A bértollnok

2018. október 31. - Tarski

Az emberi species megkülönböztető sajátossága más élőlényekhez képest a fogalmi gondolkodás és az ehhez társuló tagolt beszéd. Ez utóbbi kezdetben csupán a fontos információk átadására szolgált, és az volt az alapvető biológiai funkciója, hogy az emberek között jelentéstartalmakat közvetítsenek. A társadalmi lét fejlődése során ezek a jelentéstartalmak is differenciálódtak: míg korábban csupán a létfenntartás céljait szolgálták, később már a társadalmi differenciálódás, a munkamegosztás eszközévé vált. S ahogyan gyorsuló ütemben fejlődtek a politikai rendszerek, úgy vált külön a politika más társadalmi létformáktól, és kezdett önálló életet élni. A politikai tevékenység világosan megkülönböztethetővé, ha úgy tetszik, egy külön szakmává vált, amit az arra felkészült emberek végeztek. A jelölteket külön iskolákban készítették fel, ahol nem csupán a kor tudományos ismereteiket kellett elsajátítaniuk, hanem a politikai munkához szükséges jártasságokat is, mint például a retorika. Ehhez a tevékenységhez csatlakozhatott a bértollnok, akinek az volt a feladata, hogy az illető politikus személyiségéből bálványt, más szóval eszményképet faragjon, akiről sokan elhiszik azt, hogy kizárólag ő alkalmas arra, hogy az adott közösséget vezesse.

 

Bértollnokok már az ókorban is voltak, akik sokszor versben fogalmazták meg a politikust jellemző pozitív személyiségjegyeket. Ezek az emberek a politikus, általában egy arisztokrata alkalmazásában álltak, és kifejezetten arra a célra alkalmazták, hogy segítse a politikus meggyőző munkáját. Bértollnoknak tehát az tekinthető, aki pénzért, vagy más fizetségért kifejezetten az illető politikus bálvánnyá formálását segítette elő. Ebből az alaptételből következnek a bértollnok sajátos ismertető jegyei is. Ezek közül első és legfontosabb az, hogy mindig, minden körülmények között feltétlenül lojális legyen a megbízójához, azt semmiképpen se árulja el, még közvetett formában sem. Ennek érdekében a megbízójának mindig azt a pozitív oldalát kellett favorizálni, ami elősegíthette az arisztokrata sikerét. Minden más rossz tulajdonságát háttérbe kellett szorítani. S ha ez utóbbiakból néhányat az ellenérdekelt pártból, vagy közösségből negatívumként felsorakoztatnak, akkor azt legyen képes megvédeni, tehát megmagyarázni oly módon, hogy ezek a negatívumok semmiképpen sem gátolják a politikusi munkájában. Egy igazán kiváló bértollnok még azt is képes bebizonyítani, hogy mindezek a negatív tulajdonságok még a politikus hasznára is válnak a reá váró kifejezetten nehéz munkája során.

 

A bértollnok következő fontos tulajdonsága az, hogy az ellenérdekelt pártok politikusait rossz színben tüntesse fel. Ez egy nagyon fontos dolog, mert ezzel alapvetően kétpólusúvá teszi a politikai mezőnyt, aminek nyomán emelkedhet ki az átlagból és tehet szert vezető szerepre a bártollnok által preferált politikus és válhat a nemzet bálványává. Ennek elérése érdekében a konkurens párt politikusainak mindazokat a negatív tulajdonságait, viselt dolgait felszínre kell hozni, és közzé kell tenni, amit szembeállíthatnak a támogatott politikus személyiségjegyeivel. Mindezt úgy kell csinálni, hogy ezek bemutatásával azt kell világossá tenni, hogy ezek a rossz személyiségjegyek ab ovo lehetetlenné teszik a politikus sikeres tevékenységét. Ez egy óriási szellemi munkát igényel a bértollnoktól, aki, ha jól csinálja a munkáját, ezzel elérheti azt, hogy a közösségnek nincs és nem is lehet más választása, mint az, hogy az illető politikust támogassa. Ennek a kényszerpályának a bemutatása alapvető jelentőségű lehet egy politikai küzdelemben.

 

A bértollnok következő, immár harmadik tulajdonsága a sajátos szerénysége. Ez elsőként abban mutatkozhat meg, hogy folyton hangoztatja, hogy mindazt, amit tesz, ingyen csinálja és mint írástudó egyén csupán a közösség tagjainak a felvilágosítását akarja elérni. Nincs itt semmiféle lefizetés, semmiféle bérmunka, csupán a kötelességét teljesíti, ami a szakmájából, ti. az újságírói munkájából ered. Mindezt megfejelheti még azzal a szép szólammal, hogy tollforgatóként főleg a nemzetét akarja szolgálni, ami egyébként minden más embernek is kötelessége lenne ebben a hazában. Számára nincs fontosabb annál, hogy a nemzet sorsa jó irányba forduljon, és ehhez csupán az szükséges, hogy az általa ajánlott politikus vezesse a közösséget a nagy cél felé. Neki ehhez hasonlóan kötelessége arról is szólni, hogy az ellenérdekelt párt politikusai mind-mind a rossz ügyet szolgálják, és ha ők kapnának megbízást a közösség előtt álló feladatok megoldására, akkor bizony a nemzet sorsa megpecsételődött, menthetetlenül a romlásba fog vezetni. S ha netán a bértollnok szemére vetik azt, hogy ennyi és ennyi pénzt kapott a munkájáért, akkor egyből kellő szerénységet kell mutatnia, és azt kell felelnie, hogy mily nagy a családja és mily sokat kell költenie rájuk. Azt pedig, ugye, senki sem várhatja el tőle, hogy ne nevelje fel a sok szép és okos csemetéjét, ne járassa őket svájci iskolákban, és ha felnőnek, akkor ne vegyen nekik telkes házat és prémium márkájú kocsit. S ugye, azt sem lehet tőle elvárni, hogy a feleségét ne járassa milliókat érő ruhákban, ne menjen kozmetikushoz, fodrászhoz, egyáltalán ne elégítse ki a különleges kívánságait. S végül az már tényleg a minimum, hogy évente akár többször is elvigye az egész családját a Bahamákra, vagy hozzá hasonló turista paradicsomba.

                              fideszes_tuntetes.jpg

A bértollnok következő negyedik sajátossága az, hogy folyamatosan műveli magát annak érdekében, hogy mindig tájékozott legyen a napi politikai, gazdasági, kulturális és egyéb tekintetben. Ennek során figyelnie kell arra, hogy melyek azok a tartalmak, folyamatok, történések, amelyek szolgálhatják a preferált politikus bálvánnyá emelését és melyek azok, amelyek ellene hatnak. Ezeket folyamatosan közzéteszi, és megfelelő értékelésekkel látja el. Ennek során pedig fokozottan ügyel arra, hogy minden egyes szavával, betűjével a politikus nagyságát és elhivatottságát bizonyíthassa be és felhívja az olvasóinak a figyelmét a leselkedő veszélyekre. Különösen ügyelnie kell arra, hogy bemutassa: az újabb pozitív folyamatok kizárólag annak tulajdoníthatók, hogy korábban a Vezér zseniális döntéseket hozott. Ez ugyanis alkalmas lehet arra nézve, hogy a korábbi intézkedéseket elfogadtassák a közösséggel, illetve az újabbakat megértéssel fogadják és támogassák azt.

 

A bértollnok ötödik sajátossága az, hogy rendszeresen részt vesz az újságírók és az Olvasók találkozóikon. Ennek több funkciója van számára. Egyrészt közvetíti és megmagyarázza a Vezér igéit, újabb és újabb intézkedéseit, másrészt ismételten tanúbizonyságot tesz arról, hogy annak hűséges alattvalója és végül harmadrészt több olvasót, vagy nézőt szerez magának. Ezek az alkalmak egy szempontból még számára is hozhat külön hasznot: személyesen megismerhetik azokat az emberi kvalitásait, amelyekkel egyébként rendelkezik, de a bértollnok mivoltja nem engedi annak teljes kibontakozását. Itt mutatkozhat meg tehát az, hogy mi is lenne, ha nem állna be egy politikai csoportosulás szolgájának.

 

A bértollnok hatodik tulajdonsága az, hogy rendszeresen szervez a Vezér mellett szimpátia tüntetéseket, azokban lehetőleg vezető szerepet játszik, ott felszólal, amelynek során tovább folytatja a Gazda bálvánnyá emelésének korábban megkezdett építését. Ennek során kifejezésre juttathatja még azt is, hogy a hazai ellenzéken kívül létezik még egy nagy-nagy ellenség, a Birodalom, amelyik kis hazánkat gyarmatosítani akarja, igyekszik a szuverenitását elvenni, és kizárólagos felügyelet, gyámság alá helyezni. Ezt nem lehet megengedni, hiszen van nekünk egy Vezérünk, aki kiváló politikusi adottságokkal rendelkezik, és képes hazánkat a Boldog Jövő felé vezetni. Mi nem kérünk egyetlen libsiből sem, mert van nekünk egy külön eszménk, amit mi követtünk eddig is évszázadokon keresztül, és ez alkalmas lehet arra, hogy a Gazda vezetésével megoldjuk a problémáinkat. Hagyjanak minket békén, mi a zsebünkben hordjuk, pontosabban a Vezér hordja a zsebében a marsallbotot, és mi tűzön-vízen át követni fogjuk őt. Mindehhez csupán a választók támogatását kérjük.

 

S a választók ezt a támogatást megadták, és a későbbiek során is meg fogják adni. Így válnak örök életűvé a bértollnokok, akiket még egy dögvész sem tudna kiirtani.

 

Debrecen, 2018.10. 31.

 

 

Kedves Olvasók!

 

A fejlett nyugati országok honlapjain találkozhatunk a „Subscribe” felhívással, ami azt jelenti, hogy a regisztráció és bizonyos pénzösszeg kifizetése után lehet olvasni a honlap írásait. Ilyen megoldásokkal ma még hazánkban nemigen találkozhatunk, aminek sok oka van. Főleg az, hogy nem szoktunk még hozzá ahhoz, hogy bizony egy honlap működtetésének vannak komoly költségei is, amit valamiből fedezni kell. A „feliratkozás” éppen ezt a célt szolgálja. Jómagam nem kívánok egyelőre ezzel a módszerrel élni, de meg kell adnom azt a lehetőséget is, hogy aki a honlapom fenntartásának költségeihez hozzá akar járulni, akkor azt megtegye. Ezért az alábbiakban megadom azt folyószámla számomat, ahová befizethetnek annyi pénzt, amennyit szeretnének a tarski.hu honlapom további működtetésének segítése érdekében. Erre pedig feltétlenül szükségem lenne, ha hosszabb távon üzemeltetni és fejleszteni akarom a honlapomat. Lehet ez a pénz akár néhány száz forint, vagy annál több is, a lényeg az, hogy ezzel nem csupán anyagilag, hanem erkölcsileg is támogatni fognak egy olyan honlap fennmaradását, amelyik megtartja a függetlenségét és egy sajátos színfoltja akar lenni a hazai internetes világnak.

Tehát a folyószámla számom az alábbi:

Székely Szabolcs,

Erste Bank Hungary: 11600006-00000000-63980354

A bejegyzés trackback címe:

https://tarski.blog.hu/api/trackback/id/tr3914335399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.10.31. 19:58:38

T. Tarski!

Igen, így igaz vannak bértollnokok.

Egy apróság elkerülte a figyelmedet, éspedig az, hogy nem csak a demokratikusan megválasztott Vezérnek, hanem a politikailag korrekt ellenfeleinek is vannak bértollnokaik .

Mentségedre szólva, abban a naiv tévhitben leledzel, hogy a civil nyilvánosság hatalma, a bölcsek kövének a tulajdonosa és ezért, manipulálhatatlan.

Pontosabban, "Vezért" azért választunk, hogy megszabja, meghatározza, (a rábízott anyagi és erkölcsi értékeink, alkalmazásával), bölcs és gondos gazdálkodásával, a jövőnket.

Akadt még egy kis probléma, egyesek a jövőt a sátánfajzat Soros, globalista= totális világállamának a nyitott társadalom létrehozásában vélik, célszerűen kialakítani, és ezt a célt elérendően, számos (diplomás) bértollnok győzködi a civil nyilvánosságot.

Itt tartunk most.
A Mi, a magyarok "Vezére", egy valamit nem tud, hogyan tegyük lyukra Sorost és a terveit, azt gyanítom, hogy ez a munka feladat. meghaladja bármely, bértollnokok értelmi színvonalát.

Hol ott, nálunk a magyaroknál, van egy mondás amely szerint ez a munka elvégezhető, "ha Isten feladatot adott, akkor eszet is adott hozzá".

Következtetés képen nem árt ha figyelembe veszed, a tényeket is, vannak olyan dolgok amit, bértollnokoktól, pénzért, vagy hatalmi szóra, soha sem kaphattok meg.

Jakab.gipsz 2018.10.31. 20:04:45

T. Tarski!

Így igaz ahogyan mondod, vannak bértollnokok.

Csakhogy nem csak a "Vezérnek" vannak tollforgatói, hanem a "modern" demokratikus ellenzéknek is.

leponex 2018.11.03. 00:28:33

T. Tarski,
hosszas hezitálást követően az " akiket még egy dögvész sem tudna kiirtani. " textusa miatt blogja látogatását felfüggesztettem.
Minden jót!
ü:l.