarországon liberális demokrácia van, amit tagadnak egyes Uniós képviselők. "

ekkora hazugságot, édesjóistenem

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 12:48:11

@Nincs közöttünk csicska: a britek jelenleg ott tartanak, hogy nincs megállapodás a kilépésről, azaz kontrollálatlan szakítás lesz. ez durva lesz. szerencsére az ilyen hülyék baromságait, mint amilyen te is vagy, ebben az esetben nem a saját kárunkon tanuljátok meg, hanem a britekén. a szomorú az, hogy megint olyan hülyék vagytok, hogy muszáj belelépnetek a gereblyébe, muszály, hogy pofán csapjon, addig nem tanultok.

ArriMedes 2018.09.16. 12:49:50

@ArriMedes:

Ennek a politikai rendszer főtípusnak két fő jellemzője van, amiben egyúttal különbözik a korábbi hűbériségtől is: a hatalommegosztás és a népszuverenitás elve"

mondjuk forrásokat is írhatna a blogger, miből meríti eme bölcsességeit

Roan 2018.09.16. 12:50:56

"annak jogában áll olyan politikai rendszer modellt létrehoznia, ami hatékonyan szolgálhatja a politikai céljait" - és a bíróságok mióta szolgálnak politikai célokat? Legalább is, egy normális demokráciában? Nem erről szól a fentebb említett hatalommegosztás elve?

"a kormány helyett végeztek el olyan munkákat, amit számukra hivatalosan senki sem engedélyezett" - tehát akkor pl. a Vöröskereszt, a Bátor Tábor illegálisan működik? Az állam helyett, illegálisan végzi el a feladatát a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, vagy a Magyar Zsonglőr Egyesület? Ezt ugye viccnek szántad? Egyébként meg, elég szomorú, hogy az állam - ahogy egy normális demokráciában szokás - nem együttműködik, és támogatja az NGO-kat, hanem admisztratív eszközökkel nehezíti, és marketingeszközökkel a közvéleményt ellenük hangolja. És ha már civilek: a CÖF miért is kap 500 milliót az MVM-től imázsfilmre?

"Azt elvárni, hogy Orbán Viktor szeressen egy Soros György által létrehozott és finanszírozott egyetemet, meglehetősen humoros dolognak tekinthető" - tehát politikai bunkósbotként használta a törvényt, hogy egy konkrét oktatási intézményt ellehetetlenítsen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 12:52:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ahogy ugyanezen számítás alapján - a tartózkodásokat és a távol maradókat is figyelembe véve - Szar Gentini jelentését is a 2/3-nál jóval kevesebben fogadták el."

távol maradókat is figyelembe éve a Fideszre kb 35% szavazott. a Sargentini jelentésnek meg azokat figyelembe véve is 65%-os többsége volt.

65% versus 35%

tátott szájjal rohansz a faszerdőbe, te Fidióta!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:52:33

@math0: Mondani lehet, kit erdekel. Mon az van amit a magyarok akarnak, akik itt a diktaturaban elnek, nem az a 600 ember brusszelba, aki soha nem jart erre

ennyi lippsik megy a Tavares hazudozas melle a polczra

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:53:43

@math0: Nem vilagcsucs? ? Najo ha te mondod, akkor csak magyar csucs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:55:24

@jános515:

"azt kellene leírni, hogy ki és mikor, mennyi pénzt kapott sorsozsoldosként--sorosgyurkótól."

Köszönöm, hogy támogatod a civil szervezeteket a külföldről származő bevételeik bevallására kötelező törvényt. :P

"Lehet itt a migránsozással jönni éjjel-nappal, de talán először azt kellene megnézni, hogy kinek a zsebébe ment a letelepedési kötvények, fejenkénti 300 ezer eurós pénze"

Egyetértek, de nem ELŐSZÖR, hanem azzal EGY IDŐBEN. Nem látom akadályát annak, hogy mindkettővel EGYSZERRE foglalkozzanak. A letelepedési kötvényekkel elkövetett valóban felháborító lopások felderítése nem lehet akadálya a migráció megállításának.

"a nyugatnémeteknél dolgozó és sváb ősökkel rendelkezőket is táborba zárták, aki menedékjogot kért."

És ez így volt helyes! Azóta bezzeg Nofingerprint Ali és BornOnJanuary1st Mohamed is szabadon grasszálhat Németországban és a németek ezt várnák el tőlünk is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:57:02

@math0:

"a Sargentini jelentésnek meg azokat figyelembe véve is 65%-os többsége volt."

Vagyis elismered, hogy nem kapta meg a 2/3-ot. Köszönöm!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:57:28

@Roan: ugy ellehetetlenitettek a CEUt hogy a haja szala se gorbult

a csehek, szlovakok mar reg kidobtak a Soros egyetemet, ugy kerult ide, gondolom ez nincs a jelentesbe

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 12:59:06

@Roan:

"Egyébként meg, elég szomorú, hogy az állam - ahogy egy normális demokráciában szokás - nem együttműködik, és támogatja az NGO-kat"

Ugye fogod, hogy ha az államok támogatnák az NGO-kat, akkor azok már nem lennének NGO-k. :DD

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:01:02

@WYW: Kérdés, hogy melyik CEU felel meg? Ugyanis kettő is van, amiről sem te, sem az ellenzék sem az EU nem akar tudomást venni!
1. Van a KEE (Közép Európai Egyetem, angolul ugyebár CEU, amely alapítványi, de magyar egyetem (bár nincs alapképzése!), angolul van a képzés, de magyar diplomát ad. Rá nem vonatkozik a 2011-es 2017-es törvénymódosítás sem. Semmi probléma vele (kivéve a szellemiségét).
2. S van NY-ban egy irodában székelő CEU , amely tandíjat szed a képzésekért és cserében USA diplomát ad, de képzést se nálunk sem az USA-ban nem végez. Nos rá már vonatkoznak a törvénymódosítások (a 2004-ben Magyar Bálint és Soros közti egyesség 2009-ben lejárt), akár a többi külföldi egyetem fiókáira is. Ennek az új törvénynek az alapja, hogy nálunk csak az végezhet képzést,amelynek a hazájában is van képzése! Ennek mára a NY-i CEU kivételével mind a 20 körüli külföldi intézmény eleget is tesz.
A NY-i CEU egy évig tiltakozott a törvénymódosítás ellen, de azután látszólag beadta a derekát és a NY állambeli Bard Collegiummal kötött egy szerződést az ottani oktatásról. Kormánydelegáció járt a helyszínen, szemrevételezték a helyzete, de az előírt egyezményt NY állammal még nem írták elő (terminus f.é.,dec.31), mivel a beígért képzést nem tudták megállapítani! A labda a CEU térfelén pattog!

ArriMedes 2018.09.16. 13:02:52

@bölcsbagoly:

ne aggódj, a ceu-n vannak olyan kutatók kiknek eredményéről te csak álmodozhatsz

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:06:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az igazi nevük ugyanis az AGO (csak "szemérmesen" használják a non-t az anti helyett!). S vajon a bélyeggyűjtő, természetjáró, kutyabarát, kertbarát, gyereksegítő, stb. civil szervezetek (csak Mo-on több mint 50.000 van), azok miért nem NGO-k?

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:11:59

@ArriMedes: Talán inkább fordítva! DE azok a kutatók - már amelyik valós tudományterületen működik - havi milliókért képezik a tanitványaíkat a KEE-men, de az amerikai diplomát adó képzéseken! Javarészt a magyar állam által nem akkreditált képzéseken! Számotokra persze az természetes, hogy egy külföldi intézmény az illető állam területén nem jóváhagyott képzéseket végezzen és nem hivatalosan egy idegen állam diplomáját adja, ugyebár?

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:17:17

@Roan: miért, ha kapnak külföldi támogatást, akkor azt regisztráltatják, s na nem a törvényes feltételek ellenében használják fel, nem kell adózniuk utána! Minden civil szervezet kaphat külföldről támogatást, csak nem mindegy, hogy mire használja fel! Ha a magyar állam/kormány ellenében akkor azért felelősséggel tartozik. Ez a világ legliberálisabb országaiban is így van. nemzetbiztonsági érdekből kifolyólag!

RoxyCRX 2018.09.16. 13:20:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szoval akkor a hozzaszolasod alapajan az jon le hogy : Aki vallalkozo az adot csal. Es alap hogy adot csal, mert maskeppen hogyis lehetne?
Nos kedves sotetsegek fejedelme, akkor csak a poen kedveert (semmikeppen nem feltetelezve hogy megerted) elmondom, hogy mas orszagban... pl ahol en elek... ott ha van egy vallalkozasom akkor 3 fele adot kell fizetnem, azt is ugy hogy kezdo vallalkozas eseteben 1 evig a kutyat nem erdekli mit fizetsz be, es hogy. Egy ltd. elinditasa 68-230 font kozott van (ebbol talan rajossz hogy angolorszagrol van szo. 1 ev utan el kell kezdened fizetned, elvileg, de 5 ev idotartamig nem basztatnak, ha nem fizetsz, mert adnak arra idot, hogy a vallalkozasod eletre kelljen. Ezzel szemben orbanisztanban : meg egy fillert nem kerestel ha vallakozast inditasz , de maris 54 fele adonem van a nyakadon, plusz a ceginditas sem a 30 000 ft kategorianal kezdodik. Termeszetesen a NAV a 0. napon jon mogyorozgatni, hatha talalnak valamit amiert buntethetnek. Nos amikor arrol beszelek, hogy viszem a cegem ahogy van akkor nem az adocsalas hianyara celoztam kedves fideszes agyhalott, hanem az uzemeltetesbol adodo problemakra amikkel egy egyszeri embernek meg kell/kellene birkozni ellentetben egy Meszaros "24 orabol 28 at dolgozom, mert reggel 4 oraval korabban kelek fel" Lorincnek.

RoxyCRX 2018.09.16. 13:25:44

@Nincs közöttünk csicska:

Igen ebben igazad lehet, libsiktol fuggetlenul is, foleg abban, hogy a fideszt elsopro tobbseggel valasztottak ujra... Tehat gondolom tenyleg tobb a boldog ember mint a nem az...
Viszont szerencsere nekem nem kell resztvennem ebben az aldott boldogsagban ott, de mindenkeppen egyetertek azzal, hogy EGYUNK SZART!!! TOBBMILLIARD LEGY NEM TEVEDHET!

Kivlov 2018.09.16. 13:31:44

A cél ugyanaz, mint kb 5-6 éve folyamatosan: belepofázni mindenbe, ha kell, ha nem.

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:33:07

@jános515: Jancsika, hosszú a lé és kevés a lényeg benne! Felsoroltál egy csomó ellenzéki lózungot, aminek a fele alapból hamis, a másik meg torzított valóság.
igen, a rendszerváltás előtti években sorosék már építették a birodalmukat nálunk is, meg a többi szocialista táborbeli országban (már ahol hagyta nekik a hatalom!) s a fiatal értelmiségiket célozták meg. Ilyen volt a Fidesz tagság is, amely az SZDSZ ifjúsági szervezetének volt tekintve. 1990 után erre a célra létrehozták a CEU-it is a Soros Alapítvány janicsár képzőjeként, amelyet prágai és más helyekről való kiutasítás után Demszky fogadott be! Csak nem mindenkiből lett ténylegesen "janicsár" s most azokat szidjátok, vádoljátok Soros iránti hűtlenséggel, köztük Orbánt, Kovácsot, stb.
A másik lózungod a migránsozás. Mig Merkel és Macron nyíltan arról beszélnek, hogy legalizálni kell a migráns behozatalt, a külső határvédelmet át kel adni a Frontex hatalma alá, addig a migránsveszély tényleges és állandó!
Az EP-i cirkuszt mindenki látta/halhatta , akit érdekelt s aki abban a jó EP és a rossz OV harcát látja, az vagy teljesen elfogult, vagy hülye!

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:34:52

@RoxyCRX: légyként nem is! Ha te légynek gondolod magad akkor egyed! Önellátó is lehetsz belőle!

Indriq 2018.09.16. 13:35:42

@bölcsbagoly: de az persze nem hazudgás, hogy mindenki janicsár lett, csak ovi és a kovács gyerek nem...... CSAK ŐK nem...... viccnek is szánalmas ez az okfejtés :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 13:36:31

@ArriMedes:

"a ceu-n vannak olyan kutatók kiknek eredményéről te csak álmodozhatsz"

Így igaz, most éppen a csillámpóni gender társadalmi szerepét kutatják.

Indriq 2018.09.16. 13:37:16

nesztek nektek demokrácia: "Recep Tayyip Erdoğan aláírta Recep Tayyip Erdoğan kinevezését a török nemzeti vagyonalap élére"

:)

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:37:29

@RoxyCRX: tipikus, frusztrált luzer sirám! Mészáros már a Gyurcsány érában is milliomos volt! Hát te?

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:40:50

@Indriq: egy jó diktatúra mindig jobb egy rossz demokráciánál! Nézd meg Irakot, Afganisztánt, Libiát, Ukrajnát, Venezuelát....Elkergették/megölték a diktátort s mi van helyette? A demokratikus káosz!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 13:43:13

@RoxyCRX:

"Egy ltd. elinditasa 68-230 font kozott van (ebbol talan rajossz hogy angolorszagrol van szo."

Több más országban is fontnak (pound) hívják a fizetőeszközt. Talán ha GBP-t írtál volna. :)

Sehol nem írtam, hogy a vállalkozásoknak könnyű itthon. Agyon vannak adóztatva, de nem is az adó mértéke a legnagyobb gond, hanem ahogy te is írod, a sokféle kibogozhatatlan adónem. Erről azonban nem igazán az Orbán-kormányok tehetnek, ezt azért talán elismered.

Ahogy talán azt is belátod, hogy egy gazdag ország (GB) könnyebben megengedheti magának a lazább és alacsonyabb adókat, mint egy szegényebb (HU).

Indriq 2018.09.16. 13:45:08

@bölcsbagoly: ebben történetesen igazat adok, csakhogy a jó diktatúra roppant képlékeny dolog. ovinál pl tuti nincs. mert nem hajlandó lemondani a hatalomról, ezekből mindig alkotmánymódosításos hatalomkoncentrálás lesz. Idővel meg lesznek győződve, hogy CSAK az jó, amit ők kigondolnak.

Indriq 2018.09.16. 13:46:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Erről azonban nem igazán az Orbán-kormányok tehetnek, ezt azért talán elismered. " hogy is mondta ovi 2010 táján? az adóbevallásnak el kell férnie egy söralátéten....

ma már tudjuk, hogy az alkesz leleke dolgozott benne, és 100 A4-es méretű söralátétre gondolt

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:52:49

@Indriq: de ha a diktátor jó diktatúrát tart fenn, mit számít hogy meddig tart? Semmi garancia rá, hogy jobb jön helyette!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 13:54:49

@bölcsbagoly: Irakban a GDP több, mint Saddam Hussein jó évei alatt:

tradingeconomics.com/iraq/gdp

Afganisztánban szintén, sőt, ott durván nagy a különbség, kb kőkór-atomkor szintű:

tradingeconomics.com/afghanistan/gdp

de hát az ostoba náci Fidióta ezt honnan is tudná, nem mondta be a 888!

bölcsbagoly 2018.09.16. 13:55:37

@Indriq: ha a diktátor jó diktatúrát tart fenn, mit számít, hogy meddig? Mi a garancia, hogy jobb jönne helyette?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.16. 14:01:42

@bölcsbagoly: megjegyzem, mivel én nem loptam, nekem azóta csak pár tízmillióval nőtt a vagyonom. szépen, becsületesen bérből, adózva, nem csalással.

bölcsbagoly 2018.09.16. 14:02:50

@math0: a GDP önmagában nem számít, mert ha mind kiviszik a bevételt az országból, akkor semmit sem ér! Csak a magadféle hülyék gondolkodnak így! Az életszínvonal és a lakosság elégedettsége az egyedüli korrekt mutató! S csak tik gondoljátok, hogy az irakiak, a libiaiak, a venezuelaiak, az afgánok most elégedettebbek, boldogabbak mint voltak a diktatúra alatt! Pinochetnek kellett rendbe hoznia azt amit Allende elcseszett s utána meg megint elcseszték a demokraták, köztük az a volt elnöknő, aki most a hülye jordán herceg helyett lett az ENSZ megmondó embere! .

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.16. 14:03:28

Sivakodj disznó :D
Semmi szégyen, semmi trükk, a dagadt tolvajt 2/3-dal zavarták haza a picsába, egyértelműen és gyorsan.

Az egyetlen banda aki a vitán végig hazudozott és mellébeszélt aza csúti gazdájának többi pincsije volt.

bölcsbagoly 2018.09.16. 14:04:27

@math0: kis vállalkozás kis vagyon növekedés, nagy vállalkozás...a helyi uszodában ugyebár nem lehetsz olimpiai bajnok, nemde?

bölcsbagoly 2018.09.16. 14:09:11

@math0: dől belőletek az irigység! Mitől lenne az lopás, ha valaki meg nyer egy pályázatot, teljesíti a feltételeket és bezsebeli a hasznot? Akkor lenne az, ha érdemtelenül nyerné (csúszópénz által) a pályázatot és rosszul teljesítene. DE erre a majd húsz évi őrjöngésetek alatt sem Simicska, sem Mészáros esetében nem tudtatok bizonyítékot hozni, csak pofáztatok egyvégben! S Tiborcz esetében is pofára estetek. Tipikus lumnpenproli tempó!

Larrikin 2018.09.16. 14:46:49

@bölcsbagoly: ugye te tudod mi a különbség a millió meg a milliárd között?

Larrikin 2018.09.16. 14:49:53

Beszó'tak Orbánnak? Ugocsa non coronat. Monnyon le az egész EU! Csak pénzüket féltik a nyavajások. Az ENSZ is monnyon le! Demokráciában mindenki azt csinálja, amit a Viktor mond: most kibújt a szög a zsákból, hogy az unióban nincs is demokrácia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 15:00:20

@Indriq:

"a jó diktatúra roppant képlékeny dolog. ovinál pl tuti nincs. mert nem hajlandó lemondani a hatalomról"

Az a diktatúra, amely lemond a hatalomról, nem diktatúra. Se nem jó, se nem rossz, hanem megszűnt diktatúra. :)

patkányarcúáginéni 2018.09.16. 15:02:23

Csoda, hogy ilyes írás egyáltalán megjelenhetett a szélsőballib indexen, mégha vörös farokkal is. Nem ehhez vagyunk szokva...Visít is a liberált törzsközönség.
Még a kommentfal is szabad, nahát!

RoxyCRX 2018.09.16. 15:03:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nos elnezest kerek mert nem egyertelmu hogy a font eseteben GB re gondoltam, tudom tobb orszagban is font a fizetoeszkoz, de talan lejohetett, hogy nem a falkland szigetekre gondoltam.. :P
Az hogy egy gazdagabb irszag mit engedhet meg azert az annak is a fuggvenye hogy mitol lett gazdagabb?! Ilyenkor az a szoveg, hogy mert a szemet angolok es hogy gyarmatositotak....nos ez igaz! DE! valami nekem ugyremlik, hogy Arpad apank amikor beult a karpat medence kozepebe akkor kicsit sem demokratikus eszkozokkel tette azt. A kerdes az, hogy mit tud az ember kihozni az evezredek alatt a hoditasabol? Ugyanis barmilyen fura de a gazdasag a termelekenysegen alapul (talan hallotad mar ezt) es ha pl a vallalkozasokat hagyjak elni es nem vesznek el mindent akkor az (alapvetoen) befizei az adot es noveli a gazdasagot... de ez csak akkor megy ha meg tudja ezt tenni. Hiaba akarnak behajtani mindent ha inkabb az adott ceg bedobja a torulkozot...abbol ugyan nem lesz penz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 15:04:46

@Indriq:

Pontosítsunk: nem általában adóbevallásról, hanem szja-bevallásról beszélt.

Valóban hazudott Orbán, mert a legtöbb dolgozó számára még söralátét sem kell, elkészíti a bevallását a NAV. Sőt most már kisvállalkozásoknak is indul vagy már el is indult hasonló könnyítés.

Na de tényleg micsoda szemétség, hogy egy több ezer vagy tízezer embert foglalkoztató cég adóbevallása nem fér el egy söralátéten.

RoxyCRX 2018.09.16. 15:05:24

@bölcsbagoly:

Legyszi tamaszd ala megfelelo informacioval (link, dokumentum) hogy meszaros hol is volt milliardos az orbanek elott... koszi!
Luzer siram : Hat ha te mondod biztos ugyvan, jo szar nekem igy luzeren masik orszagban ahol elem az eletemet kellemes korulmenyek kozott.

RoxyCRX 2018.09.16. 15:06:21

@bölcsbagoly: Onellaato is vagyok, csak nem abbol a szarbol amit te mennyei mannanak gondolsz mert a latokorod kb addig terjed.

RoxyCRX 2018.09.16. 15:08:44

@patkányarcúáginéni: ugyenez persze az origon nem igazan tortenhetett vona meg igaz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 15:09:33

@frikazojd:

"a dagadt tolvajt 2/3-dal zavarták haza a picsába, egyértelműen és gyorsan."

Ami után még viccesebb lesz arról szövegelni, hogy az ogy. választásokon nem vették figyelembe a nem szavazókat. :DDD Akik ugye az ellenzékre szavaztak - VOLNA, ha elmentek VOLNA szavazni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 15:12:10

@patkányarcúáginéni:

"mégha vörös farokkal is."

Szerinted a kommentelők közül hányan tudják alapból, mi az a vörös farok?

RoxyCRX 2018.09.16. 15:12:42

@bölcsbagoly: Ugye milyen jo a rendszer? Senkinek nincs bizonyiteka... Csak valahogy par embernek kisse furan jon le, hogy mindog ugyanazok nyerik el a nagy zsetont a palyazatokon... persze torvenyesen mert a torvenyeket erre szabja a vitya es haverjai.... hat tenyleg igy torvenyes...
Plusz a szemet eu az a hobbijuk hogy viktort bancsak!!! A rohadekok... hogy megis hogy jonnek ahhoz hogy vitya ellopja a penzuket es meg szolni is mernek miatta!!?!?? azt a szemet bagazst...le az euval! Nem akartok inkabb kilepni?

Equalizer. 2018.09.16. 15:13:08

Idézet ebből a remekbe szabott posztból: " ... a Sargentini-jelentéssel egy csapást akartak mérni a kormányfőre, mert az a migráns-ügy kapcsán kilógott a „mainstream” sorából."

Ilyen egyszerű volna az egész, kedves Székely úr? Ennyire tartja az EU képviselőinek, vezetőinek a többségét? Ennyire nem érzékeli, hogy az az állammodell, amit Orbán épít hosszú évek óta, az távolodik a demokráciától?

Ha a kérdésekre igen a válasz, úgy nem könyveket kéne írogatnia (politikai témákban) és nem posztokban kiteljesednie, hanem kicsit ismerkedni a történelemmel, ideológiákkal, politológiával. Ha meg ezeken túl van (korából adódóan ezt nem tartom kizártnak), úgy mindenki jobban járna, ha nyíltan felvállalná Eurofób irányultságát. Mert ez a jelenlegi alacsony színvonalú posztja ezt kétségtelenné teszi.

RoxyCRX 2018.09.16. 15:15:30

@bölcsbagoly: Na ez az amiben maxira egyetertek veled!! Attol hogy egy diktatura szar, meg nem biztos hogy van helyette jobb! Es ez alapjaban minositi m.o. -t.

RoxyCRX 2018.09.16. 15:18:30

es ez az ami mindent de mindent elmond :

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

:D :D :D :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 15:18:36

@RoxyCRX:

Lehetne Libanon vagy Szíria is.

"A kerdes az, hogy mit tud az ember kihozni az evezredek alatt a hoditasabol?"

Talán az sem mindegy, mekkora és milyen gazdag területet hódított meg... Nekem rémlik valami arról, hogy még a 20. században is óriási gyarmatbirodalma volt Nagy-Britanniának. Árpád apánk meg pár kecskepásztort hódított meg.

RoxyCRX 2018.09.16. 15:27:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Akkor a honfoglalas szerinted par kecskepasztor meghodiasa volt? Koszi ez sokat elmond...
Viktor most forog a sirjaban pedig meg meg sem halt a foszer... :P
Szoval azt akarod mondani, hogy Lehetne libanon vagy sziria is...miert nem svedorszag vagy nemetorszag? Nem az a nagy kunszt amikor a rosszabbhoz hasonlitod hanem amikor a jobbhoz.
20. szazadi gyarmatok... oke.. szoval azt akaror mondani hogy csak es kizarolag ezert engedheti meg egy orszag maganak hogy ne szopassa a dolgozoit/vallakozoit, nem pedig azert mert a rendszer szar?
Ez jol hangzik...

Netuddki. 2018.09.16. 15:28:33

"Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy tisztázzuk: itt ma Magyarországon liberális demokrácia van, amit tagadnak egyes Uniós képviselők."

Sajnos nem az számít amit mondanak, hanem az amit csinálnak. Arra meg senki nem hatalmazta fel a tolvaj bandát, hogy a hatalmukat arra használják, ne lehessen számonkérni rajtuk a bűncselekményeket amit elkövetnek.

Az elfogadott Sargentini jelentés meg csak annyi, hogy kezdik észrevenni az EU-ban is azt amit az előbb leírtam. Lehet ellene kapálózni, de aki itt él az tudja mi folyik itt, és milyen suinten vannak hülyének nézve a magyar állampolgárok.

bölcsbagoly 2018.09.16. 15:40:39

@RoxyCRX: valahogy mindig azok nyerik akik kellő biztosítékot tudnak adni arra, hogy végre is hajtják, az igért időben, árért és minőségben! Ez a lényeg. Szerinted nem? Nem emlékszel a Megyeri hidi cirkuszra? Jobb az ilyen? Nektek miért nem az fontos, hogy a nyertes jó tevékenységet végezzen s nem az hogy ki is ő? Te nem azt bízod meg adott munkával aki már bizonyitott és megbizható, hanem bárkit, aki valamit igér, de semmilyen garancia sincs rá?

bölcsbagoly 2018.09.16. 15:42:05

@RoxyCRX: olvad el még egyszer: milliomost írtam!

bölcsbagoly 2018.09.16. 15:45:01

@Larrikin: tudom, millióm van, milliárdom ugyanis nincs! Direkt nem írtam milliárdot ML 2010 előtti vagyonánál, mert akkor még erről nem voltak pontos adatok.

Bambano 2018.09.16. 15:49:47

Amikor elkezdtem ezt a posztot olvasni, az első paragrafus alatt még azt hittem, hogy ez lesz az első poszt, amivel teljesen egyet tudok érteni. Az, hogy egy ócska kutyakomédia lett a sargentini jelentésből, egyértelmű, mint ahogy az is, hogy a nyugatiak hablatyolásával az erkölcsi alapot is elveszítették arra, hogy orbánt bírálják. No utána jött a feketeleves.

Ennyire ócska szerecsenmosdatást rég láttam fideszpártoló blogban se.
"Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy tisztázzuk: itt ma Magyarországon liberális demokrácia van": nem, nincs se liberális, se illiberális demokrácia. Az illiberális demokráciához ugyanis az kellene, hogy az ország nyomokban valamiféle demokráciát tartalmazzon, ez viszont itt sima maffiaállam. Ezen a tényen nem változtat az, hogy hányszor írod le a véleményed.

"Ezzel a joggal áll szemben az a tény, amelyik szerint egy új hatalom, amelyik mellé még kétharmados többséget szerzett a választáson, és egy új alkotmányt alakíthatott ki, annak jogában áll olyan politikai rendszer modellt létrehoznia, ami hatékonyan szolgálhatja a politikai céljait.": pontosítsunk: ez nem tény, ez egy fideszes óhaj, valódi demokráciában pedig a vádbeszéd része.

Az egész probléma magja az, hogy az eu régi államaiban, ahol többszáz éves a demokrácia, fel sem merült, hogy alapértékeket magyarázni, netán szerződésbe foglalni szükséges. Mint amikor telefont veszel: van az ászf, az általános szerződési feltételek, abban le vannak írva az alapvető dolgok, meg van az egyedi előfizetői szerződés, amiben a rád jellemző egyedi dolgok vannak benne, a neved meg a többi. Az eu azt hitte, hogy az ászf-et nem kell beletenni a csatlakozási szerződésbe, mert az annyira evidens. Jött viktor, aki jogászként a csűrés-csavarást tanulta meg először, és ő meg úgy döntött, hogy neki nem kell az ászf, ha nem írta alá.

Az, hogy eu nagy része liberális demokrácia, azt is jelenti, hogy elég tág értelmezést engednek meg a demokrácia fogalmával kapcsolatban. De annyira nem tágat, hogy a demokráciából kleptokrácia legyen. Annyira azért nem liberálisok, hogy amikor ráhelke a saját lábára állt, hozományként eu-s támogatást kapjon.

A főbíró esete is ugyanezen alapszik. Egy liberális demokráciában a bírói kar függetlensége evidencia, nem kell mondani, leírni, aláíratni. következésképp ha a bírói kar független, akkor a politikai rendszernek nem része abból a szempontból, hogy politikai rendszerváltás esetén bírói kart is cserélni kell. Ez megint a fidesz hazugsága. Tehát az az állítás, hogy csinálhat magának tetszőleges politikai rendszert, megint nem igaz, a tetszőlegesbe normális helyen nem értik bele független hatalmi ágak bedózerolását. Ez ugyanis azzal a veszéllyel jár, hogy a bírók állásféltésből szervilisek lesznek, ami nem jó a demokráciának. Következésképp az az állítás, hogy a fideszes a közösségi jogot fogja fontosabbnak tekinteni, nem igaz, mert ilyen közösségi jog nincs, hogy letarolhatjuk a bíróságokat is.

Bambano 2018.09.16. 15:51:38

"Tehát látható az, hogy az Orbán-kormányt olyan vádakkal illették, amit lehet így is, meg úgyis értelmezni, ahogyan az éppen adott politikai helyzetben az adott politikusnak kedvez.": azt, hogy lopnak, mint állat, nem lehet így vagy úgy értelmezni, annak csak egy értelmezése van: lopnak.

A legnagyobb hibája szerintem az a sargentini jelentésnek, hogy eddig nem volt soros terv. most már van.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 15:55:07

@Bambano: A lopas ellen .a jelentes nem ved. Meg nem is arrol szol.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 15:57:28

@Netuddki.: Annyira hulyenek vannak nezve a magyar allampolgarok, hogy jovo tavasszal se orban hanem szardzsentini lesz levaltva brusszelben.

Meg sivalkodott egy utolsot hatha dolgozhat a CEUn ha leepitettek az EPbol, muhaha.

Bambano 2018.09.16. 16:04:43

@Nincs közöttünk csicska: gyengébbek kedvéért nem a jelentést kritizáltam, hanem a posztot. Ezen belül az általad emlegetett esetben a poszt azon állítását, hogy 2/3-dal joga van bármiféle politikai rendszert kiépíteni. A mostani kleptokrácia is egyfajta politikai rendszer, viszont ennek kiépítéséhez nem kapott felhatalmazást sehonnan.

Ha én véletlenül 4/5-ös felhatalmazással kormányfő lehetnék, jogom lenne megdönteni az összes nőt a váci utcán? #antimeeto #firstnightrule na ugye.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:06:48

@Netuddki.: Annyira hulyenek vannak nezve a magyar allampolgarok, hogy jovo tavasszal se orban hanem szardzsentini lesz levaltva brusszelben.

Meg sivalkodott egy utolsot hatha dolgozhat a CEUn ha leepitettek az EPbol, muhaha.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:09:24

@Bambano: az hogy az ellenzek, vagy brusszel minek nevezi az Orban rendszert, ami 3 x kapott ketharmadot, finoman szolva a loteri kutyat nem erdekli

se az ellenzek, se a lippsik, se junker, se szardzsentini nem kapott soha orbanhoz hasonlo tobbseget senkitol, ennyit a liberalis demokraciarol, muhaha

fda 2018.09.16. 16:09:29

@deneskata: "Ez az állandó multi-ellenesség meg annyira primitív"

Mondok néhány példát a szerinted primitív multi-ellenességre:

Audi, BMW. Opel, CBA. ERSTE, OTP, Bosch. Mol, Richter, Synergon, Waberer. Mercedes. Fel lehetne még itt sorolni ötszáz további multit, magyar és külföldi gyökerűt (bár a multinál ez épp kevésbé fontos...). Komolyan gondolod, hogy ezek a kormány ellenségei?

jános515 2018.09.16. 16:09:56

@bölcsbagoly: Bocsánat, ha lennél szives megjelölni hogy hol is szidtam orbánt, kovácsot -- akkor megköszönném !
Ezt írod :" Felsoroltál egy csomó ellenzéki lózungot, aminek a fele alapból hamis, a másik meg torzított valóság. ! ( nos, ha eltorzitott, akkor nem lehet valóság, ha pedig valóság, akkor annak általában van alapja. .)
Ebből kiindulva ,a valóság akkor nem eltorzitott és nem lózung ! Ezt úgy hívják hogy értesüléseken alapuló tény . És ez talán talán hitelesebb mint a takonymédia, bíróság által elkaszált álhír és hazugságok halmazai. .

Bagolykám ! Nem vagy bölcs és még mellé butaságokat is írsz ! Jó, értem én, a tényekkel nehéz vitatkozni, és attól még hogy te nem ismered, nem tudsz róla és nem hiszed el, az attól még igaz lehet !

Ha nincs igazam, tényekkel kérném megcáfolni a leírtakat ! Köszi ! Ja és nem vagyok sem ellenzéki, nem tartozom sehová, egyik oldalhoz sem. Egy egyenes gerinccel rendelkező ember vagyok, akinek van becsülete, jelleme és van hite is. Ám nem szeretem a hazugokat, a tolvajokat és a csigagerincű, szélforgó, érdekpolitikusokat sem. Ám sajnos velük együtt útálom a lakájaikat is, min azokat akik hol jobbról, hol balról jönnek és lesik a potyát. . Ezeket úgy hívja a köznyelv, hogy a patkányok !

bölcsbagoly 2018.09.16. 16:25:44

@jános515: te csupa gerinc mimóza, azt írtad, hogy azok akiket Soros támogatott , azok szembefordultak vele, ergo hálátlanok! Erre adtam meg a két nevet, de akár magamat is említhetem volna, mivel kaptam anno támogatást konferencia részvételre! S lám hálátlan vagyok! Tudatosan, ahogy Orbánék is!
Ugyanis ha nem önzetlenül adod a támogatást, hanem elvárod a lojalitást érte, az lefizetés szagú, nemde?

bölcsbagoly 2018.09.16. 16:32:21

@Bambano: mitől független a mostani bírói kar, az igazságtól?
Kár volt elolvasnod Tarski írását, ha helyette pont annyi marhaságot tudtál leírni, más jellegű, de azonos irányból.

Bambano 2018.09.16. 16:40:49

@Nincs közöttünk csicska: "se az ellenzek, se a lippsik, se junker, se szardzsentini nem kapott soha orbanhoz hasonlo tobbseget senkitol, ennyit a liberalis demokraciarol, muhaha ": sőt, még orbán se...

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:44:19

@Bambano: meg orban se kapott olyan tobbseget mint orban?

mit nem mondasz

vajdasagi 2018.09.16. 16:46:17

Azt írja Tarski, hogy "itt ma liberális demokrácia van". Pedig a vezér mintha illiberálisat akarna. Hogy is van ez? További jogokat akarna magának? Vajon melyeket? Esetleg még több céget fognak erőszakkal felvásárolni a famulusai? Vagy még több kastély a családnak? Vagy az első éjszaka joga, vagy mi?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:49:23

@vajdasagi: ertetlenkedik aki ertetlenkedni akar

orban a rendszeret a brusszelivel szemben hatarozta meg, ami magat liberalisnak tartja, de mivel orbant junkerrel es szardzsentinavak ellentetben megvalasztottak, mindenki erzi azert ki itt a demokrata

deneskata 2018.09.16. 16:58:22

@Nincs közöttünk csicska: XD Te tényleg ennyire tájékozatlan vagy vagy csak hülyének tetteted magad?
Montekristo XD Jó poén volt!

deneskata 2018.09.16. 17:00:40

@fda: Senki nem olvassa el, amit írtam? Választ írtam valakinek, aki épp a multi-ellenességet hangsúlyozta a kormánnyal kapcsolatban. Én ugyan példát nem írrtam, de épp erről beszéltem, amiről te is. Örülök, hogy egyetértünk. :)

ob.szerver 2018.09.16. 18:07:52

Magyországon nincsenek szabad és tisztességes választások. Ezek után azt leírni, hogy ez egy liberális demokrácia csak annyi kérdést fel, hogy a posztoló ennyire ostoba vagy ennyire aljas. Nem mintha nem lenne teljesen mindegy.

vajdasagi 2018.09.16. 18:15:26

@fda: A multik felsorolásában van egy hibád oda soroltad a Synergont. Ez egy mára már összeomlott, amúgy teljes mértékben magyar cég. nagy szarkeverők voltak, de aztán bedőltek. Utolsó reményük az volt, hogy a Simicska majd beszáll és felkarolja őket, de addigra már leszálló pályán volt a Lajos. Szóval a Synergont egy csoportban említeni Audikkal, meg hasonló egy hatalmas tévedés.

vajdasagi 2018.09.16. 18:20:17

Itt teljesen terméketlenül vitázik a hozzászólók legnagyobb része. Valójában az van, hogy az orbáni demorkácia leginkább a milosevics-féle demokráciára hasonlít. Ott is a lezülledés egyik fontos etapja volt egy nyugat-európai Szerbiát elmarasztaló jelentés. Annak ez az ekvivalense. Hazánk megy tovább büszkén a milosevicsi úton. Nincs itt semmi látnivaló. Vagy mondhatnám azt is: deja vu.
Illetve mondhatnám még azt, hogy mi is osztottunk kokikat és sallereket, most nekünk is osztanak majd. Ez csak a kezdet. Már olvastam, hogy Brüsszel szinte leállította a támogatási pénzek átutalását. De sebaj, már barátkozunk Türkménisztánnal, hiszen rokonaink. A hülye finnek meg menjenek a picsába.

Studiosus 2018.09.16. 18:35:32

Az a baj, hogy még mindig ilyen hatalom alapon tudsz, és tudnak a magyar politikusok gondolkozni. Lófaszt! Ez csak egy nyomorult kormány, az ország ügyvezetője, felelőssége kéne, hogy legyen, nem hatalma, és ha nem képest rendes életszínvonalat teremteni, akkor ki kell baszni a picsába. Ezzel szemben az ilyen idióta osztályharcos proletár marhák, mint O1G és tettestársai, még azt is meg akarják szabni, hogy élj, mit gondolj, ilyenek. Csak egy példa: keresztény kisfiúbaszó köcsög vadász lehetsz, buzi nem lehetsz. Full beteg ez az egész ország.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:46:42

@math0: keves Orvban, de ahhoz eleg hogy tikteket lippsiket meg 40 evig ketharmaddal alazzon le kutyaba

MACISAJT1 2018.09.16. 18:49:45

Na, kivonultak az apró antal klán "forradalmárai" , jövő hétre polgárháborút hirdettek, egyiptomi és szerb mintára..:P
Mert ők az "európaiak"... Mondom , apró antal szemlőhegyi pereputtya...:P
ja és megköszönték szar hentininek, a nem elég hazaárulóknak lenni, hanem annak is kell látszani jelszóval...

Ez a válasz a poszt kérdésére, miszerint mire volt jó ez az egész.

Muhaha

bölcsbagoly 2018.09.16. 18:50:11

@math0: köszi a bókot, te virágszál! Mit jelent a ragzás magyarul?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:51:01

@math0: elbukott?

Eleg optimista vagy lippsi.

bölcsbagoly 2018.09.16. 18:53:33

@math0: 1. mert a törvény így írja elő, majd minden EU-s nem EU-s országban!
2. Mivel azon a szakon doktorált amiből PhD képzés van ott.

bölcsbagoly 2018.09.16. 18:55:57

@math0: tovább szórod a bókokat?
Miért lenne baja ebből az USA-nak? Az fizet ezért aki főleg az USA-ban akarja felhasználni. Az USA ingyen kap szakembereket.

bölcsbagoly 2018.09.16. 18:56:58

@math0: jól van nyelvnácika, ülj le ironizálni a hátsódra....

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:01:39

@math0: kovetkezmeny?

Kotelezhetik orbant arra hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy elturjon, ahogy itthon a lippsikkel csinaljuk? Nem. Akkor mi a bukas ebben?

bölcsbagoly 2018.09.16. 19:02:33

@math0: megint fordítva ültél a bilire! Az a törvény ami ezt megengedte 2009-ben megszünt, a 2011-es viszont 2016 végéig adott türelmi időt, hogy az külföldi egyetemeknek otthon is legyen képzésük. Nos KZ ebben az időben doktorált .
Annyira hülye vagy, hogy ordítanál ha fájna!
Nem azzal van baja a magyar kormánynak, hogy a CEU amerikai diplomát is ad, hanem hogy ezt nem a törvényeknek megfelelően teszi (nincs ottani képzése és nem akkreditáltatta azokat amelyekért itt amerikai diplomát ad!).

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:06:06

@math0: Ha ez igaz volna, akkor se lenne relevanciaja.

Magyarorszag a magyaroke! Koltozz Demszkyvel egy albiba lippsi.

nu pagagyí 2018.09.16. 19:22:03

Azt hiszem, minden diktátor csettintene Társki (Székely Szabolcs?) úr magyarázatán, amivel az Orbán rezsimet liberális demokráciának szeretné beállítani. Az EP-ben egyébként annyi történt, hogy az európai közösség választóinak túlnyomó többségét (bal és jobboldal, kivéve fasiszták) képviselő küldöttek megállapították, hogy Orbán diktatúrája nem felel meg az EU liberális demokrácia felfogásának. Hogy aszongya, adminisztratív eszközökkel elfojtják ellehetetlenítik a polgárok szabadságjogait, amelyek felölelik a szabad oktatás, a sztrájkjog, véleményszabadság meg az ilyesmit. Aztán meg z ellensúly intézmények nem ellensúlyok, hanem pártállami csicskák által vezetett bunkók a polgárok ellen. És valóban, mi itt élők tanúsíthatjuk, hogy minden ellenvélemény lassan hazaárulásnak számít.

Azért kíváncsi vagyok, hogy a "független" politológusként blogoló Társki úr is kap fizetést a rezsimtől, mint a hasonlóan független Alvincz "tudós" úr, aki épp most bukott le függetlenség ügyben.

rockjano 2018.09.16. 19:26:43

"Azt ugyanis senki sem tudná bebizonyítani, hogy Magyarországon nincs liberális demokrácia, hiszen arra utaló komoly tényeket sem tudtak felsorolni."

Ez valami vicc ugye????? órákon átsorolhatnám.

AZ egész ügy nem belpolitikai persze Orbánék próbálják majd erre használni de ez nem nagyon fog menni. A lényeg az egészben az hogy a néppárt gyakorlatilag kivetette Orbánékat magukból el is fognak menni csak idő kérdése és csatlakozhatnak azokhoz a félfasisztákhoz ahova valóban tartoznak

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:27:41

@nu pagagyí: Az europai valasztokat nem az europai parlamenti kepviselok kepviselik.

S Orbanon kivul migraciorol semmilyen mas orszagban nem szavazott a nep.

Ennyit a hisztis lippsikrol. Felnek a neptol a lippsik, van mitol. Muhaha.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:30:12

@rockjano: Ha Orbanekat kirugjak a neppartbol attol meg egy lippsinek se lesz mo-n kenyelmes munkahelye a sajtoban, vagy vmi melegklubban, plane nem a hatalomban.

Azaz a dolgok helyes iranyan ez a hiszti nem valtoztat.

bölcsbagoly 2018.09.16. 19:38:19

@math0: Miért ne lenne rendben? Csak ne várjon el érte Soros lojalitást is a Nyílt Társadalma irányában!
Ezt ti várnátok el, ezért csápoltok itt egész nap! Tehát megvehetők vagytok! Mi meg nem!

bölcsbagoly 2018.09.16. 19:40:00

@rockjano: álmodik a sorosista nyomor! Szomorú lesz az ébredés!

bekerült 2018.09.16. 20:35:00

Tarski, Tarski !

Te sose változol !
Még mindig az Orbán szekerét tolod, amivel semmi gond nincsen, csak ne adnád közben a demokratát !
Hiába kavargatsz, számodra ez a hajó már elment ! Végre kiderült az orbáni pávatánc lényege ! Eddig ugyanis nem nagyon akarták elhinni az egészet, a jelentés elfogadása után ezt már nem lehet megmagyarázni !
Mosdathatod akár hogy a főnököd, ennek már nincs jelentősége !

incze 2018.09.16. 20:37:25

@bölcsbagoly: a szavazás nem arról szól, hogy mi legyen magyarországon, hanem arról, hogy ha magyarország inkompatibilis rendszert épít az európai ügymenettel szemben, azt az eu ne támogassa bőkezűen, és ne erősítse mint eddig. márpedig, hogy ez így van, azt nem csak a sargentini jelentésből tudjuk, hanem magától a főnitől, aki minden feketemiséjén elmondja, hogy a nyugatnak annyi, a kirgiz, türkmén, török, orosz, azeri szsztéma a nyerő. továbbá azt is, hogy ő majd szépen efelé fordítja európát is. köszönik szépen, ebből egyelőre nem kérnek.

(a bloggernek azt javaslom, hogy többet olvasson és gondolkozzék, és kevesebbet írjon, az mindenkinek jobb lesz, neki is.)

naivugyfel 2018.09.16. 20:40:32

Hát, Tarski ezt nagyon benézte. Kíváncsi lennék, a posztok átolvasása után szeretne-e itt egy (jó nagyot) korrigálni... (nem kellene mindent, de pár sarkos tévedést igen)

bölcsbagoly 2018.09.16. 20:46:55

@incze: már abban sincs igazad, hogy inkompatibilis lenne, mivel egyrészt minden törvényünk megtalálható a régebbi EU-s országok valamelyikében, másrészt mindig egyeztetünk az EB-vel, a velencei bizottsággal! Amúgy, a csatlakozásnál nem szerepeltek a szerződésben olyan szlogenek, mint európai értékek, szolidaritás s hasonlók, amiket most elvárnának tőlünk! A "főni" nem mond semmi ilyesmit, csak azt, hogy nem csak az EU-s modell a követhető, ha van nála jobb! A különbség köztünk az, hogy mig te/ti hajlandóak vagytok teljesen feladni az ország szuveránitását minden kérdésben, mi meg nem! Ez elvi kérdés és ez tényleg inkompatibilis egymással!

Tamáspatrik 2018.09.16. 20:53:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a "szar Gentini" nagyon szar poén. Buta provinciális viccelődés, amit senki sem ért, és még ízléstelen is ráadásul. Ilyet mondani vagy leírni: égő.
Azt hiszem ez mindent elmond: foggal-körömmel küzdeni... és még övön alul is ütni. "Rajta hát, szúrd és vágd, vezesd a parasztok rohamát.." Agyi elborulás t.képp.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.16. 21:04:15

@Tamáspatrik: "Ez a "szar Gentini" nagyon szar poén. Buta provinciális viccelődés, amit senki sem ért, és még ízléstelen is ráadásul. Ilyet mondani vagy leírni: égő."

:DDD Ezt gondolom leírod minden "cigányorbán geciorbán, a fideSS poakos törpe alcsuti focistája" hozzászólás után is :DD

Ellenzéki Tüntető 2018.09.16. 21:05:52

@nu pagagyí: "Hogy aszongya"

Ja, meg üldözik a zsidókat, meg túl kevés a nyugdíj. Nevetséges.

Tamáspatrik 2018.09.16. 21:11:08

@Ellenzéki Tüntető: Nem, én a trágár bejegyzéseket ki szoktam moderálni.

MACISAJT1 2018.09.16. 21:11:48

azonnali.hu/cikk/20180802_-a-7-es-cikkes-jelentes-ajandek-a-kormanyzati-propagandanak

Schiffer András:
"Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a 7. cikkely Magyarországgal szembeni, tavaly májusi élesítése egybeesik a V4 együttműködés erősödésével, Trump lengyelországi beszédével, a magyar és lengyel különutas energiapolitika felvázolásával, s egyáltalán: a V4-régió önálló európai szereplőként történő színre lépésével.

A Merkel-Macron-tengelynek ugyanis más sem hiányzik kevésbé, mint egy alternatív hatalmi központ Európa peremén. Magyarország – és persze Lengyelország – megrendszabályozásával pedig ennek elejét is vehetnék.

Megmutathatják, ki az úr az Európa Háznál. A jelentéstervezet melléklete azoknak a nem kormányzati szervezeteknek a listájával, ahonnan a jelentéstevők észrevételeket kaptak, mindenesetre ajándék a magyar kormányzati propagandának.

A jelentéstervezet egésze pedig a populistáknak úgy általában, szerte Európában."

MACISAJT1 2018.09.16. 21:23:35

@math0: " "Sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a magyar polgárok érdekeit éppen Brüsszel képviselte a magyar kormánnyal szemben (."

Egy ilyenre nem emlékszem ilyenre az mszp-szdsz 2002-2010 alkalmából...

Elleben emlékszem meghamisított államháztartási adatokra a 2006-os választások előtt, amiket aztán
az EU pénz- és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztosa, Joaquín Almunia nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg.(más kérdés hogy hamar jött Öszöd).

Emlékszem még az EU-ra, hogyan "védte meg" a magyarokat a rájuk lovasrendőrökkel (is) vadászó kormányuktól. Hogy kizárták volna az mszp-t ezekért vagy sok más mindenért a " , Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből"... ugyan kérem, ne vicceljünk.

Hogy aggódott volna 2002-2010 között az EU a "jogállamiségért" vagy a "közmédiájért" Magyarországon? Ugyan kérem, hiszen akkor minden rendben volt.

Muhaha

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 21:29:18

@Equalizer.:

"Ilyen egyszerű volna az egész, kedves Székely úr? Ennyire tartja az EU képviselőinek, vezetőinek a többségét?"

Fejétől büdösödik a hal, márpedig a részeges Junckert az EU általad nagyra becsült képviselői választották. Tudom, az EPP főképp, elég szégyen is ez rájuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 21:31:55

@RoxyCRX:

"Szoval azt akarod mondani, hogy Lehetne libanon vagy sziria is...miert nem svedorszag vagy nemetorszag?"

Azért, mert Libanonban és Szíriában is font a fizetőeszköz, Svédországban és Németországban pedig nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 21:34:01

@RoxyCRX:

"szoval azt akaror mondani "

Azt mondtam, amit mondtam, Aztán hogy te ebbe mit magyarázol bele, az már a te dolgod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:10:42

@Bambano:

"Ezen a tényen nem változtat az, hogy hányszor írod le a véleményed."

Ahogy nem lesz valami tény csak attól, hogy leírod - akárhányszor írod is le. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:14:35

@jános515:

"Ha nincs igazam, tényekkel kérném megcáfolni a leírtakat !"

Ahhoz, hogy igazad legyen, tényekkel kellene alátámasztanod az állításaidat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:18:59

@bölcsbagoly:

A libbancs egy féléves Soros-ösztöndíjért (ennyit vett igénybe Orbán) életre szóló lojalitást várna el. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:23:33

@vajdasagi:

"De sebaj, már barátkozunk Türkménisztánnal, hiszen rokonaink. A hülye finnek meg menjenek a picsába."

Kicsim, a finnek valóban NEM a rokonaink, csak a finn és a magyar nyelv rokon. Elég nagy a tudatlanság a fejedben, ha ezt a kettőt kevered.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:25:52

@math0:

"te nem fogod, hogy nem pénzbeli támogatásról beszélt, te analfabéta faparaszt, Fidióta elmebeteg!"

Hol írtam pénzbeli támogatást, te faszkalap? Csak támogatást írtam, te idióta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:51:09

@Tamáspatrik:

"Ez a "szar Gentini" nagyon szar poén."

Ízlések és pofonok: szerintem ötletes, kár, hogy nem én találtam ki.

"Buta provinciális viccelődés, amit senki sem ért"

10 millió magyar azért érti, ez picivel több a semminél. Persze ha neked a teljes magyarság semmi...

"és még ízléstelen is ráadásul."

Lehet, de ez még mindig jobb, mint az a rakás hazugság, amit a "jelentésében" összehordott. Mivel pedig ilyen hazugságcsokrot csak egy szar ember képes összehozni, nem is annyira rossz a poén.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 22:53:10

@Tamáspatrik:

"én a trágár bejegyzéseket ki szoktam moderálni."

Persze nálad a cigányorbán, csuti törpe, fideSS és hasonlók nem számítanak trágárságnak. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.16. 23:11:27

@Tamáspatrik:

"én a trágár bejegyzéseket ki szoktam moderálni."

De ez nem a te blogod, itt méltatlankodtál a Szar Gentini néven. Nem vettem észre, hogy ugyanezen posztban kifogásoltál volna akár egyetlen Orbánt degradáló elnevezést is.

De talán figyelmetlen voltam, ezért kérlek, mutasd meg, jelen posztban vagy bármely más helyen hol keltél ki magadból hasonlóképpen egy Orbánt gyalázó elnevezés miatt. Lécci, lécci.

Velemenyem szerint.... 2018.09.16. 23:48:13

A cikk nagyon karakánul mondja meg az ökörségeit, nyilván az eccerű embernek nem szabad bonyolítani a dolgokat. Érzelmi alapon egyszerűen odadobja hogy 2+2 az 5....

Aztán kezd belemenni a részeletekbe és kiderül hogy alapvető dolgokkal sincs tisztában. Ilyenkor üt ki hogy itthon minimálisan sem tanítják meg ez embereknek.

A szerzőnek fogalma sincs hogy mi a liberális demokrácia (egy sima kommunista diktatúrában is érvényesül a "népszuverenitás", ők is mindig ezzel védekeztek), és végképp fogalma sincs az EU ról.

Mi franciért tesznek ki ilyet főoldalra? Hogy hülyítsék az embereket?

leponex 2018.09.17. 00:08:53

@nu pagagyí: 'Tarski', nem 'Társki'
Bakker, ha valaki ennyire de ennyire képtelen sokéves kommer pályafutása alatt még a bloggert sem nevén nevezni, akkor mi a fenének erőlködik ugyanazzal a sztereotip baromságaival tovább?
Tarski volt(?) Gyurcsányfansága ellenére valóban azon kevés filozófusok közt van, akik következetesen ragaszkodnak a tudományuk alapjaihoz.
Sok mindenben lehet egyet nem érteni vele, de azok mind politikai vélemények ütköztetése.
OV valóban színtiszta 'liberális demokráciát' csinált, csak épp annak eredeti értelméhez sokkal inkább hasonlítót, mint a sosem létezett magyar 'liberális demokrácia'.

Az, hogy te sem értesz ebből semmit, az legyen a te bajod ...
Is.

leponex 2018.09.17. 00:23:48

@math0: "a kvóta elutasítása konkrétan ellenkezik a dublini szerződéssel, és a strasbourgi bíróság ki is mondta. ennél jobban nem lehet valami inkompatibilis."

Hülyeséget írsz, és fogalmad sem lehet se a dublin2-ről, se a genfi menekültügyi egyezményről, legkevésbé a schengeni egyezményről.

Kvótákról végképp nincs egyikben sem szó, de javíts ki, ha tévednék.

A strasbourgban az 'ideiglenes kvóta' ellen benyújtott keresetet ugyan elutasította az Európai Unió Bírósága, ami azonban néhány nap múlva úgy vesztette el hatályosságát, hogy még az azt elfogadó országok sem teljesítették azt.

A kötelező kvótát meg azóta hiába is erőlteti a Juncker-féle brancs.
Megbukott.

leponex 2018.09.17. 00:43:33

@math0: "akkor el kéne dönteni, hogy rendben van-e a CEU amerikai diplomája, vagy nincs, "

pontosan erről szól a diskurzus.
hogy nincs rendben.

A magyar CEU-nak ( Közép-Európai Egyetem, ánglisul CEU, Budapest Nádor utca 9.) nincs amerikai akkreditációja, az amerikai CEU (10019 New York, West 57th street 224. ) van, csak épp sehol a világon nem végez egyetemi oktatást.
Az amerikai akkreditáció alapján a magyar CEU 'bérmunkában' végzi azt az egyetemi oktatást, amit az amerikai CEU-nak is csinálnia kéne valahol az USA-ban.

a két külön entitású CEU-t remekül keverik a médiában, anélkül hogy egyértelmű lenne, mikor melyik CEU-ról van szó.

Ami a lényeg: legyen amerikai kampusza, vagy oktasson is valahol az USA-ban, aki amerikai diplomát bocsáthat ki.
Jelenleg még csak ígérvény van arra vonatkozóan, hogy az amerikai CEU majd FOG oktatni valahol az USA-ban.
Azaz, jelenleg NINCS se az amerikai CEU-nak, se a magayr CEU-nak jogszerű alapja amerikai diplomát kiadni.
Ez van.

leponex 2018.09.17. 01:01:08

@math0: Az Európai Bíróság SEMMIT nem változtatott a dublin2-n, mindösszesen a 'szükséghelyzetre' hivatkozva ideiglenesen tette lehetővé, hogy a dublin2-vel szembe menő ideiglenes kvóta két évig hatályos legyen.
AMIT lényegében azok sem tartottak be, akik javasolták.
OV a dublin2-t következetesen betartja, az 'ideiglenes' kvótát valóban nem, ahogy senki más.

Az állandó kvótát épp ezért erőltetik még most is, mert a dublin2 érvényben van,de nem lehet gyakorlatilag betartani.
MERT akárhol is regisztrálnának a 'menedékkérők', mind a nyugat-európai országokba akarnak menekülni.

A többi szamárságod felejtős.

leponex 2018.09.17. 01:14:19

@math0: hogy miértis vagy annyira de annyira ostoba: a magyar CEU-nak nincs amerikai akkreditációja, ergo nem tud amerikai diplomát kiadni, az amerikai CEU meg nem folytat sehol egyetemi oktatást az USA-ban.
Hogy ezt az abszolút unikális státuszt megkapta az előző ballib kormánytól, (ti: a magyar CEU amerikai akkreditáció nélkül tart kurzusokat, ad ki amerikai diplomát az amerikai CEU akkreditációjára hivatkozva)azon nincs mit csodálkozni.

Ahogy azon se, hogy a mostani kormányzat meg rákényszeríti az amerikai CEU-t arra, hogy az anyaországában is legyen egyetemi oktatása.
Oszt majd kiderül valódi egyetem-é, vagy csak papíron egyetem.
Hogy ezzel szívatni akarják Soros urat?
Hogyne.
De miért lenne ez baj?
:))

leponex 2018.09.17. 01:17:29

@math0: ostobaságod határtalan :)
"a CEU amerikai diplomát ad ki, miközben nem oktat az USÁ-ban?"

Melyik CEU?
Aztán megbeszélhetjük újra ...

leponex 2018.09.17. 01:22:55

@math0: tényleg ennyire osstobák laknak arrafelé?
" ugye akkor a Fidesz szóvivője, Kovács Zoltán visszaadja a fake amerikai doktoriját?! "

Amíg az előző kormány alatt jogszerűen adhatott amerikai diplomát a magyar CEU, addig az jogszerű, bármit is tartunk felőle.

Amikor meg változik a jog, akkor meg az lesz jogszerű.
AZT követően
Ennyike.

PS: jogszerű volt a 'manyupba' elsikkasztani az állami nyugdíjalap egy részét?
Igen. Törvényt hoztak rá.
Jogszerű volt a megszüntetése egy újabb törvénnyel?
Mi az hogy! Nagyonis!
Szintén törvényt hoztak rá.
Ennyike.

vajdasagi 2018.09.17. 02:12:16

@leponex: Azt kérdezed, miért lenne baj a CEU bezáratása? Hát azért, mert ez károkat okoz Magyarország tekintélyének, miközben ha hagyták volna működni, abból semmiféle baj nem származott volna. A szememben Orbán olyan mint Milosevics volt, és a CEU bezáratása ugyanolyan baromság, mint Milosevics részéről Dubrovnik bombázása volt: semmi haszon ellenben hatalmas erkölcsi tőkeveszteség. De hát Ti tényleg ilyen hülyék vagytok sajnos.

Pj0tr 2018.09.17. 02:24:26

@leponex: Jogszerű volt, hogy a Zsidókat koncentrációs táborokba hurcolták?
Jogszerű volt az ÁVH/ÁVÓ működése?
(És még lehetne sorolni)
Végülis törvényt hoztak rá...
Te sem adhatod el a vesédet és lefogadok, hogy nem is örülnél neki, hogy ha törvényt hoznának rá.
Vannak alapvető emberi jogok, értékek amiket egy nemzeti kormány sem vehet el, még 99%os többséggel sem.
Ennyike.

Bkkzol 2018.09.17. 02:35:49

Amíg nem rendeződik a budapesti CEU sorsa addig ajánlom, hogy legalább 1-2 félévet vegyenek fel az USA-ban az ottani CEU oktatás keretében. Gyuri bácsi meg ösztöndíjazza akinek igénye van rá, ismerkednek a demokráciával, a kinti oktatók is biztos vannak olyan jók ,mint az itteniek.....

Bkkzol 2018.09.17. 02:47:17

Ideje volna nagyon gyorsan átértékelni a Genfi Egyezményt, Dublin 1-2-3..... Ezek olyan régi és idejét múltegyezmények amik már 10 éve se feletek meg. Amikor ezeket fogalmazták a menekült és migráns pár ezres esetleg pár tízezres tömegeket érintett. Valóban természeti csapástól menekülőket támogatta.
A túlnépesedett Afrika problémájára nem az a megoldás ráöntik a ..art Európára. Talán nem kellene évi kétszer szülni, hogy azután még gyerekként egymást gyilkolják ( amerikai, francia, angol,orosz fegyverekkel....).
Az is nevetséges, hogy az impotens ENSZ csinál. Világon még egy ilyen sóhivatal nincs! Azok az ázsiai, afrikai államok szerkesztik és szavazzák meg a világ migrációs alapjait akik a legnagyobb migráns kibocsájtói, gyártói!! A békák szavaznak a mocsár lecsapolásáról???

jaegtoer 2018.09.17. 06:27:16

Minden hülye írhat posztot, és minden hülye helyeselhet. Mert ez egy szabad ország. csak azok dögöljenek meg, akiknek más a véleménye - ugye.

Azt írja a poszter, hogy Magyarországon liberális demokrácia van. A főnököd kerek-perec kijelentette, hogy illiberális demokráciát épít.

Akkor most mondd, kérlek, te tényleg ennyire hülye vagy, vagy pedig jó a fizetség.? Amennyiben utóbbi, úgy meg tudlak érteni, amennyiben nem, úgy eléggé sajnálatos. És nem, nem magánügyed.

jános515 2018.09.17. 06:48:06

@bölcsbagoly: Talán valóban el kellene olvasni amit a másik ír, jobban járnál, hidd el. Mert én nem ezt írtam, ezt te írtad le most és ide--olvasd csak !

"........., azt írtad, hogy azok akiket Soros támogatott , azok szembefordultak vele, ergo hálátlanok! Erre adtam meg a két nevet, de akár magamat is említhetem volna, mivel kaptam anno támogatást konferencia részvételre! S lám hálátlan vagyok! Tudatosan, ahogy Orbánék is!
Ugyanis ha nem önzetlenül adod a támogatást, hanem elvárod a lojalitást érte, az lefizetés szagú, nemde?"

Nocsak ? Csak nem egy sorosgyurkó zsoldost köszönthetek ezen a "nagystílű " blogon ? Te is kaptál a zsoldból ? Csak azért merem megkérdezni, mert te magad emlitetted meg. Valóban a sorosgyurkó pénzén éltetek, ő tartott el benneteket ? És a sok sok millió forintért, mit adtatok cserébe el ? Eladtátok a becsületeteket vagy csak simán lementetek kutyába ? És mindezt a hazáért ? Na ne röhögtess már !

Remélem ezek után, nem beszélsz sehol sem, becsületről, tisztességről és hazaszeretetről, keresztényi értékrendről és erkölcsről sem . Mert tudod, akit pénzért megvettek, az a baksisét mindenre képes.

ami szabad 2018.09.17. 07:24:22

Nehéz ügy ez, több szempontból is: ha a tv. BETŰJE szerint nézzük, a jelentés tartalmilag gyenge, és nyilván, védhető lenne, ha... A jelentésben tett megállapításokat védeni lehetne a szellemisége alapján. Mert azért lássuk be, itthon nem kicsit romlott VALÓBAN a sajtószabadság, a szegények helyzete, a civil vegzálás is elég új keletű ( norvég alap megvan még? 2 év baxtatás után, miközben bilincsben vitték el a vezetőket megállapítás: nulla a köbön) alkotmányozás, bírói kérdések, stb... szóval, összességében a jelentésnek még akkor is ha holt felszínes, és összeollózott, nagyjából igaza van, a demokrácia, a jogállamiság, ( gondolj csak a naponta változó, nemegyszer visszamenőleges hatállyal hozott törvényekre) rengeteget csorbult. A korrupcióra most ki sem térnék, mert fogalmam sincs, hogy ha majd egyszer megy is a fidesz, hogy fogunk az ezer éve megszokott 10-20% -os lopási rátára VISSZAMENNI a jelenlegi 40-70-90%-ról! Amivel pedig kivívtuk magunknak ezt a kétes dicsőségű lépést, az sem kevés, és nem is egyszeri : a folyamatos jelzésekre fittyet hányva, pontosan ilyen jogászkodással és a már sokat emlegetett kettőt előre-egyet hátra taktikával elmentünk a falig. A bevándorlási kérdéshez is csak annyit, hogy amíg totyóék vagyonát gyarapítva soktízezer embert beeresztettünk az EU-ba - és ezek egy részéről mára tudható, hogy arab terrorista FBI körözési listáról, orosz maffiózó, kurvák hada, valamint kémek tömkelege, addig nyilvánvaló, hogy nem vesznek minket komolyan a bevándorlóellenes mantrával sem, mert bár ebben sokkal több igazság van, mint bármelyik más pontban ( magyarán: ezen a ponton egyetértek viktorral) nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a bevándorlók száma mára a 2015-ös válsághoz képest valójában töredékére esett vissza, és bár a konkrét 25-ödre való visszaesésben kételkedem, de mindenesetre a szám nagyjából ugyanannyi jelenleg, mint amennyi mindig is volt, és nem több. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy ez így ok, de azt mindenképpen, hogy túl van spilázva itthon a téma, mégpedig azért, mert a 15 éve tartó gyűlölködésre való uszítás és félelemgenerátor alapján, az volt a sikeres mantra a hatalom bebetonozására. Ami messze nem jelenti azt, hogy itthon volt bármi reális alternatíva, hiszen ez az ellenzék dekára a fidesz zsebében van, és nem látom, hogy lenne konkrét elképzelése akár a gazdaságban ( pl. MIVEL akarja kiváltani a rengeteg különadót???, Hogyan képzeli el a többkulcsos adót visszavezetni? HOGYAN készülne fel a 2020.-ban várható kövi válságra? MIT kezdene Paks II-vel és helyette? ) akár a mára tízezer szállal benőtt államigazgatás átalakítását, de még sorolhatnám a kérdőjeleket a fejemben! Mindenesetre, ettől a sok jogászkodásotoktól az az érzésem támad, mint amikor a tutti gyilkost felmentik egy eljárási hiba miatt. Az ügyvéd meg a gyilkos örül, de az igazság és minden ember, akinek van igazságérzete, szarul érzi magát! Azt meg csak a legelvakultabb / avagy dekára megvett fideszesek gondolják úgy, hogy nincs igazságtartalma a jelentésnek. Jómagam egy halom fideszest szondáztam, és a köztük legfideszesebb is legalább a felére bolintott, hogy igaz.

LebensraumamOsten 2018.09.17. 07:27:14

Elég izzadságszagú erőlködés ez, hogy kimosdassák a kis felcsúti barna bőrűt a barnaságból amit ő maga eresztett a nagy közös étkezőasztalra.

protézisesh 2018.09.17. 07:35:55

@RoxyCRX: ebben sulyosan tevedsz! A felesegem vallalkozast inditott, egyeni vallalkozo lett (szellemi tevekenyseg a vallalkozas targya), KATA/KIVA(?) adot fizet. Nulla forint kellett az indulashoz, egy konyvelonek fizet havonta parezer ft-ot, hogy kiszamolja a befizetendo adoeloleget, meg ev vegen megcsinalja az adobevallast. Egyebkent tobbektol tapasztaltam, hogy eltuntek a véresszájú APEH-ellenőrök, a NAV először ingyen figyelmeztet akkor is, ha hibát talál. Egyetlen (2) kivétel van: nyugtaadás elmulasztása (azt azért nem olyan bonyolult megtanulni), illetve jövedéki termékek környezete. Értem én, hogy neked meg kell magyarázni, miért jobb a szigetlakók között, de itthon is rengeteget változott a helyzet.
Én meg alkalmazottként sose fizettem ilyen kevés (15%) adót, mint most. Kettőnk között annyi a különbség, hogy én nem ítéllek el, amiért kimentél, míg a kimentekből dől a szar, hogy mindenki mekkora barom, aki itthon maradt.

RoxyCRX 2018.09.17. 07:37:14

Sajnos az ember ha nem figyel mindig kepes ugyanabba a szarba lepni.... Ugyanis, mar szamtalanszor bebizonyosodott, hogy a fideszesekkel nem erdemes vitatkozni, mivel :

- a tenyek egyiket sem erdeklik
- barmit irsz kiragadnak belole 1 szot vagy ilyet es arra reagalnak max
- a aztmondod nekik hogy orban vagy a fidesz lop, erre aztmondjak hogy mas is lop/lopott - igy jogosnak tartjak
Teljesen mindegy milyen peldat hozol fel arra, hogy mas orszagok demokratikusan tudnak normalisan mukodni -az nem erdekli oket, mert azok sorosberencek.
Ha barmi olyat mondasz ami igaz ugyan, es meg megmagyarazni sem tudjak - akkor valaszkent a migransok jonnek.
A sotetseg es agymosdottsag olyan szinten vannak es olyan eros meggyozodessel, hogy olyan embernek aki eszervekkel probalkozik, eselye nincs.
De en vagyok a hulye, hogy mindig probalkozom, annak ellenere, hogy pont nem erint mi van m.o. -n.
Valszeg, mert ember vagyok es azt nagyon elveznem amikor viktort es bandajat karelrehanyjak.... (Persze nem lesz sajna)

RoxyCRX 2018.09.17. 07:44:18

@protézisesh: nem, ez nem igyvan. Mindenki ott el ahol jolerzi magat. En soha nem mondtam, hogy hulye aki ottmarad. De az teny, hogy ameddig nem eltel egy nyugat eu-s orszagban tartosabb ideig, addig teljesen maskeppen latod a dolgokat ott m.o. -n. Nem a penzre vagy a joletre gondolok, hanem a mentalitasra. Az emberek nem utaljak egymast, foleg nem politika miatt, nem irigyek, tudnak orulni a masik sikerenek, segitokeszek es toleransak sokkal tobbmindenben. Persze itt is lehet ellenpeldat felhozni meg vitazni ,de az en tapasztalatom ez. Ettol te meg nem vagy rosszabb mert ott elsz, de azert nezd meg hogy itt megy a szardobalas ertelmetlenul, a megertes es elfogadas legkissebb jele nelkul.

RoxyCRX 2018.09.17. 07:48:16

@protézisesh: csak megegy... Ha szeretnel nyitni pl egy kifozdet vagy ruhaboltot.... Akkor az is ilyen olcso? Nem az uzlet berendezesere meg ilyenekre gondolok. Csak a ceges papirmunka engedelyek stb? Mert en errol beszelek...

leponex 2018.09.17. 08:18:35

@vajdasagi: ": Azt kérdezed, miért lenne baj a CEU bezáratása?"
? Sehol nem kérdeztem ezt.

Melyik CEU-t akarja bárki bezárni?
A magyar CEU-t?
Az amerikai CEU-t?
Mert kettő CEU van.
Senki, és egyiket sem.

Az amerikai CEU-nak kell valódi, amerikai egyetemi oktatást prezentálnia, hogy jogszerűen adhasson ki Magyarországon amerikai diplomát- amit amúgy magyar CEU-val végeztet el 'bérmunkában' .

leponex 2018.09.17. 08:24:24

@Pj0tr: A 'manyup', vagy épp egy egyetem diplomaosztási gyakorlata nem tartozik az alapvető emberi jogok közé, az azokat szabályozó nemzeti törvények minden további nélkül megváltoztathatók.
Nyilván csak a már meglévő egyéb nemzetközi jogoknak megfelelően.
Ennyike.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:30:42

Korrekt cikk.

Nem is tetszik a közismert ballib agyhalottaknak.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:42:37

@math0:

Soros 224 darab listázott csicskása elintézte hogy a jelentést megszavazzák, és azt is elintézték hogy csalással meglegyen a 2/3.

Csakhogy 2019-ben az EU-ban a migránsseggnyaló Soros csicskák mennek a lecsóba.

chrisred 2018.09.17. 09:09:13

@math0: Dehát a Fideszt meg is vette kilóra valamikor.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:11:40

@math0:
Az Open Society, ami belső használatra listázta Sorosnak a megbízható csicskásait csak 224 darabot írt össze.

Az ország ellen felszólaló EP képveslők 90%-a szerepel a listán, mint Soros megbízható szövetsélgese.
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Ezek a tények. Persze a magadfajta ballib hazaárulóknak kínos ez a lista, és ezért személyeskedésbe menekülnek.

chrisred 2018.09.17. 09:15:10

@Bkkzol: A dublini egyezményeket már évek óta próbálják helyettesíteni egy másik rendszerrel. Az ENSZ pedig most próbálja a menekültügy nemzetközi szabályozást aktualizálni. Persze, azt figyelembe kell venni, hogy a genfi egyezményt is több évtizedes előkészítő munka előzte meg.

Mondjuk a magyar kormány egyik folyamatban sem akar résztvenni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:16:57

@chrisred:

Hát ja.. A migránsok behozatalának a folyamatába tényleg nem akar a kormány részt venni.

Merthogy az ENSZ és az EU is jelenleg Soros féle migránsseggynaló vonalat erőszakolja rá az országokra.

Naki vagyok kerdojel 2018.09.17. 09:17:12

Ezt írja a posztoló:
"Azt elvárni, hogy Orbán Viktor szeressen egy Soros György által létrehozott és finanszírozott egyetemet, meglehetősen humoros dolognak tekinthető,"

1) Ki várja el, hogy szeresse? Szerintem senki. Nem szeretni kell(ene), hanem békén hagyni.
2) Mi a pék lisztes faszáért számít, hogy ki hozta létre? Tudtommal semmilyen módon nem szól bele a működésébe.

Naki vagyok kerdojel 2018.09.17. 09:20:58

@leponex: "A 'manyup', vagy épp egy egyetem diplomaosztási gyakorlata nem tartozik az alapvető emberi jogok közé, az azokat szabályozó nemzeti törvények minden további nélkül megváltoztathatók.
Nyilván csak a már meglévő egyéb nemzetközi jogoknak megfelelően.
Ennyike."

Gondolom a nemzetközi jogban szerepel (továbbá a jó ízlés határain is belül van), hogy minden további nélkül meg lehet fenyegetni milliókat azzal, hogy ha nem azt teszik, amit a kormány akar, akkor nem fognak nyugdíjat kapni, ugye? Mert ezt sugallod. De ez hazugság.

Ahogy szerinted ezek szerint az is rendben van, hogy amikor egy törvényt elkaszál az alkotmánybíróság, akkor annak tartalmát beemelik az alkotmányba, ugye? Akkor már minden fasza, igaz?

Ennyike.

chrisred 2018.09.17. 09:25:19

@Rettegek mert ballib vagyok: Bizony, a múlt század közepe óta jelentősen változott a helyzet. Most már nem lehet úgy meghozni nemzetközi egyezményeket, hogy pár őszhajú európai diplomata frakkban leül a tárgyalóasztal mellé, és aláírja a papírokat. A nemzetközi szervezetekben többségben vannak az Európán kívüli országok. Ezt a helyzetet persze lehet úgy is kezelni, hogy az ember habzó szájjal azt mormolja magában, hogy "sorossorossorossoros", de azzal nem jut semmire. Vagy úgy, hogy szembenéz a problémával, és kompromisszumos úton próbálja az általa képviseltek érdekeit a lehető leghatékonyabban védelmezni. Ez utóbbi lenne egy professzionális, közpénzből fizetett politikus feladata.

Naki vagyok kerdojel 2018.09.17. 09:26:07

@Rettegek mert ballib vagyok: hazudsz, és ezt te is tudod.
A kormány válasza: migránsok, Soros, mindmeghalunk. A szomorú az, hogy mindegy, mi a kérdés.
Ezt válaszolja mindenre: az egészségügy, az oktatás, vagy éppen a jogállamiság problémáival kapcsolatos kérdésekre is. Ennyit tud.

A válasza minden esetben a belföldön található híveinek szól (azért nem szavazót írok, mert a fidesz inkább szekta, mint párt). Még egyszer: teljesen mindegy, mi a kérdés, a válasz mindig ugyanaz.
Ez egyrészt szánalmas (bár kétségkívül hatékony, hiszen már harmadszor nyer kétharmaddal), másrészt elszomorító, mert orbán egyetlen célja a hatalomban maradás, hogy még többet lophasson. És magasról szarik rá, hogy az ország belerokkan-e, neki mindig jut majd elég. Na ezért egy gennyes kis hazaáruló orbán.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.17. 09:31:37

@incze: " ... hanem arról, hogy ha magyarország inkompatibilis rendszert épít az európai ügymenettel szemben, azt az eu ne támogassa bőkezűen, és ne erősítse mint eddig. ... "

Öregem! Hogy te mekkora tévedésben élsz, azt nehéz lesz elmagyarázni. Ennek a jelentésnek a teljes kifutása esetén sem fognak pénzügyi hatások fellépni, az egész cécó arra van kihegyezve, hogy az ET azaz "Európa Tanács" -ban a szavazati jogot vonják meg. Ez közvetlenül semmiféle forrásmegvonást nem jelent. Ez az egész egy politikai odamondogatás, liberális erőfitogtatás, ami a közelgő EP választásnak szól, és valószínűleg az eljárás véget sem fog érni a választások előtt.

Aki azt hiszi, hogy ez bármiben is meg fogja fékezni a Csuti "patás" Napóleont, az téved. A Csuti Rabló Bandája olyan mennyiségű és minőségű muníciót kapott az EP választási kampányhoz, hogy azon se csodálkoznék, ha a 21 képviselőből 17 lenne majd hithű fidesznyik...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.17. 09:36:12

@math0: Szállj már le a manyupról, az egy ostobaság volt, egy olyan pénzügyi konstrukció, ami látszólag az embereket szolgálta, de valójában a bankárokat gazdagította anyagilag.

Az a pénz, ami oda ment, a nyugdíjfolyósítótól elvonásra került, ami ettől nagyon deficites lett. Az állam ezt a hiányt folyamatosan hitelből pótolta, brutális kamattal tetézve...

chrisred 2018.09.17. 09:36:21

@Magánvéleményem: Az Európai Tanácsban lehet a leghatékonyabban harcolni a tagállam érdekeiért az uniós költségvetés elfogadási folyamatában, mert egyhangú döntés szükséges. Aki ott nincs jelen, az elveszti a beleszólás jogát is.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:37:16

@Naki vagyok kerdojel:

Marhaság. Aki migránsokat erőltetne egész Európára, az tényleg Soros és az általa listázott 224 EP képviselő, és az álciviljei.
Sargentini az első helyen van a listán pl.
Ezek a tények.

chrisred 2018.09.17. 09:43:47

@Magánvéleményem: Attól függetlenül, hogy ostoba rendszer volt, az a pénz, ami a munkavállaló keresetéből kötmanyupként levonásra került, az ő magánszámlájára ment. Így jogosultsága keletkezett az összeg erejéig, ami az államosításkor megszűnt. Onnantól meg csak az állam jóindulatában és a szociális érzésében bízhat, hogy az általa a közösbe befizetett adó fejében valamikor nyugdíjellátásban részesül. Nagyjából úgy, mint amikor a gazdák "önként" beadták a földjeiket a téeszbe, akkor abban bízhattak, hogy a tsz majd biztosít nekik munkát és megélhetést.

Naki vagyok kerdojel 2018.09.17. 09:51:58

@Rettegek mert ballib vagyok: Mármint szerinted marhaság. Viszont egyik állításommal sem vitatkozol.

Amúgy a tényeidről: ha akarod, én is írhatok egy listát putyin csicskáiról és orbánt tenném első helyre - mit számítana? Inkább reagálj a felvetéseimre, ha akarsz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 10:01:01

@Naki vagyok kerdojel:

A kinyilatkozásaid, amiket állításnak nevezel röhejesek. Szánalmas ballib vergődés, mint általában.
Migránsseggnyalás az egyetlen valódi motiváció, a Soros seggnyalóknál az EP-ben.
Sargentini jelentés is éppen erről szól.

élveteg 2018.09.17. 10:06:11

A jelentés elfogadása miatt érzett örömtánc helyett esetleg el kellett volna indulni a balodalnak Tiszavasvárban i Aztán meggyőzni az ott élő magyar embereket hogy szavazzanak az ő jelöltjükre

Kovi1970 2018.09.17. 10:12:17

A cikk förtelmes, az a fajta ami érthetően és hihetően ír le ordas hazugságokat. Az ilyen ember a legrosszabb, mert talán birtokában is van az igazságnak mégis a hazugságot választja.

Nem is a hazugságok a legrosszabbak (mint legutübb amikor a Sargentini vezettei bizottságrról ír, ami nettó hazugság, semmilyen vezető szerepe sincs, ellenben a Fideszes Gál Kingával, aki alelnök) hanem a csúsztatások.

Megint jelentésről, biziottságról "egyes képviselőkről" ír, pedig durva többséggel fogadták el a jelentést.

AZ EURÓPAI PARLAMENT HATÁROZATÁRÓL beszélünk most , helló!

@Magánvéleményem: ez baromság. Nem vagy hajlandó az orrodnál tovűább nézni. Olyan volt a MNYP mint a bankbetét. Most befizetsz, később meg visszabapod. De most azt élteted hogy a 80-es évek generációja már nem kap nyugdíjat. De addig is van pénz hülyeségekre. Ilyeneknek való a kommunizmus, felélünk aztán pislogunk.

@Rettegek mert ballib vagyok: feltűnt, hogy az egész nyugati civilizációt betoltad most a "Soros" kategória alá, miközben egy elxaott orosz (ex komcsi) propagandát tolsz?

@leponex: a CEU elvégezte azt amit a magyar egyetemek a langymeleg urqmbátyám rendszerben alkalmatlanaok voltak, mert tudás (köldetés) helyett mindenki a saját ki alibi állásával volt elfoglalva, meg hogy elegendő oénzt vbegyen ki. Ha könyvtár kellett társadalomtudoméányi/gazdasági kutatáshoz (valami naprakész forrás) egyik sem volt használható (kivéve talán az országgyűlési könytárat, de az is messze lemaradt a CEUtól naprakész minőségi könyvekben), hanem belépőt kértél a CEU-ba.

Emmett Brown 2018.09.17. 10:20:02

@Magánvéleményem: a manyupon nagyságrendileg annyi pénzt buktunk, mint a letelepedésin.

Kovi1970 2018.09.17. 10:22:03

És lehet itt bármilyen ideológiát is alkotni artról hogy a nagyvezér nem is gondolta komolyan hogy mi diktatúrát (az illiberális pont ezt jelenti) építünk, a civil társadalamat a kommunizmus óta nem üldözik.
Ez az igazi demokrácia,
Van a nyugati típusú demokráciának számos variánsa, de a civilek részvételének előmozdítása és a fékek és ellensúlyok önkéntes biztosítása alappillére ennek.
A kommunizmusban aztán volt népszuverenitás. Sőt csak az volt.
Civilszféra helyett volt állami monopolstruktúra (a békemenet az igazi a komcsi "tempó"). vagy amikor a számvevőszék arctalan tehetségtelen poltikus vezetője az ellenzék szívatására használja fel azt ami az állami túlköltekezés és a lopás visszaszrítására szolgálna,

Nem tudom hogy a szerző mit ért jogállamiság alatt, de a független bíróság maga alá gyűrése pont ezt jelenti szakmai körökben.

Halló komcsi államrend.

Kovi1970 2018.09.17. 10:33:05

"A hatalommegosztás .... az első éppen az EP és a tagállami parlamentek között jön létre.

EZ BAROMSÁG, semmyilen hatalommegosztás nincs közöttük.

A szuverén maga az EP,
EZ IS MARHASÁG, az EP nem szuverén. Egy nemzetközi struktúra működőképes végrehajtási rendszerrel.

tehát ez a testület az a legfőbb jogalkotó hatalom, amelyik az egész Unió jogrendjét kialakítja és meghatározza.
EZ SEM IGAZ, hallott már a szerző a Tanácsról?

A tagállamok jogrendjét ebből a jogrendből kell levezetni.
EZ SEM IGAZ.

Mármost, ha egy demokrácia fogalmat és annak konkrét tartalmát konszenzus formájában alakítanak ki, akkor annak elsőként az Unió jogrendjében kell megjelenni."

MEGTÖRTÉNT, ezért tartunk most az EP határozatnál.

Csak az ahelyzet hogy akinek nem teszik az msot minden jogi csűrést csavarást megpróbál bevetni, és a talpnyalói próbálják kimosdatni a xarból amit valaki összelapátolt

Az Európai demokrácia döntő többsége szavazott itt: a jobbközép EPP, ami egyelőre még a Fideszt megtűri. Az ilyen olyan baloldal (radikálistól a new leftig). a zöldek, gyakorlatilag a Fidesz felé kacsingató konzervatívok és az elmebeteg populisták (akiknek épp mi vagyunk a "migránsok") szavaztak ellene. Meg az LMP. :)

Eleve körzöhej migárnoskkal hülyíteni egy olyan népet aki jelenleg a legnagyobb migránsgyár...

Világít a torony 2018.09.17. 10:47:09

"Nem szívesen teszem, hiszen oly sokat írtam róla, de mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy tisztázzuk: itt ma Magyarországon liberális demokrácia van, amit tagadnak egyes Uniós képviselők. "
Az ostoba agyhalottaknak szánt megállapítás ez, ráadásul magát a Főnit csulázza orcán, hangosan csattanva ott. Ha ezt a Főni megtudja, hogy az ő mostani 8 éve után még mindig liberális demokrácia van tönkre megy teljesen egészségileg. Tényleg ezt akarja a poszt jegyzője? Akkor bizony hazaáruló. Írjam nagybetűkkel?

protézisesh 2018.09.17. 10:47:46

@chrisred: figyi, nekem volt manyupom (96ban kezdtem dolgozni, multinal, alkalmazottkent). Kurva merges voltam, amikor elvették, hiszen igen, az egy névre szóló, örökölhető pénz volt.

Viszont az egykulcsos SZJA bevezetésével (38->15%) akkorát nőtt a nettó fizum (valtozatlan brutto mellett), hogy 1-1,5 éven belül gyakorlatilag visszakaptam azt a pénzt, amit “elvettek” a manyup beszántásával. Azota viszont folyamatosan “pluszban vagyok”, csak rajtam mulik, hogy azt a havi tobblet netto penzt felélem, vagy felrerakom oregkoromra. Akar onkentes nyugdijpenztarba is.

Akkor most szar dolog, hogy elvette a manyupot, vagy sem? Szerintem ez egy “felig tele pohar”. Igen, lehetne jobb, lophatnanak kevesebbet, de ez igy csomagban szamomra elfogadhato.

(Mielott belehuznal, ezzel MINDENKI igy jart, aki belelogott a felso, 38%os szja-adosavba. Aki meg nem logott bele, annak ugysem volt lof@sz penze sem a manyupban, az igy is-ugy is nullan maradt.

protézisesh 2018.09.17. 10:49:31

@Kovi1970: te se tudod, mi a kulonbseg a “migrans” es a “szabad munkaeroaramlas alapjogaval elo EU-polgar” kozott...

chrisred 2018.09.17. 11:10:29

@protézisesh: Ezt a részét soha nem tagadtam. Mindig írtam, hogy a manyup valójában befektetés, vagyis annak lehet, akinek a jövedelme lehetővé teszi, hogy megtakarítást tegyen félre belőle. Az meg 2010 előtt, meg utána is a keresők két felső decilise, azaz nagyjából 20%-a, tehát pont azok, akik jól jártak az egykulcsos adóval. A kötmanyup pedig azt az illúziót akarta kelteni, hogy az összes munkavállalónak lehet megtakarítása, és ezt az illúziót a költségvetés eladósításával érte el.

vajdasagi 2018.09.17. 11:11:52

@leponex: Ezt írod:
"Az amerikai CEU-nak kell valódi, amerikai egyetemi oktatást prezentálnia, hogy jogszerűen adhasson ki Magyarországon amerikai diplomát- amit amúgy magyar CEU-val végeztet el 'bérmunkában' . "

Gondold végig, mekkora hülyeség ez.
Képzelt el, hogy a General Motors elvégezteti "bérmunkában" egy autó gyártását magyarországon. Aztán az amerikai hatóságnál engedélyezteti a járművet. Mi közünk nekünk ehhez? Örülünk, hogy autót gyárthatunk és export-bevételünk van belőle. Itt is ez a helyzet.

De amúgy meg egyetemet bezáratni, az autonóm felsőoktatást szopatni nem elfogadható viselkedés. Mert tudod, a tudománynak vannak ilyen előjogai. Hülye volt, aki belekötött a CEU-ba. Kinek ártott a CEU? Maximum egy diktátornak.

Kovi1970 2018.09.17. 11:29:37

@protézisesh: itt nem csak rólad van szó. A MNYP pénz nem a tied hanem a nyugdíjrednszeré. Most befizeted (és ebből a szempontból kikerül a rendszerből), az alap forgatja (kockázata persze van ennek is), majd idővel kifizetik.

30 év múlva az MNYP kifizetés miatt a te gyerekenek nem kell anynit fizetnie, mert a nyugdíj onnan lesz.

Most mondhatod hogy te letojod, hogy a gyereked mennyit fizet, de az a gyanúm hogy ez ránk nézve úgy fog kinézni, hogy a gyerekeink nem lsznek hajlandóak végtelen összeget befizetni, vagy feketén (nem vallják be), vagy legalizálják (egyszerűen leszavaznak, a 80-as években születtél a demográfia eleve nem melletted fog szólni :) )

Kovi1970 2018.09.17. 11:40:02

@protézisesh: tisztában vagyok. De ez az egész érvelési rendszer ugyanonnan jön:, egy EU ellenes putyini propaganda alapján. Érdemes egyszer beülni egy átlagos nyugati szálloda szobába és megnézni a híradó csatornákat. Minden normális adónak van egy irányultsága, a magyar hülyítést egyedül a Russia Today-en fogod látni...

Az EU alapja a munkaerő legális szabad áramlása. Uyganakkor a legtöbb nyugati országban sokávtizedes hagyománya van a bevándorlásnak ezekből az oszgágokból, így vagy úgy a nemzettudat részét is képezik pl az észak afrikai francia ajkúak .

Ha az EU elengedné a Brexit tárgyalásokat, mi valszeg a pakisztániak kutyája után ülhetnénk az asztalhoz odaát. (A legsznalmasabb, hogy egyelőre pont a "migránsozót" megválasztó magyar oknak tartja a hátát Merkel és Juncker, pedig mennyivel egyszerűbb lenne ha a németeknek megadnák a munkaerő szabadságot, a lengyelek maygarok meg beállhatnak a sorba az indiaiak és pakisztániak közé)

És ne hidd, hogy a Le Penék ha tehetnék nem tennék elénk az algériaikat akik jobban ismerik a francia nyelvet és a néplelket, mint béremelyik magyar (kár itt keresztény kutlúráról hadoválni, senki sem a középkori irodalomból tanulja a kultúrát) ...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.17. 12:07:09

@leponex:

"a két külön entitású CEU-t remekül keverik a médiában, anélkül hogy egyértelmű lenne, mikor melyik CEU-ról van szó."

Valahogy az a gyanúm, hogy nem annyira véletlen ez a félrevezető névazonosság.

vajdasagi 2018.09.17. 12:10:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Semmi közünk hozzá. Ha az USA nem bánja, hogy amerikai diplomákat adnak, akkor nekünk mi közünk hozzá. Ti egyszerűen azért foglalkoztok ilyen hülyeségekkel, hogy eltereljétek a figyelmet a lopásokról meg az oktatás és egészségügy állapotáról. Szóval többet nem állok veletek szóba.

Naki vagyok kerdojel 2018.09.17. 12:19:28

@Rettegek mert ballib vagyok:
"A kinyilatkozásaid, amiket állításnak nevezel röhejesek. Szánalmas ballib vergődés, mint általában."

Aha. Idézd már fel, mikor válaszolt orbán, vagy bármelyik seggnyalója, érdemben egy igazi kérdésre mással, mint migránsozással és sorosozással? Én nem látok ilyet.
matolcsi az ő saját szájával mondta ki, hogy aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, az "kiíratkozik" az államiból. Röhejes? Az, de nem azért, mert én mondom, hanem azért, mert így volt és te vagy nem emlékszel erre, vagy lusta vagy utánanézni, vagy hazudsz.

Liberális vagyok, ezt eltaláltad. De hol látod te itt a vergődést? Te vergődsz, mert a mantrádon kívül más nem jön ki belőled. Egészségedre, szép hosszú életet kívánok neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.17. 12:22:24

@Rettegek mert ballib vagyok:

"Csakhogy 2019-ben az EU-ban a migránsseggnyaló Soros csicskák mennek a lecsóba."

Ebben sajnos csöppet sem vagyok biztos. Nézd a svéd választási eredményeket, a bevándorlást ellenző párt alig valamit javult, és továbbra sem képes kormányt alakítani.

Másfelől pedig az EPP is tele van migránssimogatókkal, és csak mellékesen jegyzem meg, hogy az idült alkoholista Junckert is a Néppárt választotta meg. Lehet, hogy a Néppárt erősödik jövőre, na de mit vársz egy olyan Néppárttól, amelynek elnőke, Manfred Weber szintén megszavazta Szar Gentini jelentését? És akkor még szó sem esett a holland, svéd és más, kimondottan bevándorláspárti EPP-képviselőkről.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.17. 12:24:17

@vajdasagi:

"Semmi közünk hozzá. Ha az USA nem bánja, hogy amerikai diplomákat adnak, akkor nekünk mi közünk hozzá."

Amíg mindez Magyarországon történik, van némi közünk hozzá.

"Szóval többet nem állok veletek szóba."

Adná az Isten, hogy be is tartsd ezt az ígéretedet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.17. 12:28:17

@Kovi1970:

"Uyganakkor a legtöbb nyugati országban sokávtizedes hagyománya van a bevándorlásnak ezekből az oszgágokból"

Aha, Németországban is nagy hagyománya van a néger bevándorlásnak.
A török vendégmunkásokat meg nem érdemes felhoznod, mert Törökország egy nagyrészt szekularizált állam, hiába iszlám. Nincs és soha nem is volt komolyabb gond az ott maradt török vendégmunkásokkal vagy leszármazottaikkal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.17. 12:30:55

@vajdasagi:

"Mert tudod, a tudománynak vannak ilyen előjogai."

Ahogy vannak kötelezettségei is. Pl. az, hogy diplomát csak tudományos oktatói tevékenységet folytató intézmény adhasson ki. A CEU az USA-ban nem folytat ilyen tevékenységet, ezért amerikai diplomát nem adhat(na) ki.

ami szabad 2018.09.17. 13:44:38

@math0: Elolvastam a választások előtt. Drukkolok is nekik, és oda is tettem az x-et, mert engem tényleg zavar, ami itt zajlik. Ettől még nem győzött meg amit írtak, és nem lehet nem észrevenni, hogy a tábornokokat már rég zsebre vágta a fidesz, így nincs igazi küzdelem. Őszintén szólva nem látom azt az ütős csapatot, aki képes lenne úgy fordítani a hajót, hogy a most felépült rossz lebontásával együtt jó irányba induljunk el, további időveszteség nélkül. Ahhoz az kéne, hogy egy tűpontos mit mikor hogyan forgatókönyv azonnal indíthatóan ( személyzettel) rendelkezésre álljon. Én úgy látom, ebben csak visszalépés van. Semmivel sem sajnálom kevésbé, mint az országnak azon nagyobbik fele, aki NEM a fideszre szavazott.

protézisesh 2018.09.17. 15:49:06

@Kovi1970: a migransozasnak semmi koze putyinhoz. El a vilagon 7,5mrd ember. Ezek kozul a “nyugati civilizacioban” el kb 1mrd (EU, É-Amerika, Ausztralia) csunya gonosz feher ember, a tobbi 6,5 mrd pedig “harmadik vilagbeli” bozotlako, bantuneger, paki, kinai stb. A gond csak az, hogy amig mi 1960ban is pontosan 1milliardan voltunk, addig a tobbiek akkortajt 2,6 milliardan voltak. Es mig mi nem szaporodtunk (sot a szinten tartas is csak a bevandorlassal sikerult), addig ők MEGHAROMSZOROZODTAK, vagy ha ugy tetszik, negymilliarddal tobben lettek. Es mivel tovabbra is exponencialisan szaporodnak, evente kb 100.000.000 (szazmillio) uj ehezo szuletik. Ők aztan felélik a mindent, majd elindulnak valamerre.
Igen buta, aki elhiszi hogy a migransvalsagnak vege van. A torokok halomra lonek barkit az o deli hatarukon AMIG AZ EU FIZET NEKIK. De ezzel barmikor bezsarolhatnak, vagy rank ereszthetik a hordat.

En egy hatarszeli kis faluban lakom, senkinek nem kivanom azt az erzest, amikor egyetlen hetvegen a falu sajat lakossaganak hatszorosat kitevo embertomeg vonul at a lakohelyeden. Akkor sem, ha “tovabbmennek” meg “ugyse akarnak ittmaradni”. NEM IDE VALÓK. 95%uknak nincsen semmilyen haszna a befogado tarsadalomra nezve, viszont anyagi/kozigazgatasi/kozbiztonsagi/egeszsegugyi/tarsadalmi szempontbol mind a 100% kurva nagy terhet es kockazatot hordoz. Viselje ezeket a terheket az, aki a gyarmatbirodalombol gazdagodott meg. Semmi kozunk hozza! Ez a magyar bevandorlaspolitika lenyege, nem a “szolidaritas” meg a hulye lozungok.

A nyugdijra vonatkozo megjegyzesed meg nem is ertem. Alkalmzott vagyok, vonjak a fizumbol a nyugdijjarulekot, amibol a szuleid nyugdijat fizeti most az allam. Elmeletileg majd en is ugyanigy kapok valamennyi nyugdijat. Viszont hiaba fizettem egesz aktiv eletemben 5 nyugdijas melos kifizetesere eleg adot es jarulekot, en sajnos egy kanyival nem fogok tobb nyugdijat kapni, mint a mostani prolik. :(
A gond az, hogy a mindenkori kormanyok ehen halni senkit nem fognak engedni, ezert a prolibol lett nyuggerek megkapjak a kis nyugdijukat, en meg hiaba tartottam el egy eleten keresztul 10 ingyenelot, semmivel nem fogok tobb nyugdijat kapni, mint a proli. Es a libsik ezt a helyzetet ugy akarjak orvosolni, hogy bevezetik a tobbkulcsos adorendszert. Vagyis az otszoros berembol ne 5, hanem 8-15-akarhany prolit tartsak el mar most is. Na ez a perspektiva, kombinalva a bevandorlasparti kulpolitikaval pont eleg, hogy SOHA ne szavazzak balos partra... Orban sleppje nem tud annyit lopni, hogy az jobban fajjon nekem, mint egy ujabb 2(3 akarhany) kulcsos adorendszer, meg a migransok. (Ismetlem: akiket en karnyujtasnyirol lattam egy olyan kozossegben, ahol addig nem volt szokas zarni nemhogy a bicikliket, de az autokat, kertkapukat sem...)

Bkkzol 2018.09.17. 16:41:51

@chrisred: Az lehet, hogy a kormány nem akar ebben részt venni ,mert akkor kötelezővé válik annak elfogadása is. Jelen lehet bárki a szerkesztésnél ha a végén 300 lapátszájú megszavazza (95 ellenében), hogy nekik igen is joguk van lerohanni Európát.

Bkkzol 2018.09.17. 17:12:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyet értek ezzel. Egy kis szájhúzogatás után mindenütt megválasztják a régi jól bevált betelepítő kormányokat, vezetőket választotta újra.
Nem valószínű, hogy nagyobb változás áll be az EU vezetésében se. Talán Junckert elküldik egy isiáz elvonóra, de minden marad a régiben. A gazdaságilag erős országok maguk alá parancsolják a szegényebbeket (ez a világ rendje). Lesz még francia, német vízmű, gázmű, telekommunikáció Ukrajnában, Szerbiában, Albániában.... jó kis privatizáció.... bank konszolidálás.... hitel akció...

Kovi1970 2018.09.17. 18:22:50

@protézisesh: alapvető csúsztatások vannak a mondanivalódban.

Először is ez nem arról szól hogy szaporodj, mint a nyuszi.

A bevándorlás nem azért kellett mert a "fehér ember" impotens volt, hanem mert kellett ember arra a fajta munkára, amit a beszülöttek nem akartak elvégezni.

Az hogy ezt a munkát melyik csóringer országnak adja a francia, az koráában rá volt bízva, mert az EU egy gazdag országok klubja volt. Az EU által garantált szabad áramlás alapjában véve nem ezeket az állásokat lrintette, kivéve 1-2 mediterrán forrásországot (az olaszok és a portugálok nagy exportőrök).

Most megjelent az EU-ban egy csomó csóringer de annál követelőzőbb új tag akik ráadásul az asztali etikette sem szeretnék betartani (erről szól most a parlamenti határozat).

Innentől kedzve az angolok vagy a franciák nem adhatják kedvenceiknek a csóringer munkát (ráadásul saját szabályok szerint, mert nem EU-ból érkeznek), hanem a németek hátorszgából KELL felvenni.

Ez az egész vita arról szólt hogy ezen nekeültek munkáját a magyarok nagyon is szívesen elvégeznék.

Ugyanakkor kicsit vicces, hogy mi nem teszünk érte semmi, hazagájuk minden vonalon az EU országok globális törekvéseit és most "bejelentkeztünk" a vezetésükre.

Nem érzed egy kcsiit röhejesnek ez után amikor az EU szabad munkaerő áramlására érvelünk?

Kovi1970 2018.09.17. 18:26:13

"Elmeletileg majd en is ugyanigy kapok valamennyi nyugdijat. "
Na itt a lényeg.
Te fizeted a szüleid nyugdíját. És a te nyugdíjadat a fiaid fogják fietn, mindegy hogy te mennyit is fizettél ki egész életeben.

Ha nem lesz elég befizetés, a te nyugdíjadnak lőttek.

Ebből az ördögi körből jelentett volna kiutat a MNYP. Most befizetsz, és amikor majd a te nyugdíjad jön, annak csak egy részét fizetné a fiad, a többit az MNYP. Ez egy társadalmi szintű megtakarítás lett volna a jövőre. Ez most oda.

Kovi1970 2018.09.17. 18:30:44

" egyetlen hetvegen a falu sajat lakossaganak hatszorosat kitevo embertomeg vonul at a lakohelyeden. "

Ezek nagy része egy polgárháborúból érkezett, és többségük pont arról az oldalról, amelyet az Eu támogatott. Ezekkel ki/***ni megint egyedül a Putyinnak volt érdeke.

Hidd el, 56-ban nem volt sokkal fegyelmezettebb vagy rendezettebb a magyar menekülők áradata. De például Luxembourgban vagy belgiumban szállással és menedékkel fogadták.

Mi most megmutattok hogy uyganazok a komcsi állatok vagyunk akik Kádárral maradtak az országban...

leponex 2018.09.17. 19:03:24

@math0: nem az Eu szerződéseket, hanem az ideiglenes kvótákról hozott ET döntést nem fogadta el, és rendes, valódi liberális demokrataként az Eu Bíróságára bízta a döntést.
Aki azt helyben hagyta. Ölég fura indoklással, de mindegy.
OV tudomásul vette, de mivel az ideiglenes kvóta hatályossága időközben megszűnt, a dolog annyiban is maradt.
És a többi hablatyod tényleg irreveláns.

leponex 2018.09.17. 19:17:03

@math0: "a manyup ellopásakor sérült a magántulajdon elve,"
A manyup nem volt magántulajdon, ahogyan az állam által előírt és beszedett adók, járulékok sem azok.
Az állami nyugdíjalapból törvénnyel virtuális magánszámlákra irányították a járulékok egy részét (így veszítette el közpénz jellegét), amit államadósságból kellett pótolni.
Egy újabb törvénnyel visszavittek a nyugdíjalapba, visszanyerve közpénzjellegét. megszüntetve ezzel a kötelező virtuális 'magánnyugdíjpénztár' nevű törvényes sikkasztást.

Jogszerűen, törvényesen.
Aki akar, továbbra is benne maradhat.

Roan 2018.09.17. 20:55:37

@Nincs közöttünk csicska: és? Attól még személyre szabott törvényt hoztak ellene, vagy nem? És ez szerinted rendben van?

Roan 2018.09.17. 21:05:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ugye fogod, hogy az NGO nem azt jelenti, hogy nem fogadhat el semmilyen állami szektorból származó pénzt, pl. pályázatokon nem indulhat? Egy kis művelődés a témában:

www.nonprofit.hu/hirek/Csokkentenek-a-civil-szervezetek-tamogatasat-Csehorszagban

Azt meg csak mellékesen teszem hozzá, hogy eléggé egysíkú gondolkodásra vall, ha szerinted a támogatás csak anyagi lehet.

Roan 2018.09.17. 21:15:34

@bölcsbagoly: Megpróbáltam kihámozni, amit írtál, de pár fogalmat tisztázzunk:

Ha valaki/valami törvénytelen célra használ fel pénzt, akkor azt nem regisztrálni, adóztatni kell, hanem megszüntetni/bíróság elé állítani. Ha törvényes, akkor viszont nem lehet megkülönböztetni/nehezíteni/gátolni a működését a többi civil szervezettől. Mivel ezek a szervezetek és a tevékenységük nincs betiltva, tehát törvényesek. Tehát ez az egész regisztráció teljesen felesleges, és nem old meg semmit.

bölcsbagoly 2018.09.17. 21:19:56

@Roan: Mivel nem te vagy sem a törvényalkotó, sem a törvényalkalmazó, ezt hadd rájuk!

bölcsbagoly 2018.09.17. 21:23:00

@math0: gabika, gabika, nem félsz hogy megüt a guta 2022-ig, s pláne utána? Ülj a seggeden, matekozz kies hazánk és az ángliusok közt! Ahhoz is annyit érthetsz mint a politikához!

Roan 2018.09.17. 21:37:18

@bölcsbagoly: Honnan tudod, hogy egyik sem vagyok?

Mésrészt, ez kb olyan szintű érvelés volt, mintha én azt írtam volna, hogy te nem vagy se irodalom-nyelvtan szakos tanár, se költő, vagy irodalmár, ezért az írást hagyd másra.

Nem. Véleménye az embernek akkor is lehet, és legyen, ha nem érintett.

bölcsbagoly 2018.09.17. 21:43:31

@Roan: Ha az egyik is lennél, nem tennél fel ilyen buta kérdéseket!

leponex 2018.09.17. 23:03:17

@math0: "a manyup magántulajdon. benne van a nevében, te idióta! "
:)
Ja, a nevében benne volt.
Ahogyan a népi demokratikus köztársaságban a demokratikus :)

"azt mondod, Orbán egy ciklusig, 1998-től 2002-ig sikkasztott? "

Aha.
Törvényesen.
Merthogy az volt a törvényben.
Aztán megváltozott a törvény, OV meg aszerint cselekedett, mint a jogot és a 'liberális alapértékeket' tiszteletben tartó valódi polgár.

Értem én, hogy ez neked magas :)

leponex 2018.09.17. 23:20:48

@math0:
A liberális hazugságok nyilvánvalóvá válása.

A 'manyup' ugyanis nem volt 'magánmegtakarítás', hiszen az állami nyugdíjalapból sikkasztották el, az nem a magánszemély megtakarítása volt.

Nem volt 'megtakarítás', hiszen államadósságból lett finanszírozva, hiszen a nyugdíjakat változatlanul fizetni kellett, emiatt a 'manyupba' áttolt pénzt államadósságból kellett finanszírozni.

Nem forrásokat teremtett, hogyan is tehette volna, hiszen éppenhogy államadósságból lett, ezért épphogy forrásokat vont el a költségvetésből.

Épp ezzel az államadóssággenerálásával pont a jövőt élte fel.

DE még nyugdíjalapnak sem lehetett tekintetni, hiszen se a 'felhalmozásra', se a hozamra, se a majdani nyugdíjra ( 20-40 év múlva) semmiféle garanciát nem biztosított.

Azt is az államra hagyta.

Semmi más célja nem volt, mint a jórészt külföldi alapkezelők befektetés, kockázatvállalás, költségek nélküli fix nyereségének biztosítása.

Orbán egyik bátor és kiváló döntése volt ennek felszámolása.

AZ a gondolkodás volt mögötte, hogy elég volt abból a 'liberális' metodusból, aminek az a lényege: kockázatok, költségek, veszteségek államosítása, minden nyereség magánosítása.

A manyup a csődbe jutott 'liberális' szemlélet mintapéldánya, közgazdasági képtelenség: államadósságból 40 év múlva fizetendő nyugdíjalapot felhalmozni.

leponex 2018.09.17. 23:22:52

@math0: De ha érdekel egy EU-s szakember véleménye:

"EU: Hibás volt a magánpénztári rendszer
Index

2014. február 21., péntek 15:23 |

2014. február 21., péntek 15:23 |
Címkék
magánnyugdíj, pénztár, pillér

Nem riasztó a magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer megszűntetése Fritz von Nordheim szerint. Az Európai Bizottság foglalkoztatási főigazgatóságának nyugdíjszakértője az MTI szerint úgy vélte, a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer finanszírozási modellje alapvetően hibás volt.

Szerinte a bizottság támogatja, hogy az állami nyugdíjat magánmegtakarítások egészítsék ki, ám a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer sem kiegészítő jellegű nem volt, sem megtakarításnak nem lehetett tekinteni.

"Az történt, hogy az állami nyugdíjakat fedező bevételből egy részt kikanyarítottak, és magánszámlákon helyeztek el, de arra nem volt törekvés, hogy a befizetéseket valóban privatizálják, vagy a kieső állami bevételt pótolják" - magyarázta von Nordheim. Azt mondta, a sikeres magán-nyugdíjpénztári rendszerek valóban magánmegtakarításokat kezelnek, amelyeket az adott ország közvetett támogatással ösztönöz, például a befizetés csökkentheti az adóalapot.

Anita Schwarz, a Világbank európai és közép-ázsiai részlegének vezető közgazdásza, a nyugdíjrendszerekről készült jelentés egyik szerzője úgy vélte, ha magánmegtakarítások egészítik ki az állami nyugdíjat, akkor az állam várhatóan kisebb, enyhébb kiigazítást kell végrehajtson rendszerben, enélkül viszont nagyobb mértékben csökkenteni kell majd a juttatásokat, vagy jobban kitolni a munkavállalók nyugdíjba vonulásának időpontját.

Bár nincs minden ország számára megfelelő sablon, és minden ország maga alakíthatja ki saját nyugdíjrendszerét, a demográfiai fejlemények miatt a végső megoldás az lehet, ha az állami alappillért magánmegtakarítások egészítik ki, mondta Ana Revenga, a Világbank alelnöke, aki a pénzintézet nyugdíjrendszerekről szóló jelentését ismertette pénteken Brüsszelben. "

leponex 2018.09.18. 09:03:59

@math0: "ha törvényes volt, akkor miét volt törvénytelen, te fasz?!"

Látod öregem, ezért sincs igazából értelme még egy blogon sem megpróbálkozni a békés egyet nem értéssel egy rég aktualitását vesztett problémán sem.
Tök világosan fogalmaztam: törvényes volt a "manyup" létrehozása, hiszen a Parlament hozott róla törvényt.
És törvényt hozott annak megszüntetéséről a következő Parlament.
NEM azért, mert törvénytelen lett volna az előző döntése - mert akkor bíróságon kellett volna megtámadni- hanem mert gazdaságilag káros, közgazdaságilag abszurd volt államadósságból MOST finanszírozni majdani nyugdíjakat (mindenféle garancia nélkül) ...
És ezen képes vagy (vagytok) a végtelenségig lovagolni, az értelem legcsekélyebb nyomait sem felfedve.

1., ez egy nyugdíjszakértő politikamentes szakvéleménye a magyar manyup modell tarthatatlanságáról, racionális érvekkel alátámasztva.
2., fentebb írtam Fritz von Nordheim nem politikus.
A 448 EP politikus politikai véleményéről meg van a saját szubjektív véleményem,de annak mi köze lenne a manyupról szóló kommentváltásainkhoz?
PS: tényleg nehezedre esne kulturáltan vitatkozni egy blogon?
A gondolata sem zavar, hogy amúgy fogalmad sincs, kivel váltasz néhány szót, csak tolod a primitív jelzőidet?
"magyar liberális"-e vagy?
üdv!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 09:43:34

@leponex:

"gazdaságilag káros, közgazdaságilag abszurd volt államadósságból MOST finanszírozni majdani nyugdíjakat"

"ez egy nyugdíjszakértő politikamentes szakvéleménye a magyar manyup modell tarthatatlanságáról, racionális érvekkel alátámasztva."

Nem is kell ehhez szakértőnek lenni, hogy valaki képes legyen belátni: Hülyeség az, hogy az állam kamatmentesen pénzt ad a manyupoknak (hiszen a járulékok egy részének átadása ezt jelenti), miközben a kieső pénzt hitelfelvétellel kénytelen pótolni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 09:50:27

@bölcsbagoly:

"@math0: gabika, gabika,"

Ő nem gabika, hanem matyika (brendel matyika). A neki adható legjobb tanács pedig az, hogy kommentelés helyett inkább a lába közötti matyizásra használja a kezét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 09:53:16

@Roan:

"Ha valaki/valami törvénytelen célra használ fel pénzt, akkor azt nem regisztrálni, adóztatni kell, hanem megszüntetni/bíróság elé állítani."

Kicsim, a migráció elősegítése nem törvénytelen, pusztán az ország érdekei ellen való. Éppen ezért nem tiltható be, ellenben adóztatható.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 09:59:09

@Roan:

"Mivel ezek a szervezetek és a tevékenységük nincs betiltva, tehát törvényesek. "

Attól, hogy valami törvényes, még lehet káros. Az alkohol- és dohányfogyasztás is teljesen törvényes, mégis keményen megadóztatják - mellesleg az egész EU-ban, sőt az egész világon. Az illegális bevándorlás károssá minősítése egy állam szuverén joga. Ennek alapján a migrációt elősegítő szervezetek megadóztatása egy abszolút EU-konform eljárás. :)

leponex 2018.09.18. 11:02:46

@math0: Most mit mondhatok erre magának?
Jó legyen, ha tud ...
OLvasson, tanuljon, gondolkodjon.
De ha nem, hát nem.
üdv!
PS: Tarski aztán végképp nem egy orbánfan, a posztját meg minek ismételgetném mondatonként?
Az emlegetett jelentésről a maga szubjektivitásával is abszolút korrekt leírást ad, egy filozófusnak nincs szüksége arra, hogy posztonként lájkolják, néha megteszem azért.
Függetlenül attól, hogy az orbáni félfeudális-félkatonai vízióját marhaságnak tartom.
De igaza van, Orbán röhöghetne a markába, ezen is :)

protézisesh 2018.09.18. 11:51:58

@Kovi1970: egyetlen szavaddal sem értek egyet.
A volt gyarmatosítók a II. vh utan katasztrofalis munkaerohianyban szenvedtek, ezert beengedtek/behivtak a gyarmatarut, DOLGOZNI. Azok dolgoztak, boldogok es buszkek voltak, hogy szintet leptek. A gyerekeik viszont nem a fuszoknyahoz-nadkunyhohoz viszonyitottak a panellakast Marseilleben, hanem a ChamosElyseeshez. A 2-3 gen bevandorlok nem kaptak munkat (addigra az ujjaepites vegetert, az automatizacio pedig betoltotte a neger munkahelyeket), igy gettosodtak.

A keuropai munkaero szakmunkas, mert kukasnak ott a gyarmatiak, “managernek” irodistanak ott a helyi oslakosok, de senki nem akar komuves meg villanyszerelo lenni naluk. Erre jo az eubol szabadon vandorlo magyar/lengyel.

A mostani migracios hullamban 162 orszagbol erkeztek “menekultek”, koztuk tizezrevel koszovoi albanok, nigeriai, ghanai, ugandai, afgan, stb emberek. Akik a halal/koser kolbaszbol font keritesert jottek, eszuk agaban sincsen dolgozni es 98%uknak nincs is olyan kepessege, ami europaban keresett lenne. Se piramist nem epitunk, se hajovontatokat nem keresunk.... Es ezek egyike sem (polgar)haborus menekult, illetve egy bangladesit mi a feneert kellene nekunk befogadni?!

56ban (ujabb libsi kanon) a magyarokat az osztrakok zart taborba csuktak Traiskirchenben (10km a hatartol) ahol egy even tul lakat alatt tartottak oket, utana is csak az mehetett tovabb, akinek megjott a meghivolevele az usabol. Tegyuk hozza, hogy ott nem turbanos arabok es fuszoknyas szerecsenek voltak a menedekkerok, hanem ugyanolyan katolikus parasztok/ertelmisegiek, mint amilyenek Burgenlandban is laktak. Ennek ellenere bezartak minket, most pedig ugatnak, hogy fogadjuk be oket.

A schengeni egyezmen a KULSO hatarok vedelmerol szol, ennek ellenere azt akarja Ny-Eu, hogy mi engedjuk be oket Mo-ra. Ok meg keritest epitettek es evek ota korlatoznak engem, teljes jogu EU polgart a BELSO hatarokon keresztuli szabad mozgasomban. Mert NEKEM kell hegyeshalomban 2-3 orat acsorogni, ha az osztraknak bekattan a “szuroprobaszeru” ellenorzes.

A nyugdijjal meg a a gond, hogy
1: egyre kevesebb dolgozo van (jelenleg az eu atlagaban 3,6 dolgozora jut ey nyugdijas, ez 2030-ra 2,7-re fog csokkenni. Nemetorszagban 3rol 1,8ra, ezert vannak ök ENNYIRE befosva. Viszont a manyup sem egy nagy parnacihaba rakta a penzt, az is csak akkor mukodik, ha a folyo befizetesek betakarjak a kiadasokat. Ha ebbol még profitot is kell levenni, meg kevesebb jut kifizetesre.
2: egy tetszoleges migrans hoz magaval 2-3 feleseget, 3-5 szulot es 5-8 gyereket (mert ez a kozelkeleti csaladmodell!). Ez jelent also hangon 5-8 gazdasagilag inaktiv szereplot, akiknek mindnek kell orvos, iskola, tomegkozlekedes, szocialis gondozas, stb. SZERENCSES ESETBEN apa el tud helyezkedni egy kukasauto hatuljan, ahol lesz minimalberes allasa. Szerinted az egyetlen minimalbere adojabol fedezi a sajat pereputtya kiadasait, meg még javitja is a befogado orszag egyensulyat? Segit a nemet nyuggerek nyugdijat megtermelni? Ennyire naiv te sem lehetsz!

Amire viszont nem reagaltal: ennek az egesz vandorlasnak egyetlen kivaltoja van, a vegtelen tulszaporodas a vilag valaga tipusu orszagokban. Ezt OTT kell kezelni, ezt befogadassal nem lehet es nem is szabad fenntartani/tamogatni.

Mivel szűrni nem tudsz (a menedekkerok 95%a januar elsejen szuletett a regisztracio soran megadott adatok szerint), az egyetlen megoldas az, ha kivul tartod oket. Ahol hatalomra jutottak, ott mindenhol kaoszba fulladt az egesz orszag. Akarmelyik afrikai vagy kozelkeleti orszagot megnezheted. Az arab tavasz elott az osszes kkeleti diktatura egy turistaparadicsom volt. A legnagyobb veszely az volt, hogy rojtosra fosod a valagad egy falafel utan. Most meg szarra van lőve az egesz, epeszu ember nem megy oda. Az apartheid alatt delafrikaban adtak el a vilagon a legtobb mercedest, illetve a bur telepeseknfarmjain jutott munka es elelem mindenkinek. Most halomra olik a burokat (tenyleg a bur menekultekert miert nem tolong senki itt az EU-ban?!), a feketek meg eheznek, mert nincs meg a tudasuk a farm mukodtetesehez, hiaba csinaltak fizikailag 30even keresztul...

Kovi1970 2018.09.18. 16:18:54

@protézisesh: amit írsz az ideológia öröség. Elmész bármelyik nagyobb francia vagy belga városba fel fog tűnni, hogy egy autószervízben csak a recepciós fehér. Hogy a pincér,ek recepciósok, nővérek és részben orovosok afrikaiak, főleg az olyan helyeken ahol kicsit nehezebb embert találni (pl éjszakai ügyelet).

Ez az emlétett 2-3. generáció szétágazott, van aki fölfelé, van aki lefelé ment. Én például Párizsban módszeresen a nem fehér emberhez mentem BKV jegyet venni, mert azok jól beszéltak angolul.

A K-európai munkerő sem feltétlen szakmunkás, mert nem beszéli a nyelvet, ez főleg a francianyelvű régiókban látványos. Afrikában valamiért jobban tanulnak nyelvet, bár a franciák esetében nem csak nyelvről van szó, a francia kultúra általában beivódott az emberekbe arrafelé.

Amit az Eu akar azt szerintem eléggé félreértetted. Nem azt akarták hogy átangedjük hanem hogy európai módon fogadjuk őket, és végezzük el a menekültügyi eljárását amihez ők anyagi segítséget adnak és kvóták alapján átveszik őket. Eza rendszer váltotta volna a mostanit ami alapján szintén nem engedhettük volna át őket csak közben mindenki más visszaküldte volna a saját tetten ért azonosítatlan illegélis bevándorlóit.

Az új rendszerrel az EU egy egységes egészként reagűlhatott volna, minket tehermentesítettek volna, miközben ,mi is tettünk volna valamit az egészért. Erre a kevésre nem voltunk hajlandóak. Sőt szétbarmoltuk az egészet, hogy az olaszok ne kapjanaks egítséget és a putyin csiskáit válasszák meg inkább...

Kovi1970 2018.09.18. 16:23:54

@protézisesh: "a vegtelen tulszaporodas a vilag valaga tipusu orszagokban" erre azért nem reagűltam mert egy marhaság. A legszaporább részeknek semmi köze ehhez a mostani népvándorláshoz.

Ami a szúrópróbaszerű ellenőrhzést illeti, az tudtommal teljesen szabályos, pont az a lehetőség amire a tagállamoknak szüksége is van, nagy migrációt eredményezhet egy foci VB is, de pont a nagy menekülhullám az, amikor logikus egy ilyen belső ellenőrzés is.

De ez most nem értem hogyan került ide...

Roan 2018.09.18. 17:14:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kicsim, és ezt a kormánynak és a pártlapjainak is megírnád így? Mert hogy az a kedves kommentelő, akinek válasazoltam, szintén keverte a fogalmakat, valószínűleg, nem véletlenül.

Illetve, honnan veszed, hogy a migráció káros? Letelepedési kötvény, könnyített honosítás, ezeket is megadóztatják, mert káros? Ezek szerint, ha egy holland nyugdíjas vagy egy mexikói mérnök jön ide, az ő jelenlétük is káros?

Azt mellékesen jegyzem meg, hogy nincs olyan, hogy valami egyértelműen káros, vagy jó. A napi egy pohár vörösbor az orvostudomány szerint jótékony hatással van, tehát ennyit az alkohol káros hatásáról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 19:38:12

@Roan:

"Illetve, honnan veszed, hogy a migráció káros?"

Valóban, az Európába beözönlő, semmire nem alkalmas csőcseléknek kimondottan hasznos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 19:39:33

@protézisesh:

Tökéletesen leírtad, minden szavaddal egyetértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 19:41:16

@math0:

Kérlek, részletezd a mondandódat, mert van pár pont - te is tudod, melyek azok -, amelyeket nem fejtettél ki elég alaposan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.18. 20:18:38

@math0:

Kicsit ennél is részletesebben, ha egyáltalán képes vagy rá. De úgy tűnik, ennél többet nem tudsz.

Tamáspatrik 2018.09.18. 21:47:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben a blogban nem törölhetek trágár dolgokat, mert nem az enyém. Viszont egyet sem értek a primitívségekkel, sem én magam nem írok gyalázkodásokat.

A Sargetini-re olyan poént kellett volna megereszteni, amit legalább az EU nagy része ért. Ha pár millió magyar röhög magában az nem nagy poén, inkább izoláció.

Egy személyeskedést nem tudok megállni, remélem nem veszed zokon (a tegeződést sem talán) : egy harcias amazon jött elő ITT és MOST (nem általánosítok minden esetre), aki alighanem elemében van. Nem érzem viszont helyénvalónak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.19. 09:23:15

@Tamáspatrik:

"Ebben a blogban nem törölhetek trágár dolgokat, mert nem az enyém."

Nem erről beszéltem, hanem arról, hogy az Orbánt gyalázó megnevezések ellen valahogy nem érezted szükségét kikelni - ahogy pedig megtetted azt Szar Gentini esetében.

"A Sargetini-re olyan poént kellett volna megereszteni, amit legalább az EU nagy része ért. Ha pár millió magyar röhög magában az nem nagy poén, inkább izoláció."

Ez a blog Magyarországon készül magyar olvasóknak, akik értenek magyarul. A hozzá írt kommentekre is ez áll.

Miért nem rögtön azt kifogásolod, hogy a blogot magát is olyan nyelven írják, amelyet az EU nagy része nem ért?

"Ha pár millió magyar röhög magában az nem nagy poén, inkább izoláció.""

Valóban. Ha pár millió magyar röhög a szilveszteri kabarén, az sem poén, hanem inkább izoláció. Mert ugye ezek az idióta humoristák miért nem olyan nyelven írnak, amelyet legalább az EU nagy része megért?

protézisesh 2018.09.19. 09:46:04

@Lord_Valdez: “magyar választókhoz korlátozottan jutnak el az idehaza nem érdekes hírek ”

Arra gondolsz, hogy chemnitzben felgyujtottak/szetromboltak egy zsido ertermet? A demokratikusan tolerans es befogado Nemetorszagban? Mert errol pl a magyar sajto melyen hallgatott...

protézisesh 2018.09.19. 09:46:59

@math0: orvos mikor latott utoljara?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.19. 09:54:35

@Tamáspatrik:

"Nem érzem viszont helyénvalónak."

Ez szíved joga. Ahogy nekem is szívem joga helyénvalónak tartani, hogy fonetikusan leírom Ini őrmester nevét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.19. 09:58:01

@protézisesh:

Nem kicsit cinikus, hogy Szar Gentini már megint a magyarországi antiszemitizmusról hazudik, amikor Németországban dúl az államilag intézményesített antiszemitizmus, amely mára odáig fajult, hogy Németország milliószámra importálja a zsidóság esküdt ellenségeit.

protézisesh 2018.09.19. 12:51:01

@math0: vállalhatatlan a stilusod, ezért nem érdekelnek az “érveid” sem. A múltkor már kértelek, hogy egyszerűen ugord át a hozzászólásaimat, ne is reagálj rájuk.

Nem engem minősít, ahogyan hozzászólsz témákhoz. A tartalmak meg a szánalmasan torz világképedről tanúskodnak. De nem érdemes veled vitába szállni, mert egyrészt saját kényed-kedved szerint görbíted a vitateret, másrészt összefüggéseiből kiragadott mondatfoszlányokba kötsz bele, harmadrészt ezt olyan mérhetetlenül alpári stílusban teszed, hogy az komolytalanná teszi az esetleg megbúvó értelemes gondolataidat (if any) is, továbbá felveti esetedben a klinikai kezelésre szoruló Tourette-szindróma fennállását is.

protézisesh 2018.09.19. 16:19:16

@math0: ja-ja. “De az enyém mindig eggyel több”

A többség ezt kinövi 6-7 éves korára. Na szevasz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.19. 18:47:02

@protézisesh:

Még ha csak Tourette-szindróma lenne, de ez nála sajnos szellemi fogyatékossággal is párosul, amit felsőbbrendűségi komplexussal próbál kompenzálni.

Az érveit, a véleményét meg sajnos képtelen konzisztens módon kifejteni, csak linkelni tud a blogjára, amit a kutya sem olvas.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.19. 20:31:13

@protézisesh:
Nem igazán.
A világon sokkal több hír keletkezik egy nap, mint amennyit lehetséges lefordítani, vagy elolvasni. És a túlnyomó többségük meglehetősen érdektelen pl. ha elgázolnak egy nigériai színészt, az Magyarországon nem hír. A hírszerkesztő dolga eldönteni, hogy mit gondol elég érdekesnek.

Viszont, én arra céloztam, hogy az EU-val és ENSZ-szel kapcsolatos hírekkel kapcsolatban van egy iszonyú szerencséje annak, aki tájékozott akar lenni. Ez pedig az, hogy ezek a szervezetek erősen nyíltan működnek. Minden határozat, javaslat, felmérés, statisztika nyilvános. Ha valakinek többre van igénye annál, hogy megismétli, amit a Pártközpont mondott, akkor az utána tud nézni.
A konkrét esetben is van lehetőség az összeesküvés-elmélet gyártás helyett megnézni a tényeket. A tények azt mondják, hogy nem pikkelnek Magyarországra. Konkrétan:
Spanyolországgal szemben folyamatban van a túlzott deficit eljárás, ezért figyelemmel kísérik és nagyjából elégedettek, de még jött el az idő, hogy kikerüljenek az eljárás alól.
Figyelmeztetést kapott Magyarország és Románia, hogy kezdenek letérni a középtávú vállalt pályáról.
Belgium és Olaszország egyelőre rendben van, de továbbra is figyelni kell.
Franciaországgal szemben lezárható a túlzott deficit eljárás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.20. 08:00:07

@Lord_Valdez:

Mennyi is Magyarország GDP-arányos államadóssága? 73 körül. És mennyi jópár olyan országé, amelyek szerinted "rendben vannak"? Íme:

hu.tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp?continent=europe

Olaszország 131%
Portugália 125%
Belgium 103%
Spanyolország 98%
Franciaország 97%

Akkor mi a búbánatos lófasz bajuk van Magyarországgal?

Az EU - jó IMF-tanuló módjára - újabb és újabb megszorításokat követel. Mindenki tudja, hogy ha jól fut a szekér - és mostanság elég jól fut -, akkor a megszorítások éppen hogy visszafogják a gazdaságot. Nem akarok konteózni, nem hiszem, hogy ez szándékos cél lenne, de mindegy is, ha az eredmény ugyanaz (lenne).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.20. 08:06:55

Ja, a fenti linken található lista szerint az euró-övezet átlaga 86.7%, a teljes EU átlaga 81.6%. Magyarország GDP-arányos államadóssága mindkettőnél lényegesen kisebb, 73.6%.

(A listából nem derül ki, vajon a gazdaságok nagysága szerint súlyozták-e az euró-övezet és az EU átlagát.)

Roan 2018.09.20. 11:10:42

@bölcsbagoly: Mivel csak kijelentő mondatokban válaszoltam neked, és az egyetlen kérdés az volt, hogy honnan tudod, hogy nem vagyok alkalmazó, vagy tartozom a hatálya alá, ki tudnád fejteni, hogy milyen buta kérdésekről beszélsz?

Továbbá, azzal is nagyon leköteleznél, ha legközelebb valami érdemi választ adnál

Roan 2018.09.20. 13:11:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Még egyszer kérdezem, mert nem sikerült választ adnod rá:

1, Letelepedési kötvény, könnyített honosítás, ezeket is megadóztatják, mert káros?
2, Ezek szerint, ha egy holland nyugdíjas vagy egy mexikói mérnök jön ide, az ő jelenlétük is káros?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.20. 17:37:39

@Roan:

"nem sikerült választ adnod rá"

Provokatív kérdésre nem válaszolok.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.20. 18:15:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nagyon egyszerű. Nem az államadósságot kell nézni. A túlzott deficit eljárás, mint a neve is mutatja nem az államadósság alapján kerül bevezetésre, hanem a deficit alapján. 2018-ban a költségvetési hiány nagyon elszabadult, sőt jelenleg nominálisan új rekordot ért el. A kormány azt reméli, hogy az év vége felé befutnak EU-s pénzek, azzal helyrebillen.

Az EU nem követel megszorításokat, mint ahogy az IMF se. Egyensúlyt követelnek. Hogy hogyan csinálod, az a te dolgod, csak legyen fenntartható.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.20. 23:01:23

@Lord_Valdez:

"2018-ban a költségvetési hiány nagyon elszabadult, sőt jelenleg nominálisan új rekordot ért el."

Ami épp azért történt, mert az EU visszatartja a Magyarországnak járó pénzeket. Ügyes, mondaná Kohn bácsi, és Grün bácsi is csak helyeselni tudna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.20. 23:04:54

Ugye arról van szó, hogy az állam megelőlegezi az EU-s támogatásokat, ami így költségvetési hiányként jelentkezik mindaddig, amíg az EU-s pénzek meg nem érkeznek. Vagyis az EU lényegében zsarolja Magyarországot, persze nem direkt módon, de annál fájóbban.

chrisred 2018.09.21. 05:30:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A zsarolás jogellenes magatartás. Itt arról van szó, hog a magyar kormány egyoldalúan úgy döntött, hogy a 2014-2020 között járó programozási időszakban járó támogatási pénzeket 2018 végéig fel akarja használni. Az EU persze megtehetné, hogy alkalmazkodik a magyar kormány igényeihez, de miért is tenné?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 08:36:44

@chrisred:

"A zsarolás jogellenes magatartás."

Was du nicht sagst. :P

"Az EU persze megtehetné..."

Mutasd meg, kérlek, hol van leírva, hogy a támogatásokat időarányosan kell kifizetni, nem pedig az igények benyújtásának ütemében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 09:02:37

@chrisred:

"a 2014-2020 között járó programozási időszakban járó támogatási pénzeket 2018 végéig fel akarja használni"

Mondjuk ezt az állításodat is igazolhatnád, de nagyon nehéz lesz ám! :D

A kommentedben tett két állításod egyikét sem tudod igazolni. Akkor meg miért hazudozol?

Roan 2018.09.21. 13:18:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Provokatív kérdésre nem válaszolok" - ez jó :) Nagyon szépen megfogalmaztad, hogy nem tudsz válaszolni. Akkor, ha ennyi mondanivalód van, szerintem túltárgyaltuk a témát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 15:16:51

@Roan:

Már az első kommenteddel túltárgyaltad. :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.21. 20:16:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jaj, szegény, vétlen Magyarország. Mindig, hogy kibasznak vele, pedig ő semmiről tehet.
Hát, nem.
Egyrészről, a kormány gyorsított ütemben szórta a pénzt a választások előtt, de erre igazából nem kötelezte ám senki. Ez színtisztán a saját hibája.
Másrészről, az EU-nak állandó vitája van azzal, hogy Magyarországon túl nagy részét lopják el az EU-s támogatásoknak, illetve túl sok a szabálytalan pályázat, és alacsony az átláthatóság. Mivel ezek az elszámolási viták nem újak, hanem évek óta ez megy, ezért nem igazán kellett volna, hogy meglepetésként érje a kormányt. Valószínűleg, nem is érte egyébként, csak a választások fontosabbak voltak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 21:37:54

www.origo.hu/itthon/20180921-azert-akarjak-elvenni-a-hatarvedelem-jogat-hogy-migransokat.html

"ahol Frontex van, ott özönlöttek be a migránsok, ahol viszont magyarok védik a határt, ott nem tudnak bejönni"

Akár tetszik, akár nem, ez bizony így igaz. A Frontex tevékenysége eddig kimerült abban, hogy felszedte a migránsokat a gumicsónakokból és az EU területére szállította őket, lényegében levéve a terhet az embercsempészek válláról. :D

Minden ország szuverén joga saját határainak megvédése. Magyarországnak nincs szükséges EU-s "határmenedzsmentre", mi nem "menedzseljük", hanem őrizzük a határainkat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.21. 22:53:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De, ha egy kicsit félretesszük a Fidesz által terjesztett és elvárt hülyeséget, akkor kiderül, hogy
1. nem az a célja, hogy beengedje, hanem távol tartsa
2. a Frontex jelentősen meg lenne erősítve a mostanihoz képest

Inkább olvasd el ezt: index.hu/belfold/2018/09/18/unios_hatarvedelem_frontex_europai_bizottsag_hatarorseg_kitoloncolas_orban_viktor/
Ott vannak mögötte a linkek is, ahol leellenőrizheted, hogy hazudtak-e.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 11:48:17

@Lord_Valdez:

1) Nem az számít, mi a célja, hanem az, mit tesz. Márpedig az tagadhatatlan, hogy a Frontex hajói a líbiai partoknál vagy máshol felszedett "menekülteket" egyenesen az EU-ba szállítják. Mutass legalább pár olyan esetet, amikor visszavitte őket oda, ahonnan jöttek - nem tudsz.

2) A "megerősítés" ezek után nyilván a migránsszállító kapacitás növelését fogja jelenteni. Függetlenül attól, mi van leírva, hiszen eddig sem a határt védte.

Fel kellene már végre fogni, hogy a valódi menekültek megsegítésének sem az a módja, hogy beengedjük őket Európába. Gazdasági bevándorlókra - különösen képzetlenekre - meg végképp nincs szüksége Európának, amikor pár országában, pl. Spanyolországban igen magas a fiatalok között a munkanélküliség. Egyebekben pedig európai - ukrán, magyar, román, bolgár stb. - forrásokból is biztosítható a munkaerő, nem kell kultúridegen népeket betelepíteni.

A szomszédos országokban kell nekik segíteni, ahol a saját kultúrájukban maradhatnak. Persze köztudott, miért nem örülnek nekik a szomszédos, részben dúsgazdag országok: nem akarják velük együtt a konfliktusaikat is isportálni. Na de akkor az EU miért akarja?

Az index általában nem hazudik, csak nem írja le a teljes igazságot - ill. a híreket a saját szempontjai szerint válogatja és ezeknek megfelelően magyarázza. Nincs is ezzel semmi baj, de ne próbáld ezeket bizonyítékként felhozni. Majd ha adsz linket az eredeti frontexes javaslat szövegéhez, akkor arról beszélhetünk.

chrisred 2018.09.22. 12:23:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hiába tűnik úgy, hogy érted, mégsem áll össze a kép. Nem kötelező időarányosan fizetni, de az Unió részéről nem jogellenes, ha nem teszi a magyar kifizetéseket mindenki elé.

chrisred 2018.09.22. 12:26:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: www.agroinform.hu/gazdasag/lazar-szerint-a-tamogatasok-kifizeteseben-az-eu-elen-vagyunk-31648-001

"A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Magyarország sereghajtóból az élre tört az európai uniós források kezelésében, mind a pályázatok kiírását, mind a szerződéskötéseket, mind a kifizetéseket tekintve.
Lázár János a Kossuth Rádió Európai idő című műsorának adott interjúban Magyarországot a 2014-2020 közötti EU-s fejlesztési időszak nyertesének nevezte.

Kifejtette: a kormány tervei szerint március 31-ig minden pályázatot kiírnak, és az idén az összes kiírt, azaz 9 ezer milliárd forintnyi megpályáztatott forrásból 2200-2700 milliárd forintot akarnak fejlesztésre fordítani. 2018. március 31-ig pedig az összes pénzt elköltenék. Ezt az ütemtervet a miniszter egyrészt azzal indokolta, hogy ebből a pénzből növelni kell az ország versenyképességét."

Az agresszív kismalac előre örült, hogy nem lehet igazolni az állítást, holott másfél éve azzal volt tele a média, hogy a kormány gyorsítja az uniós pénzek lehívását.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.22. 12:59:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
1) Mi mást tehetnének?
Egy ország hajói nem léphetnek be egy másik ország területére annak engedélye nélkül. Ezért haladnak ennyire nehézkesen a visszatoloncolások is, mert csak a célország jóváhagyásával lehet megvalósítani.
2) Triviálisan nem. Azóta az EU kötött egy visszavételi egyezményt Líbiával.

"a valódi menekültek megsegítésének sem az a módja, hogy beengedjük őket Európába."
Hanem mi? Hagyjuk megdögleni a tengeren? Én benne vagyok, mert leszarom (ők vállalkoztak a veszélyes útra, az ő felelősségük), csak ne nevezzük segítségnek. Megtámadjuk azokat az országokat, ahonnan menekülnek? Vagy mi?

"Spanyolországban igen magas a fiatalok között a munkanélküliség."
Láttál már spanyol fiatalt utcát seperni? Nem. A nyugati ember nyugati elvárásokkal rendelkezik és bizonyos alacsony presztízsű munkákat nem fog elvégezni. Ezekre a munkákra nem fogsz találni nyugati munkaerőt. Inkább fog zavarogni Párizs utcáin, hogy nincs munka, minthogy ezeket csinálja.
Hasonlóan a magas képzettséget igénylőkre se fogsz találni munkaerőt, bár más okból. Azért, mert nincs elég.

"európai - ukrán, magyar, román, bolgár stb. - forrásokból is biztosítható a munkaerő"
Az megtörtént korábban. Mostanra elfogytak. Ezen országokból mára kifogyott a mobil munkaerő... Érdemes megnézni a román korfát: a legnépesebb generáció a 40-es évei végén, 50-es évei elején van. A magyaron a legnépesebb most 40, a második legnépesebb meg most megy nyugdíjba. stb. Ezek egytől egyig elöregedő társadalmak.

"nem kell kultúridegen népeket betelepíteni."
Nem népeket telepítenek be, hanem egyes embereknek engedik meg, hogy letelepedjenek.
Ez a kultúraidegenség mostanában divatos gondolat, de valójában nem jelent túl sokat. Igazából azért találták ki, hogy megideologizálják a muszlimok el nem fogadását. Ha kicsit tovább nézünk az orrunknál, akkor rá fogunk jönni, hogy iszonyú relatív, hogy ki is a kultúraidegen. Ha úgy akarom, akkor egy román is az. Ha úgy akarom, akkor egy kínai se.

"A szomszédos országokban kell nekik segíteni, ahol a saját kultúrájukban maradhatnak."
A konfliktus közelében? A túlnyomó többségük valóban ott is marad.
Legyél őszinte, mennyi pénzt utalnál jó szívvel egy libanoni menekülttábornak? Különbözik a nullától?

"Persze köztudott, miért nem örülnek nekik a szomszédos, részben dúsgazdag országok"
Egyetlen dúsgazdag ország van a környéken: Szaúd-Arábia. Tipikusan a környező országok gazdasági fejlettsége hasonló.
Történetesen, a 6 milliós Libanon 1,5 millió menekültet tart el. Persze, örülni, nyilván ő se örül neki, csak nem nagyon van mit csinálni.

"Na de akkor az EU miért akarja?"
Az EU sem akarja. Csak az EU egy magát igen civilizált országokat tömörítő szervezetnek tartja magát, ezért eléggé idegenkedik a szenvedés minden formájától. Legyen az menekült, hajléktalan, vagy állat.

Benne vannak a cikkben, de ha gondolod, akkor nyomok rá egy control c-control v-t.
ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/soteu2018-factsheet-coast-guard_hu.pdf
Illetve ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/soteu2018-border-coast-guard-regulation-631_en.pdf

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 16:02:53

@chrisred:

"az Unió részéről nem jogellenes, ha nem teszi a magyar kifizetéseket mindenki elé."

Mutasd meg a kifizetésekkel kapcsolatos EU-s szerződésben, hogy a magyar kormány eljárása ellentétes az abban foglaltakkal. Mutasd meg a kifizetésekkel kapcsolatos EU-s szerződésben, hogy az EU-t nem kötik határidők a már benyújtott támogatási igények kifizetésében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 16:05:11

Ezt is kérdeztem tőled:

"Mutasd meg, kérlek, hol van leírva, hogy a támogatásokat időarányosan kell kifizetni, nem pedig az igények benyújtásának ütemében."

Erre a saját véleményedet írtad meg, ami viszont tudtommal nem feltétlenül számít uniós jognak (mármint a véleményed).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 16:08:40

@chrisred:

Amit idéztél Lázártól, az csak a már kiírt pályázatokra vonatkozik, nem a teljes 2020-ig terjedő időszakra. Ha képes lennél az értő szövegolvasásra, akkor számodra is világos lenne, de sajnos nem vagy képes rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 16:42:35

@Lord_Valdez:

"Egy ország hajói nem léphetnek be egy másik ország területére annak engedélye nélkül. "

Kivéve az EU-t, oda be lehet lépni. :D

"Hagyjuk megdögleni a tengeren?"

Ez egyben válasz a fenti kérdésedre is. Életmentési célból bármely ország bármely kikötője igénybe vehető a nemzetközi jog alapján. Ez pedig Líbiát is köti.

Egyébként felőlem az összes belefulladhat a tengerbe, ők vállalták. Ne járjanak arra a Frontex hajói, és akkor nem "kényszerülnek kimenteni" őket - csak hát ők kimondottan oda mennek. Ha nem várnák a Frontex hajói a gumicsónakos "menekülteket", akkor egy-két belefulladás után senki nem vállalná a tengerbe fulladást, megszűnne az egész.

"Nem népeket telepítenek be, hanem egyes embereknek engedik meg, hogy letelepedjenek."

Milliós számban már nem egyes emberek. De írd meg, hol laksz, és küldök hozzád egyes embereket, akik majd betelepülnek a házadba. Szigorúan nem kultúridegen népeket, hanem csak egyes cigány embereket, akik rosszabb körülmények között élnek, mint a "menekültek" 99%-a.

"Ez a kultúraidegenség mostanában divatos gondolat, de valójában nem jelent túl sokat. "

Valóban, csak annyit jelent, amennyit. Ez nekem épp elég, és a magyar lakosság véleményt nyilvánító részének 98%-a is így gondolja.

"Legyél őszinte, mennyi pénzt utalnál jó szívvel egy libanoni menekülttábornak? Különbözik a nullától?"

Igen.

"Történetesen, a 6 milliós Libanon 1,5 millió menekültet tart el."

Az egész Közel-Kelet Libanonból áll? És a négerek? Afrika nagy részében nincs háború, menjenek oda.

"Az EU sem akarja. Csak az EU egy magát igen civilizált országokat tömörítő szervezetnek tartja magát, ezért eléggé idegenkedik a szenvedés minden formájától."

Akkor segítsen az összes rászorulónak, ne csak annak a pár százaléknak, amely betolakszik Európába, mert még ők vannak a legjobb helyzetben, nekik van pénzük kifizetni az embercsempészeket. A többi rászorulónak még erre sincs pénze. Az EU miért a legkevésbé rászorulókat segíti???

Ez azért is érdekes, mert a ballib-szoclib mantra pl. a CSOK-kal kapcsolatban is az volt, miért az alsó középosztály lakáshoz jutását segíti a kormány, miért nem a legjobban rászorulókét. Kettős mérce, mi?

"Benne vannak a cikkben"

Engem nem a mostani szabályozás érdekel, hanem a tervezet, amelynek alapján állítólag az egyes kormányok beleegyezése nélkül is átvehetné a Frontex a határok "menedzselését".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 16:58:32

@Lord_Valdez:

Csak úgy mellesleg áruld már el, mit akarsz tenni, ha tíz- vagy százmilliószámra dörömbölnek az EU határain a jogos menekültek. Beengeded őket? A felvázolt gondolatmeneted szerint igen.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.22. 18:26:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyrészről, egyik jogsértés nem hatalmaz fel egy másikra.
Másrészről, nem ugyanaz, hogy ha egy magánszemély teszi, mintha egy ország hivatalos szerve.
Harmadrészről, a genfi egyezmény kimondja, hogy nem büntethető pusztán a határsértésért.

Tévedés. Az életmentés kötelesség a nemzetközi jog (United Nations
Convention on the Law of the Sea) szerint, de nem ad jogot más országok vizeire való belépésére. Az egyezmény annyit rögzít, hogy minden part menti állam köteles kutató-mentő szolgálatot fenntartani és együttműködni a szomszédos államokkal. Pont. Ebből nem következik, hogy az olasz haditengerészet által fogott emberekkel Líbiának dolga lenne.

"egy-két belefulladás után senki nem vállalná a tengerbe fulladást, megszűnne az egész."
Ezt a dolgot a tények már régen megcáfolták. A megfulladt emberek száma nagyjából 1000-nél jár.

"Milliós számban már nem egyes emberek."
Te hány embertől szűnsz meg embernek lenni? Vagy egyénnek?
Nem beszélhetünk milliós számról, mert még nem értük el a 2 milliót se. Ráadásul, mostanra már a mennyiség is visszaesett, tehát nem is fogjuk.

"Valóban, csak annyit jelent, amennyit."
Azaz semennyit. Tetszőlegesen, a pillanatnyi érdek szerint megválasztható tartalmú gumifogalom.

"Ez nekem épp elég, és a magyar lakosság véleményt nyilvánító részének 98%-a is így gondolja."
Ami tévedés. Volt egy olyan kérdés, amire nem létezett más válasz.

""Különbözik a nullától?"
Igen."
És ez számszerűleg mennyi lenne? Ahol még nem kezdenél el háborogni, hogy miért etetjük őket?

"Az egész Közel-Kelet Libanonból áll?"
Természetesen nem, de Jordániában is van 700 ezer. Törökországban kb. 3 millió, Irakban úgy 200 ezer.

"És a négerek? Afrika nagy részében nincs háború, menjenek oda."
Ott vannak. Nagyjából 18 millió ember él különféle afrikai menekülttáborokban. Európa felé kevesebb, mint 1 ezrelék indul el.

"Akkor segítsen az összes rászorulónak, ne csak annak a pár százaléknak"
Újabb tájékozatlanság alapú öngól. Az EU számos humanitárius missziót támogat.

"Az EU miért a legkevésbé rászorulókat segíti?"
Azt segíti, aki itt van. Nem keresi, hogy nincs-e valahol esetleg valaki, aki még nyomorultabb. Mint ahogy, ha te pénzt adsz egy hajléktalannak, akkor járod végig az országot, hogy nincs-e még rosszabb helyzetben lévő valahol.

A CSOK egy baromság, de nem is tartozik ide.

A második link a tervezetet mutatja.

"Csak úgy mellesleg áruld már el, mit akarsz tenni, ha tíz- vagy százmilliószámra dörömbölnek az EU határain a jogos menekültek."
Ez csak olcsó demagógia.
Egyrészről, ez egy hipotetikus probléma, mert semmi ilyesmiről nincs szó és nem is túl életszerű, hogy valaha is lesz.
Másrészről, inkább te mond meg, hogy mit akarsz tenni. Ugyanis megállítani nem tudod. 100 millió embert a teljes NATO hadserege se tudna megállítani még akkor se, ha fegyvertelenek. Egyszerűen az egy olyan bődületesen nagy szám, hogy lőszerrel nem győződ. Még a tömegpusztító fegyverek is kevesek hozzá. Ez több, mint amennyit a két világháborúban összesen megöltek civilekkel együtt.
Amennyiben ezt a gondolatkísérletet komolyan vesszük, akkor teljesen mindegy, hogy mit akarsz vagy nem akarsz. Nem lesz kívánságműsor, emelhetsz 100 méter magas betonfalakat, aknazárakat, tankokat, bármit, nem fogod tudni megállítani. Maximum késleltetni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 19:01:45

@Lord_Valdez:

"Egyrészről, egyik jogsértés nem hatalmaz fel egy másikra."

Pontosan. Ezért ha a Frontex hajói jogsértő módon Líbiába vinnék vissza a "menekülteket", ettől Líbia még köteles lenne humanitárius segítséget nyújtani nekik. :DDD

"a genfi egyezmény kimondja, hogy nem büntethető pusztán a határsértésért."

A be nem fogadás nem büntetés.

"A megfulladt emberek száma nagyjából 1000-nél jár."

De ennek a többszöröse bejut az EU-ba. Ha a Frontex nem szállítaná őket az EU-ba, akkor nem is indulnának el.

"Nem beszélhetünk milliós számról, mert még nem értük el a 2 milliót se."

Várd ki a végét. A feketeleves még csak eztán jön. Persze ez neked nem feketeleves, hanem nektár lesz.

"Nagyjából 18 millió ember él különféle afrikai menekülttáborokban. Európa felé kevesebb, mint 1 ezrelék indul el. "

Ez pontosan egy ezrelékkel több a kelleténél.

"Az EU számos humanitárius missziót támogat."

A jelek szerint nem túl hatékonyan, különben nem lenne ennyi éhező és menekült.

"Nem keresi, hogy nincs-e valahol esetleg valaki, aki még nyomorultabb."

Pedig a leginkább rászorulóknak kellene segítenie, nem? Vagy azok megdögölhetnek, csak mert nincs pénzük Európába jönni? Mert ugye a "humanitárius missziók" nagyjából csak arra jók, hogy kisgyerekeket és nőket erőszakoljanak meg, lásd több efféle misszió utóbbi botrányait.

"ez egy hipotetikus probléma, mert semmi ilyesmiről nincs szó és nem is túl életszerű, hogy valaha is lesz."

Azt te csak hiszed.

"Másrészről, inkább te mond meg, hogy mit akarsz tenni. Ugyanis megállítani nem tudod. "

Ne dobd vissza a labdát, hanem válaszolj.

"teljesen mindegy, hogy mit akarsz vagy nem akarsz. Nem lesz kívánságműsor, emelhetsz 100 méter magas betonfalakat, aknazárakat, tankokat, bármit, nem fogod tudni megállítani. Maximum késleltetni."

Ez csak olcsó demagógia.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.22. 19:33:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"a Frontex hajói jogsértő módon Líbiába vinnék"
Ez az, ami nem fog megtörténni. Az EU úriember, nem fogja szándékosan megsérteni a nemzetközi jogot.

"A be nem fogadás nem büntetés."
Nem a be nem fogadásról beszéltem, hanem arról, hogy a menekült nem büntethető az illegális határátlépésért.

"Ha a Frontex nem szállítaná őket az EU-ba, akkor nem is indulnának el."
Ezt megint csak a tények cáfolják. A Frontex ugyanis a menekült válság elindulása után kapcsolódott be a tengeri járőrözésbe.

"A feketeleves még csak eztán jön."
Amit a fantázián kívül semmilyen ismert tény nem támaszt alá.

"Persze ez neked nem feketeleves, hanem nektár lesz."
Köszönjük, Emese.

"A jelek szerint nem túl hatékonyan, különben nem lenne ennyi éhező és menekült."
Nem léteznek csodák. Nincs az a humanitárius misszió, ami képes lenne pillanatok alatt békét és jólétet teremteni.

"Pedig a leginkább rászorulóknak kellene segítenie, nem?"
Abszurd gondolkodásmód. Rendkívül erőforrás igényes megkeresni a leginkább rászorulókat és erőforrásokat von el azoktól a rászorulóktól, akikről viszont tudni lehet, hogy hol vannak.

"Azt te csak hiszed."
Mivel semmi nem utal rá, természetesen.

"Ne dobd vissza a labdát, hanem válaszolj."
Tisztességtelen kérdésre nem lehet tisztességes választ adni.
Se ellátni, se beengedni, se megölni, se megállítani nem tudnánk őket. Semmit nem tudnánk velük kezdeni. Egyszerűen túl sok 100 millió ember. Ez akkora embertömeg, amivel még a Kínai Népköztársaság se tudna mit kezdeni.

"Ez csak olcsó demagógia."
Az, de mit tegyek, ha ilyet kérdeztél.
Az, hogy nem tudnánk vele mit kezdeni, az elég könnyen belátható dolog. Másfél millió ember megfektette az 500 milliós EU-t. Szerinted, mit csinálna akkor 100 millió? Ha te azt hiszed, hogy ez csak demagógia, annak egyetlen oka lehet, hogy nem tudod elképzelni, hogy milyen horribilisen nagy számot mondtál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 19:51:40

@Lord_Valdez:

"Az EU úriember, nem fogja szándékosan megsérteni a nemzetközi jogot."

:D

"a menekült nem büntethető az illegális határátlépésért."

A menekült onnantól menedékkérő (nem pedig menekült), hogy átlépte a határt. Líbia partjai közelében még nem lépte át. Magyarország határánaál meg SOHA nem lesz menekült, hacsak meg nem mutatod nekem a líbiai-magyar vagy a szír-magyar, esetleg az afgán-magyar határt. :DD

"Amit a fantázián kívül semmilyen ismert tény nem támaszt alá."

Kivéve a demográfiát, ami azért nem komolytalan tudomány.

"Nincs az a humanitárius misszió, ami képes lenne pillanatok alatt békét és jólétet teremteni."

Ahogy nincs az a befogadás sem, amely békét és jólétet teremt a "menekültek" származási országában.

"Tisztességtelen kérdésre nem lehet tisztességes választ adni."

A bárcás jó kurva édesanyád kérdez tisztességtelenül. :)

"Se ellátni, se beengedni, se megölni, se megállítani nem tudnánk őket."

Szóval beengedni sem. Köszönöm! :D

Amúgy nagyon naiv vagy. Miből gondolod, hogy a 2. világháború volt az eddigi legtöbb halottat követelő háború? Ha Európa időben észhez tér, akkor a 2. vh. gyerekes számháború lesz ahhoz képest, amivel Európa megvédése fog járni. Ha nem tér észhez, akkor is.

"Másfél millió ember megfektette az 500 milliós EU-t. Szerinted, mit csinálna akkor 100 millió?"

Ezzel kimondtad a legütősebb érvet az EU bevándorláspárti politikája ellen. :DD

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.23. 08:10:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Magyarország határánaál meg SOHA nem lesz menekült, hacsak meg nem mutatod nekem a líbiai-magyar vagy a szír-magyar, esetleg az afgán-magyar határt. "
Nem tudom, hogy hányadszorra mondom el és kurvára unom: Nem lé-te-zik i-lyen ki-té-tel.
Ezt a magyar kormány találta ki. A genfi egyezmény baromira nem mond olyat, hogy a menekült köteles megállni a szomszéd országban.
Ezt is el lehet olvasni, nem kell nekem elhinni.

"Kivéve a demográfiát, ami azért nem komolytalan tudomány."
A demográfia nem, de az, amire használod, igen.
Ezzel a logikával 1,3 milliárd indiaira is fel kellene készülni.

"Ahogy nincs az a befogadás sem, amely békét és jólétet teremt a "menekültek" származási országában."
Mivel nincsen ilyen cél, ezért ez senkit nem érdekel.

"A bárcás jó kurva édesanyád kérdez tisztességtelenül. :)"
Akkor te minek neveznéd, ha azt kérdezném tőled, hogy hogy állítasz meg 8 milliárd embert, aki mind ide akar bevándorolni?
Ez egy hülyeség, egy ócska manipulatív kérdés.

"Szóval beengedni sem. Köszönöm! :D"
Még mindig nem értetted meg: ha százmillió ember megindul, akkor tök mindegy, hogy mi mit akarunk.

Erre a háborúra nem valószínű, hogy valaha is sor fog kerülni.
Európában mindig is sokkal jobban éltek, mint Afrikában és eddig is sokkal többen voltak. Semmi nem utal arra, hogy pont most fog valami hihetetlen migrációs háború kialakulni. Amellett, hogy Afrika sokkal gyorsabban fejlődik, mint Európa. Jólétben utolérni nem igen fog az elkövetkezendő pár évtizeden belül, de ki tudja.

"Ezzel kimondtad a legütősebb érvet az EU bevándorláspárti politikája ellen."
Tudod, hogy mi ezzel a mondattal a baj? Hogy keveri a fantáziát és a valóságot. Ilyen politikája az EU-nak nem is létezett soha. A Fidesz fantáziáját leszámítva. Egyszerűen, az EU próbál nagyon civilizált lenni és annak látszani, illetve baromi megosztott, amikor konkrét lépéseket kellene hozni, de ennyi van az állítólag bevándorláspártiság mögött, nem több.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.23. 09:17:00

@Lord_Valdez:

"Ezt a magyar kormány találta ki. A genfi egyezmény baromira nem mond olyat, hogy a menekült köteles megállni a szomszéd országban. Aszongya, hogy az első BIZTONSÁGOS országg menekült, onnantól már nem.
Ezt is el lehet olvasni, nem kell nekem elhinni.

"Ezzel a logikával 1,3 milliárd indiaira is fel kellene készülni."

Még ez is eljöhet.

"Akkor te minek neveznéd, ha azt kérdezném tőled, hogy hogy állítasz meg 8 milliárd embert, aki mind ide akar bevándorolni?
Ez egy hülyeség, egy ócska manipulatív kérdés."

Elköveted a Moving the goalposts nevű érvelési hibát. Innentől ez az érvelési vonalad hiteltelen.

"100 millió embert a teljes NATO hadserege se tudna megállítani még akkor se, ha fegyvertelenek. Egyszerűen az egy olyan bődületesen nagy szám, hogy lőszerrel nem győződ. Még a tömegpusztító fegyverek is kevesek hozzá."

Ezt te csak hiszed.

"Ez több, mint amennyit a két világháborúban összesen megöltek civilekkel együtt."

Na és?

"Semmi nem utal arra, hogy pont most fog valami hihetetlen migrációs háború kialakulni."

Az értelmes ember - veled ellentétben - előre gondolkodik. 28. 1914 június 13-án sem gondolt senki semmi rosszra.

"Amellett, hogy Afrika sokkal gyorsabban fejlődik, mint Európa."

A népességét tekintve bizonyosan. :D

"baromi megosztott, amikor konkrét lépéseket kellene hozni, de ennyi van az állítólag bevándorláspártiság mögött, nem több."

Tudod, hogy mi ezzel a mondattal a baj? Hogy keveri a fantáziát és a valóságot.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.23. 13:26:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Aszongya, hogy az első BIZTONSÁGOS országg menekült, onnantól már nem.
Ezt is el lehet olvasni, nem kell nekem elhinni."
Én elolvastam, és TÉNYLEG nincs beleírva ilyen.
A magyar jogban ott van ilyen, de nem a genfi egyezményben.

"Még ez is eljöhet."
Persze, meg a zombiapokalipszis.

"Elköveted a Moving the goalposts nevű érvelési hibát. Innentől ez az érvelési vonalad hiteltelen."
Téves analógia. Csak mutattam egy másik példát az abszurd kérdésre és azért túloztam, hogy hátha sikerül jobban megértened a felvetés abszurd voltát. Alábecsültem a megértési hajlandóságodat. Kérdezhettem volna olyat is, hogy és mit teszel, ha lángoló farkasok támadnak a pokolból, mögöttük az összes valaha élt emberrel. Vagy egy 30 km magas szökőár szalad végig Földgolyón.
Ezek olyan kérdések, amikre nem adható értelmes válasz.

"Ezt te csak hiszed."
Nem csak én hiszem, hanem mindenki, aki tisztában van a fegyverek képességeivel.
Még a Cár bomba se tud akkora területet elpusztítani, amire össze lehetne zsúfolni 100 millió embert.
Még a nácik (plusz szövetségeseik), akik aztán igen komoly ipari megsemmisítő-gépezetet üzemeltettek és emberjogi aggályaik se nagyon voltak, se voltak képesek a 100 milliónak a közelébe se menni.
Minden realitásérzékét el nem vesztett ember tudja, hogy 100 millió ember, egyszerűen kezelhetetlenül sok. Nem létezik technika és logisztikai háttér, ennyi ember megöléséhez.

"Az értelmes ember - veled ellentétben - előre gondolkodik. 28. 1914 június 13-án sem gondolt senki semmi rosszra."
Az értelmes ember - veled ellentétben - már akkor is tudta, hogy Európa egy puskaporos hordó. Azt nyilván senki nem tudta, hogy világháború lesz belőle, de azt igen, hogy lesz háború Németország és Franciaország között.
Most viszont semmi ilyesmi nincs.
Az előregondolkodás nem fantáziálást jelent.

"A népességét tekintve bizonyosan."
Akkor majd vess egy pillantást az éves reál GDP növekedésekre. Líbiában tavaly 16%-t nőtt. Etiópiában 8,5-t. Afrika egészének átlag is 3,8%.

"Hogy keveri a fantáziát és a valóságot."
Ha azt hiszed, akkor túl keveset tudsz az európai politikáról. Egyik európai ország se promotálja kimondottan a bevándorlást, max. együtt tud vele élni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.23. 18:06:10

@Lord_Valdez:

www.unhcr.org/excom/scip/3ae68ccec/background-note-safe-country-concept-refugee-status.html

Olvasd el ezt: B. Safe Country of Asylum

Figyeld a dátumot: 1991.

"Téves analógia."

Mármint a tiéd. Igen, téves.

"Még a Cár bomba se tud akkora területet elpusztítani, amire össze lehetne zsúfolni 100 millió embert."

Az már a te lelki szegénységedet bizonyítja, hogy 100 millió (vagy akár 8 milliárd) ember megállítását csak az elpusztításukkal tudod elképzelni. Ha nemkívánatos vendég csönget az ajtódon, ugye azt is lelövöd...

"Azt nyilván senki nem tudta, hogy világháború lesz belőle, de azt igen, hogy lesz háború Németország és Franciaország között."

Köszönöm, hogy igazat adtál nekem.

"Líbiában tavaly 16%-t nőtt. Etiópiában 8,5-t. Afrika egészének átlag is 3,8%."

Olyan alacsony bázisról nem nagy kunszt. Líbiában főleg, tekintve a háborús visszaesést. :DD Afrika egészének 3.8%-a meg nem igazán nagy növekedés.

Azért egyes afrikai országokban érdemes megnézni az egy főre eső GDP növekedését is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.23. 19:06:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ugye, megvan, hogy most nem a genfi egyezményt idézed? Ez egy jegyzet az egyezmény tökéletlenségéről.
Az egyezményben egyáltalán nem szerepel a biztonságos ország koncepciója, emiatt az 1989-es magyar törvényben sem.
A 2007-es magyar törvényben már szerepel, hogy biztonságos országon keresztül utazónak bizonyítania kellene, hogy ott nem kapott ellátást.
A Fidesz kormány viszont azt találta ki, hogy automatikusan visszautasítja, mondván biztonságos országon keresztül jött.

Akkor mesélj, hogy fogod megállítani erőszak nélkül? Megkéred, hogy légyszí, ne gyertek be? Ez, gondolom, nagyon hatásos lesz.

Ha a 3,8%-s reál GDP növekedés nem nagy, akkor mond ezt meg Viktornak is, merthogy Magyarország se produkál többet, holott a GDP 5-6%-t megkapja az EU-tól támogatásként évente.

Meg lehet nézni, és úgy már vegyesebb a kép:
Komolyabb visszaesés: Kongói Közt., Egyenlítő Guinea, Csád.
Mérsékelt visszaesés: Namíbia, Angola, Nigéria, Belize, Gabon
Stagnálás: Libéria, Dél-Afrika, Kongói Dem. Közt.
Mérsékelt növekedés: Niger, Zambia, Malawi, Zimbabwe, Madagaszkár, Sierra Leone, Egyiptom, Kenya, Benin, Marokkó, Közép-Afrikai Közt.
Komolyabb növekedés: Togo,Ruanda,Burkina Faso, Mauritius, Lesotho
A mienkét is felülmúló növekedés: Elefántcsontpart,Guinea,Ghána,Etiópia, Líbia

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.23. 22:46:33

Na jó, búcsúzóul még ennyit, hogy még jobban égj:

"Ezzel a logikával 1,3 milliárd indiaira is fel kellene készülni."

"Indiából tanulni és a munkát vállalni is érkeznek az emberek Lengyelországba, az utóbbiak jórészt illegális bevándorlóként tartózkodnak az országban."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/lengyelorszag-indiai-migracio-vendegmunkas-egyetem.670028.html

Mit aszongyak, már fáj a rekeszizmom, annyit kell röhögnöm rajtad.

Roan 2018.09.24. 11:47:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a tartalmat illetően továbbra sem, semmi?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.24. 19:26:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Bocsánat, hogy tényekkel untatlak. Beismerem, hogy tényleg unalmasak. Igazad van. Sokkal izgalmasabbak az álmok, még akkor is, ha rémálmok .

chrisred 2018.09.25. 05:41:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mutasd meg a kifizetésekkel kapcsolatos EU-s szerződésben, hogy az EU-t nem kötik határidők a már benyújtott támogatási igények kifizetésében."

Érdekes lenne bemutatni egy olyan rendelkezést arra vonatkozóan, hogy valami nem létezik. Talán fordítva kellene, neked kellene bebizonyítani, hogy az Unió jogellenesen jár el, és megsért valamilyen konkrét, határidőre vonatkozó szabályt. Tudtommal egyébként a benyújtott támogatási igények még nem keletkeztetnek kifizetési kötelezettséget, csak a benyújtott, elbírált és jóváhagyott támogatási igények. Attól, hogy a magyar állam a költségvetésből előleget nyújtott olyan támogatási igényekre, amiket még a támogató szervezet nem hagyott jóvá, semmi kötelezettséget nem keletkeztet az uniós szerveknél.

chrisred 2018.09.25. 05:46:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kifejtette: a kormány tervei szerint március 31-ig minden pályázatot kiírnak,..."

Ha valakinek ebből a mondatból az jön le, hogy nem az összes pályázatot akarta a kormány kiírni tavaly, akkor szövegértés terén előbb a saját szeméből halássza ki a gerendát.

chrisred 2018.09.25. 05:51:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem vélemény volt, hanem állítás, én azt állítottam, hogy nem kötelező valami az Unióra nézve. Azt, hogy kötelező lenne a beérkezés sorrendje szerint fizetni a még nem jóváhagyott támogatási igényeket, a te állításod vagy véleményed volt, neked kellene bizonyítani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 10:49:19

@chrisred:

"Érdekes lenne bemutatni egy olyan rendelkezést arra vonatkozóan, hogy valami nem létezik."

Pedig nem nehéz. Pl. úgy hangozhat, hogy "az EU-t nem kötik határidők a már benyújtott támogatási igények kifizetésében" - vagy valami hasonló.

Tudod, valami nemléte egy rendelkezésbem explicite is kizárható, és ha létezik ilyen, akkor nálad a bizonyítás terhe, mert ezt te állítottad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 10:53:43

@chrisred:

Kezdjük azon, hogy nem szó szerint Lázárt idézted, hanem valaki értelmezését az általa elmondottakról. Innentől eleve szart sem ér az érvelésed. Ha Lázárral akarsz érvelni, akkor őt idézd,

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 10:55:11

@Lord_Valdez:

"Sokkal izgalmasabbak az álmok, még akkor is, ha rémálmok ."

Ezt elhiszem neked, te már csak tudod. Elvégre saját tapasztalatból beszélsz. :)

chrisred 2018.09.27. 05:35:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bármilyen abszurditást el lehet képzelni, de az általános szabályok szerint a jogi norma tilt, kötelez vagy szabályoz. Az ellenkezőjét nem szokás jogszabályba foglalni, tehát azt, ha valahol nem létezik szabályozás.

chrisred 2018.09.27. 05:41:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valójában nem ezzel kezdted, hanem ezzel:

"Kovacs Nocraft Jozsefne
2018.09.22. 16:08:40
@chrisred:

Amit idéztél Lázártól, az csak a már kiírt pályázatokra vonatkozik, nem a teljes 2020-ig terjedő időszakra."

Szóval most már az a helyzet, hogy nem az értő olvasással van a probléma, legalábbis nálam, hanem az idézet pontoságával?

A cikkben benne van, hogy a rádió melyik műsorában hangzott el, meg lehet keresni. Itt egy másik link, ezúttal a kormány.hu-ról, amelyik szóról szóra ugyanúgy forgatja ki Lázár szavait, mint az előző.

www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/sereghajtokbol-az-elre-tortunk-az-eu-s-forrasok-kezeleseben

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.27. 09:40:06

@chrisred:

Az is jogi szabályozás, ha leírják, hogy az EU-t nem kötik határidők. Ahogy az is, ha nem említenek határidőt. Lásd az Alkotmánybíróságot, amelyet egyes ügyefajtáknál semmiféle határidő nem köt. Valami jogi szabályozásának a hiánya is része a jognak.

"Szóval most már az a helyzet, hogy nem az értő olvasással van a probléma, legalábbis nálam, hanem az idézet pontoságával? "

Lehet, azzal is.

Egy rádióinterjú akkor sem hivatalos kormányhatározat, ha a kormány.hu oldalon írnak róla.